2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Élményekben gazdag horvát nemzetiségi nyelvi és néptánc tábor Dusnokon

Élményekben gazdag horvát nemzetiségi nyelvi és néptánc tábor Dusnokon
Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 11., 15:30

Öt napon át a dusnoki Víziturisztikai Központ ad helyet az idén ötödik alkalommal megrendezett horvát nemzetiségi nyelvi és néptánc tábor 25 résztvevőjének. A tábor színes programját lapvetően a helyi Biser Horvát Nemzetiségi Néptánccsoport legfiatalabb táncosai részére, a csapatépítés jegyében állították össze. A vidám kacagástól, horvát ének - és zeneszótól hangos Vajas-parti létesítmény újabb rendezvénye is azt igazolja: nem csak az ide érkező turisták, de a dusnokiak számára is hasznos fejlesztés volt a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából megépített, kitűnő fekvésű Víziturisztikai Központ. A tábor színvonalas megtartását a Bethlen Gábor Alap, a Csoóri Sándor Alap, a helyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a szülők támogatása tette lehetővé.

A táborozókat augusztus 9-én, kedden éppen akkor látogattuk meg, amikor a horvát nyelv, a horvát ének és a horvát tánc tanulásáé volt a főszerep. A gyerekek egy autentikus horvát népdalt, majd horvát néptáncot tanultak a dusnoki származású, Fiumében élő Tamaskó Eszter, a Rijekai Egyetem (Fiume) tanára irányítása mellett. 

Tamaskó Péterné Hodován Éva, a tábor szervezője arról tájékoztatta portálunkat: a gyerekek az első két alkalommal az ország más településein táboroztak, de a koronavírus-járvány miatt, no’ és persze az új, a Víziturisztikai Központ kínálta lehetőséggel élve immár helyben élvezhetik a nyári táborozás örömeit. A gyerekek szívesen jelentkeztek a táborba, ahol a valódi tábori élethez az esti, szünidő lévén a késő esti közös programok is hozzá tartoznak.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc

Ott jártunkkor a szervezők és a szülők éppen a közös vacsorára és a besötétedés után meggyújtott tábortűzre készültek.

 

Az elmúlt szombaton kezdődött tábor lakói augusztus 10-én közös műsorral, ünnepélyes táborzárással búcsúznak egymástól – tájékoztatta portálunkat Tamaskó Eszter.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés