2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A Rác fonó volt a „mélyvíz” – Új vezető szervezi a dusnoki kulturális életet

2017. 01. 31., 14:34

Bár nemrég vette át a posztot elődjétől a dusnoki József Attila Művelődési Ház új vezetője, Kissné Böde Barbara Szabina, máris nagy fába vághatta a fejszéjét. A napi rutinfeladatok mellett ugyanis elkezdődött a Rác fonó, a település egyik legkedveltebb és legnagyobb múltú közösségi rendezvénye, amelynek részletes kínálatáról külön cikkben értekeztünk. Ennek megszervezése már az ő feladata volt.

A 2015-ös augusztus 20-i rendezvénysorozattal mutatkozott be anno vezető programszervezőként (nem csak) a dusnokiaknak a helyi művelődési központ akkor frissen megválasztott irányítója, Bényi Emese, aki fiatalos lendülettel vegyített hagyományápolást hirdetett a településen.

Az általa jegyzett események iránt rendre élénk is volt az érdeklődés, azonban mivel az élet egy ennél fontosabb, magánjellegű feladatot jelölt ki számára, posztjára új embert kellett találnia az önkormányzatnak.

Forrás: Kopri / Snassz.hu

Ez meg is történt, így a jelenleg is javában folyó idei Rác fonó eseményeinek gördülékeny lebonyolításáért már Kissné Böde Barbara Szabiba felel, aki – mint elmondta – nem kis feladatot kapott ezzel, hiszen nem csak Dusnok kedvenc téli rendezvénysorozatáról beszélünk, a program hosszú évek óta olyannyira színes és izgalmas, hogy az a településen kívülről is vonzza az érdeklődőket.

– Úgy kerültem Dusnokra, hogy a korábbi vezető keze alá dolgoztam. Emese távozásával pedig engem kértek fel, hogy folytassam a munkáját, amit véleményem szerint példa értékűen végzett. Nekem is célom, hogy az általa járt úton menjek tovább, és úgy szórakoztassuk eseményeinkkel a programjainkra látogatókat, hogy közben nem feledkezünk meg ápolandó hagyományainkról – így az új vezető.

– Azt azért megemlíteném, hogy az intézménynek a mindennapi palettája is rendkívül gazdag, amelyen zene, tánc, torna, és énekfoglalkozások is találhatóak. A fonó szervezése hatalmas feladat volt számomra, hiszen tudom, milyen fontos rendezvényről beszélünk. Komoly próbatétel helyt állni, de mindent megteszek azért, hogy elégedettek legyenek az egyes napokra ellátogatók, és ne érezzék az intézményvezetésben időközben bekövetkezett személyi változást – nyilatkozta aktuális teendői kapcsán, hangsúlyozva, hogy legfőbb célja a minőségi munkavégzés, és az, hogy a dusnokiak elégedettek legyenek azzal, amit nyújtani tud számukra.

Táncba hívunk újra! Csütörtökön kezdődik a dusnoki rácok és a térség legszínesebb farsangja.
bővebben ...

– Február 2-án, csütörtökön folytatódik a fonó a „mamák, papák, vállalkozók, vadászok és horgászok napjával”, amelyre magyar és rác dalokkal, kórusokkal, vadásztársaságokkal, szavalatokkal és előadásokkal készülünk. Másnap a „Hétszínvirágos” napot tarjuk, amelyen érsekcsanádi és kalocsai tánccsoportok lépnek majd fel, a Koktél zenekar húzza majd a talpalávalót, másnap, szombaton pedig préló lesz, amellyel a fonó zárul – ajánlotta figyelmünkbe emlékeztetőül a Rác fonóból még hátralévő programokat a szervező intézmény új vezetője, Kissné Böde Barbara Szabina.

Munkájához szerkesztőségünk ezúton is sok sikert és szép eredményeket kíván!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK