2022. 12. 09. péntek
Natália
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnok újabb két fejlesztéssel lett szebb, élhetőbb és komfortosabb – Vajas Vízi Központ, új játszótér a célterület

Zsiga Ferenc  |  2021. 12. 10., 08:40

Dusnokra is megérkezett a téli időjárás december 9-én, csütörtökön, de a hideg, az eső, havas eső ellenére a jókedvű, egymással vidáman beszélgető képviselő-testületi tagok és az érdeklődők kedvét mindez nem befolyásolta. Van ok az örömre, ugyanis mintegy a település karácsonyi ajándékaként elkészült a Vízi Központ újabb, közel 12 milliós, ezúttal a külső tereket érintő fejlesztése és a mellette 4 millió forintból megépült új játszótér. A két beruházással még komfortosabbá és esztétikusabbá vált a Vajas-part egyre több helybéli és turista által látogatott szeglete. Az eseményen Zsigó Róbert, a választókörzet országgyűlési képviselője és Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett.

Az ünnepség résztvevőit Mindszenti István polgármester köszöntötte, aki a két, ugyanazon területet érintő fejlesztésről szólva elmondta:

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázati forrásából két éve megvalósult Vajas Vízi Központ fejlesztésének második üteme is befejeződött. A korábban 72 milliós beruházás most a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) 10,774 milliós pályázati támogatásából, az önkormányzat 1,2 milliós önrészével kiegészítve folytatódott. A Központ 2019 őszére elkészült, de a körülötte lévő terület még igen elhanyagolt volt. Megsüllyedt, töredezett beton, rendezetlen terepviszonyok, valamint a parkolók, a világítás hiánya miatt a terület este teljes sötétségbe borult. Ezeket a hiányosságokat orvosoltuk: letettünk 500 négyzetméter új térkövet, új parkolóhelyeket alakítottunk ki, a pályázati forráson kívül még zúzottköves területrendezést is végrehajtottunk. Ezen felül négy nagy teljesítményű napelemes kandelábert állítottunk fel.”

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A játszótérről szólva a polgármester kifejtette:

A játszótér megépítéséhez szükséges vissza nem térítendő támogatást a Magyar Falu Program 4,937 millió forint összeggel biztosította.”A terület komplex fejlesztéséről szólva Mindszenti István hangsúlyozta:

Büszkeséggel mondom, hogy innen, a csónakháztól a nagyhídig a Dusnoki Közalapítvány és az önkormányzat közös finanszírozásával mocsári ciprusokat ültettünk, amelyek ha felnőnek, igazi pompás díszei lesznek a már most is gyönyörű Vajas-partnak, ligetes területnek és a Vízi Központ közvetlen környezetének. A parton az újszülött gyermekek tiszteletére tovább folytatjuk az emlékoszlopok állítását és a faültetést is. Az utóbbi két évben több száz fát ültetett ki az önkormányzat, amit a jövőben is folytatni fogunk. Örömmel tölt el, hogy az elmúlt egy évben Dusnokra a Magyar Falu Program keretében több mint 100 millió forint fejlesztési forrás érkezett.”Zsigó Róbert családokért felelős tárca nélküli miniszter, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője egyebek mellett elmondta:

A Kormány Magyarország valamennyi települését fejleszteni kívánja, hogy akik ott élnek és helyben akarnak családot alapítani, lehetőleg valamennyi állami és önkormányzati szolgáltatást igénybe tudják venni, és így azt a települést erősítsék, ahol élnek, ahol az otthonuk van”– mondta nyomatékkal a képviselő, hozzátéve:

Az elmúlt éveket figyelembe véve Dusnokon is nagyon sok olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amely a dusnokiak mindennapi életét befolyásolja. Orvosi rendelőket, fogorvosi rendelőt újítottak fel, mini bölcsődei csoportot alakítottak ki, korszerűsítették a konyhát, a sportparkot, a bekötőutakat és egyéb más utakat is felújították, vagy felújítják a közeljövőben. Azt szeretném, ha a jövőben is lépésről lépésre tudnánk előre haladni. Ebben a munkában ha szükség van rám, továbbra is számíthatnak a segítségemre, továbbra is azért szeretnék dolgozni, hogy Dusnokon jobb legyen élni.”– zárta beszédét Zsigó Róbert.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A két beruházás jelképes átadásaként a nemzetiszínű avatószalagot Mindszenti István, Zsigó Róbert, Vedelek Norbert és dr. Bajusz István, a képviselő testület tagja vágta át. A két fejlesztést a község plébánosa, Kiss József áldotta meg.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek

Képgaléria megtekintése (12 db kép)

Forrás: KALOhírek

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 08., 16:37
Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt! Még >>>
2022. 12. 08., 14:15
Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest! Még >>>
2022. 12. 08., 09:40
Volt ahol csak rongáltak, de nem loptak semmit, ugyanis a kórház egyik üvegajtaját törték be, a kár 100.000 forintra rúgott. Az egyik szórakozóhelyre is besurrantak, innen hangfalakat vittek el. Még >>>
2022. 12. 08., 09:17
Idén Dr. Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora kapta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2022-es Év Vállalkozója díját. Még >>>
2022. 12. 08., 08:28
A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. Még >>>
2022. 12. 08., 08:10
A nyolcadik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK