2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

A vizes vb megnyitóján, Zoób Kati ruhájában tündökölt a dusnoki Hodován Júlia

Borbély-Juhász Ágnes  |  2017. 07. 22., 11:41

Múlt pénteken tartották Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, a 17. FINA Világbajnokság látványos, nagyszabású megnyitóját, amelyen mint utólag kiderült, Zoób Kati divatbemutatóján egy dusnoki kötődésű gyönyörű fiatal hölgy, Hodován Júlia is feltűnt a fellépők között. Júliát arról kérdeztük, miként csatlakozott a 192 éves Anna-bál divattörténete inspirálta kollekciót bemutató csapathoz, és milyen élményekkel tért haza a grandiózus eseményről.

Hodován Júlia 21 esztendős, jelenleg Budapesten él, de gyermekkora, családja jelenleg is ezer szállal köti Dusnokhoz. Mikor fülembe jutott, hogy ő is feltűnt azok között a fiatal lányok és hölgyek között, akik a KATTI ZOÓB Divatház kifejezetten erre az alkalomra készített kollekcióját a vizes világbajnokság megnyitóján bemutatták, egyből arra gondoltam, ki kell faggatnunk az élményeiről. Ezért fel is kerestem Júliát, aki készségesen válaszolt néhány kérdésemre.

– Hogyan kezdődött a modell karriered, hogyan és mikor fedeztek fel?
– Meglepő lesz a válaszom, de nem modellkedem.

– Miként kerültél mégis Zoób Kati modell lányai közé?
– Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet arra, hogy 150 lányt keresnek egy divatbemutatóhoz, akik életre keltik Zoób Kati ruháit. Tetszett a lehetőség, így szerencsét próbáltam a castingon. De arra még úgy mentem el, hogy nem is tudtam, hogy ez a FINA világbajnokság megnyitójának lesz a balatonfüredi Anna-bálokat megidéző műsorszáma.

– A casting után hogyan zajlott a felkészülés?
– Nagy megtiszteltetésnek éreztem, mikor kiválasztottak. Ám nem sokkal később kaptam az értesítést, hogy Erzsébet királyné, azaz Sissi jelenetébe is beválasztottak, szeretnék, hogy abban is részt vegyek. Egy héttel a megnyitó előtt kezdődtek a próbák a színpadon, és a Vigadóban, ahol az előkészületek a ruha-, smink- és hajpróbák zajlottak. A szervezés profi volt, a kiválasztott 154 modell lányt szuperül koordinálták az előkészületek alatt.
A bemutatóra való felkészülés legfontosabb része a koreográfia volt, a showt John Walford nagy múltú divatikon rendezte. Emellett a tervező, Zoób Kati kiemelt figyelmet fordított arra, hogy minden egyes lányon lássa, hogy áll a ruha, milyen az esése járás közben. A hangulat nagyon barátságos volt, mindenki közvetlen és kedves volt a másikkal.

200 év korstílusai, újraértelmezve 
„A történelem viharai néha elsodorták az Anna-bált, így a hagyomány történetében eddig körülbelül 150 alkalommal választottak Annát. Ezt lekövetve mi 154 modellt állítunk színpadra, valamint 20 évtized divattörténetét fordítottuk le 40 szabásmintára” – árulta el Zoób Kati a Glamournak, még a vb előtt egy interjúban.

– Személy szerint te magad bevetettél bármilyen étkezéssel vagy mozgással kapcsolatos praktikát a felkészülés alatt?
– A felkészülés során kicsit izgultam, mert nem vagyok csont és bőr alkat, mint ahogyan a kifutó modelleknél követelmény, de már a casting során éreztem, hogy ezúttal nem is kifejezetten ilyen típusú lányokat keresnek, mert az „igazi modell alkatú” lányok közé beválogattak vékony, mégis nőiesebb lányokat is. Diétázásra szerencsére nincs szükségem, hiszen a mozgás része az életemnek, mert testnevelés és sport szakos tanítónak tanulok, s emellett szerb néptáncolok is Pesten.

– Mennyire spannolt benneteket, hogy egy ekkora világeseményen, ekkora nyilvánosság előtt kaptok lehetőséget?
– Talán a főpróbán éreztük át először, hogy minek is lehetünk a részesei. Izgulni igazán az élő közvetítés előtt kezdtünk el, bele se mertünk gondolni, mennyien kísérhetik ezt figyelemmel. Másnap reggel a balatonfüredi helyszínt is megnyitottuk a divatbemutatóval, de oda már úgymond egy összeszokott csapatként érkeztünk, még akkor is, ha ilyen sokan voltunk.

A 2017. július 14-én zajló, több mint kétórás megnyitót három hazai csatorna közvetítette élőben: az M4 Sport, a Duna TV és a Duna World. A három csatornán együtt 877 ezren nézték az ünnepséget. Az eseményről több mint 55 nemzetközi televíziós csatorna is tudósított, a CNN Facebook oldalán végig élőben közvetítette a megnyitót.

– A szépséged, a tehetséged kétségtelen, és a lelkesedésed is egyértelmű. Szeretnél a modellkedéssel a jövőben komolyabban is foglalkozni?
– Elmondhatatlan élmény volt ennyi lánnyal egyszerre együtt dolgozni, és részese lenni egy világeseménynek. Nagyon hálásnak érzem magam, hogy ott lehettem. Nincs modell karrierem, de azt hiszem, nagy dolog, hogy életem első nagyszabású munkája egy világesemény milliók által követett megnyitóján való szereplés lehetett. Remélem lesz még lehetőségem együtt dolgozni a remek tervezővel, Zoób Katival és csapatával. Ez a világ egyébként nem áll messze tőlem, hiszen nővérem hivatásszerűen modellkedett, s számos hazai munkája mellett a világot bejárta ezzel.

21 éves fejjel talán már későinek érzem, hogy belekezdjek a modellkarrier építésébe, de ha lehetőségem adódna, akkor természetesen a jövőben is szívesen dolgoznék ilyen jellegű munkákon.

Beszélgetésünk végén Júlia azt is elárulta: magától értetődő, hogy figyelemmel kíséri a világverseny eseményeit, a favorit női és férfi vízilabda mérkőzések mellett, a szinkronúszás és a műugrás azok a sportágak, amelyeknek versszámait mindenképpen megnézni.

A megnyitó teljes hosszában visszanézhető ide kattintva.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK