2022. 01. 29. szombat
Adél
: 357 Ft   : 321 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A tegnap nevelésbe vett gyermek szülei és támogatóik Dusnokon és Kalocsán tüntettek – A demonstrálók fegyveres gyermekrablást emlegetnek

A tegnap nevelésbe vett gyermek szülei és támogatóik Dusnokon és Kalocsán tüntettek – A demonstrálók fegyveres gyermekrablást emlegetnek
Illés György Cinó  |  2020. 01. 23., 23:58

Mintegy negyven fő gyűlt össze több személygépkocsival a dusnoki Bercsényi utcában, annál a háznál, ahol a gyermekjóléti szolgálattal és államigazgatási szervekkel való együttműködésük elmaradása miatt, nevelésbe vétel céljából elvitték az ott élő fiatal pár gyermekét. A pár mellé állt Posta Imre radikális polgárjogi aktivista, aki az alkalmat az állam iránti bizalmatlanságra épülő nézeteinek terjesztésére is fölhasználta. Mások is az elkeseredett szülők segítségére siettek, akik közül egy hölgy jogi elégtételt követelt és valószínűsített, számos jogsértéssel, köztük okirat-hamisítással vádolva az eljáró állami szerveket, amelyekre állítása szerint bizonyítékokkal is rendelkezik.

Amint tegnap már megírtuk, nagy erőkkel volt jelen a rendőrség, amikor a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatala Gyámügyi és Igazságügyi Osztálya nevelésbe vétel végett elvitte a fiatal pár gyermekét. Akkori cikkünkben ismertettük az eljárás jogalapját képező hivatali dokumentumokat is, kitörölve azokból az érzékeny személyes adatokat.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A szülök, valamint számos szimpatizánsuk az interneten szerveződve vonultak ma több helyszínre, hogy tiltakozzanak az eljárás ellen, amelynek során, mivel az anya ellenállt az intézkedésnek, vele szemben fizikai kényszerítést alkalmaztak – a történtek miatt keletkezett följelentés szerint két rendőr kezeit lefogta, majd az anya testére rögzített gyermeket a gyámhivatal munkatársai segítségével leoldották.

A család szimpatizánsai elmondásuk szerint fölkeresték a rendőrséget is, hogy tiltakozzanak a rendőrségnek az ügyben tanúsított szerepe ellen – ezzel kapcsolatban rendőrségi forrásunktól, nem hivatalos formában azt a tájékoztatást kaptuk, hogy amennyiben bármely járási hivatal valamely eljárása során a rendőrség jelenlétét kéri, akkor annak e kérést mérlegelési lehetőség nélkül teljesítenie kell.

A demonstrálók később Dusnokra mentek, ahol a korábbi hírekkel ellentétben nem tüntettek a dusnoki rendőr házánál, aki ily módon összefüggésbe került az esettel, noha – a rendőrségtől telefonon kapott információ szerint – az akcióban semmilyen formában nem vett részt. Így a tüntetők ahhoz a házhoz vonultak, ahol a tegnapi eljárás történt.
Ott a megjelentek egy része – aki befért – bement a házba, ahol Posta Imre beszélgetett számos kamera előtt a többször sírva fakadó szülőkkel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A szülőpár gyakran könnyekkel küszködve elmondta a történeket a maguk szempontjából, Posta Imre pedig hozzáfűzve az elhangzottakhoz saját narratíváját.

A kvázi sajtótájékoztatóvá lényegült demonstráción megszólalt egy hölgy is, aki nagy paksaméta dokumentumot lobogtatott, és azt állította, hogy az iratokkal számos eljárási szabálytalanságot, jogszerűtlenséget, sőt, kifejezett bűncselekményeket köztük okirat-hamisítást is bizponyítani tud. Értékelése szerint a tegnap történtek kimerítik a fegyveres segédlettel elkövetett gyermekrablás fogalmát, amit szerinte összejátszó hatóságok és állami szervek bűnszervezetben követtek el, úgy vélte, nemzetellenes célzattal.
A jogi prókátor állítása szerint számos hasonló ügyről tudnak, amelyek azonban eddig nem kaptak a mostanihoz hasonló nyilvánosságot.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek/ Illés György Cinó


A helyszínen videókat is készítettünk a mintegy jó órás, a családi ház szalonjában zajlott eseményen.

Kérdéseinkkel megkerestük az érintett állami szerveket.

A RÉSZLETEKKEL JELENTKEZÜNK!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 28., 08:03
Január 28-án, pénteken a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 27., 15:02
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága, az ORFK- Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján gyermekrajz pályázatot hirdetett „Így közlekedtek ti!” címmel. Még >>>
2022. 01. 27., 14:47
Két pályázó közül az eddigi intézményvezető kapott bizalmat. A kérdésről ma délután zárt ülés keretében döntött a kalocsai önkormányzati képviselő-testület. Még >>>
2022. 01. 27., 11:02
Hál’Isten igény is van rá: évek óta egyre több gyermek születik jánoshalmi családokban. A kivitelezési munkálatok az év elején indultak, várhatóan a következő tanévben már meg is kezdheti működését a két csoportszobás létesítmény. Még >>>
2022. 01. 27., 10:51
A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. Még >>>
2022. 01. 27., 10:00
Január 27-én, csütörtökön a Rákóczi Ferenc utca gallyazási munkálataira kerül sor. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK