2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnoki rác hagyományok egy angol nyelvű protokoll kiadványban

Dusnoki rác hagyományok egy angol nyelvű protokoll kiadványban
2021. 05. 02., 08:20

Dusnok is szerepel egy most készülő, angol nyelvű protokoll kiadványban. A Tradicionális Intézmények, Nemzeti Értékek Magyarországon című sorozat legújabb kötete 2021. decemberében jelenik meg az Európa Kulturális Műsorszervező Iroda gondozásában, és széles körben terjesztik a Magyarország iránt érdeklődők körében.

A kiadványról szólva Mindszenti István polgármester elmondta:

„A protokoll kiadvány évente jelenik meg, és eddig a településünk még nem szereplelt benne. Így örömmel tettünk eleget a felkérésnek március közepén, hogy április 5-ig küldjük el az általunk összeállított szöveget és a képeket.

A könyv, benne Dusnokkal az Európa Kulturális Műsorszervező Iroda (European Cultural Event Planning Office) gondozásában készül, és terjesztésre a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben éppúgy ott lesz, mint a nagykövetségeken, de még a Tokiói Kulturális Intézetben és a Koreai Kulturális intézetben is.

A kiadó tájékoztatása szerint A Tradicionális Intézmények, Nemzeti Értékek Magyarországon című, angol nyelvű kötet decemberben jelenik meg, és az ország értékeit, tradicionális intézményeinket, az UNESCO világemlékezet kistáján szereplő büszkeségeinket, nemzeti kincseinket mutatja be a hazánkba látogató, avagy az ország értékeit megtekinteni szándékozó külföldi nagyközönség számára.

Ennek ismeretében különösen megtisztelő számunkra, hogy a szerkesztőink gondoltak ránk, és lehetőséget adtak, hogy a dusnoki rác hagyományainkat őrző rendezvényeinkről, Dusnok más értékeiről, büszkeségeinkről beszámoljunk.

A nyomdába szánt anyagot már megkaptuk, és örömmel mondhatom, hogy az mind megjelenésében, mind tartalmában megfelel a várakozásunknak, így kíváncsian várjuk annak fogadtatását és hasznosságát – mondta Mindszenti István polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK