2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dusnoki rác hagyományok egy angol nyelvű protokoll kiadványban

Dusnoki rác hagyományok egy angol nyelvű protokoll kiadványban
2021. 05. 02., 08:20

Dusnok is szerepel egy most készülő, angol nyelvű protokoll kiadványban. A Tradicionális Intézmények, Nemzeti Értékek Magyarországon című sorozat legújabb kötete 2021. decemberében jelenik meg az Európa Kulturális Műsorszervező Iroda gondozásában, és széles körben terjesztik a Magyarország iránt érdeklődők körében.

A kiadványról szólva Mindszenti István polgármester elmondta:

„A protokoll kiadvány évente jelenik meg, és eddig a településünk még nem szereplelt benne. Így örömmel tettünk eleget a felkérésnek március közepén, hogy április 5-ig küldjük el az általunk összeállított szöveget és a képeket.

A könyv, benne Dusnokkal az Európa Kulturális Műsorszervező Iroda (European Cultural Event Planning Office) gondozásában készül, és terjesztésre a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben éppúgy ott lesz, mint a nagykövetségeken, de még a Tokiói Kulturális Intézetben és a Koreai Kulturális intézetben is.

A kiadó tájékoztatása szerint A Tradicionális Intézmények, Nemzeti Értékek Magyarországon című, angol nyelvű kötet decemberben jelenik meg, és az ország értékeit, tradicionális intézményeinket, az UNESCO világemlékezet kistáján szereplő büszkeségeinket, nemzeti kincseinket mutatja be a hazánkba látogató, avagy az ország értékeit megtekinteni szándékozó külföldi nagyközönség számára.

Ennek ismeretében különösen megtisztelő számunkra, hogy a szerkesztőink gondoltak ránk, és lehetőséget adtak, hogy a dusnoki rác hagyományainkat őrző rendezvényeinkről, Dusnok más értékeiről, büszkeségeinkről beszámoljunk.

A nyomdába szánt anyagot már megkaptuk, és örömmel mondhatom, hogy az mind megjelenésében, mind tartalmában megfelel a várakozásunknak, így kíváncsian várjuk annak fogadtatását és hasznosságát – mondta Mindszenti István polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei