2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Élményekben gazdag horvát nemzetiségi nyelvi és néptánc tábor Dusnokon

Élményekben gazdag horvát nemzetiségi nyelvi és néptánc tábor Dusnokon
Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 11., 15:30

Öt napon át a dusnoki Víziturisztikai Központ ad helyet az idén ötödik alkalommal megrendezett horvát nemzetiségi nyelvi és néptánc tábor 25 résztvevőjének. A tábor színes programját lapvetően a helyi Biser Horvát Nemzetiségi Néptánccsoport legfiatalabb táncosai részére, a csapatépítés jegyében állították össze. A vidám kacagástól, horvát ének - és zeneszótól hangos Vajas-parti létesítmény újabb rendezvénye is azt igazolja: nem csak az ide érkező turisták, de a dusnokiak számára is hasznos fejlesztés volt a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából megépített, kitűnő fekvésű Víziturisztikai Központ. A tábor színvonalas megtartását a Bethlen Gábor Alap, a Csoóri Sándor Alap, a helyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a szülők támogatása tette lehetővé.

A táborozókat augusztus 9-én, kedden éppen akkor látogattuk meg, amikor a horvát nyelv, a horvát ének és a horvát tánc tanulásáé volt a főszerep. A gyerekek egy autentikus horvát népdalt, majd horvát néptáncot tanultak a dusnoki származású, Fiumében élő Tamaskó Eszter, a Rijekai Egyetem (Fiume) tanára irányítása mellett. 

Tamaskó Péterné Hodován Éva, a tábor szervezője arról tájékoztatta portálunkat: a gyerekek az első két alkalommal az ország más településein táboroztak, de a koronavírus-járvány miatt, no’ és persze az új, a Víziturisztikai Központ kínálta lehetőséggel élve immár helyben élvezhetik a nyári táborozás örömeit. A gyerekek szívesen jelentkeztek a táborba, ahol a valódi tábori élethez az esti, szünidő lévén a késő esti közös programok is hozzá tartoznak.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc

Ott jártunkkor a szervezők és a szülők éppen a közös vacsorára és a besötétedés után meggyújtott tábortűzre készültek.

 

Az elmúlt szombaton kezdődött tábor lakói augusztus 10-én közös műsorral, ünnepélyes táborzárással búcsúznak egymástól – tájékoztatta portálunkat Tamaskó Eszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK