2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnoki rác hagyományok egy angol nyelvű protokoll kiadványban

Dusnoki rác hagyományok egy angol nyelvű protokoll kiadványban
2021. 05. 02., 08:20

Dusnok is szerepel egy most készülő, angol nyelvű protokoll kiadványban. A Tradicionális Intézmények, Nemzeti Értékek Magyarországon című sorozat legújabb kötete 2021. decemberében jelenik meg az Európa Kulturális Műsorszervező Iroda gondozásában, és széles körben terjesztik a Magyarország iránt érdeklődők körében.

A kiadványról szólva Mindszenti István polgármester elmondta:

„A protokoll kiadvány évente jelenik meg, és eddig a településünk még nem szereplelt benne. Így örömmel tettünk eleget a felkérésnek március közepén, hogy április 5-ig küldjük el az általunk összeállított szöveget és a képeket.

A könyv, benne Dusnokkal az Európa Kulturális Műsorszervező Iroda (European Cultural Event Planning Office) gondozásában készül, és terjesztésre a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben éppúgy ott lesz, mint a nagykövetségeken, de még a Tokiói Kulturális Intézetben és a Koreai Kulturális intézetben is.

A kiadó tájékoztatása szerint A Tradicionális Intézmények, Nemzeti Értékek Magyarországon című, angol nyelvű kötet decemberben jelenik meg, és az ország értékeit, tradicionális intézményeinket, az UNESCO világemlékezet kistáján szereplő büszkeségeinket, nemzeti kincseinket mutatja be a hazánkba látogató, avagy az ország értékeit megtekinteni szándékozó külföldi nagyközönség számára.

Ennek ismeretében különösen megtisztelő számunkra, hogy a szerkesztőink gondoltak ránk, és lehetőséget adtak, hogy a dusnoki rác hagyományainkat őrző rendezvényeinkről, Dusnok más értékeiről, büszkeségeinkről beszámoljunk.

A nyomdába szánt anyagot már megkaptuk, és örömmel mondhatom, hogy az mind megjelenésében, mind tartalmában megfelel a várakozásunknak, így kíváncsian várjuk annak fogadtatását és hasznosságát – mondta Mindszenti István polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK