2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor Dusnokon

Fergeteges horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor Dusnokon
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 22., 10:25

Öt napon át a dusnoki Víziturisztikai Központ és a község központjában lévő zarándokszállás ad helyet a horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor 42 résztvevőjének, köztük a Horvátországból érkezett és a Dusnokról más településekre elszármazottak gyermekeinek. A vidám kacagástól, horvát ének - és zeneszótól hangos Vajas-parti létesítmény első nagy közösségi rendezvénye azt igazolja, nem csak az ide érkező turisták, de a dusnokiak számára is hasznos fejlesztés volt a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából megépített, kitűnő fekvésű Víziturisztikai Központ.

A táborozókat július 21-én, kedden éppen akkor látogattuk meg, amikor a horvát nyelv - és a horvát énektanulásé volt a főszerep. A gyerekek egy horvát gyerekdal tanulása közben ismerkedtek a színek horvát nevével, az eredendően dusnoki, de férjével Zágrábban élő Baričević-Tamaskó Eszter horváttanár irányítása mellett.


Az óra végén aztán kétfelé vált a csoport. A gyerekek egy része, a felső tagozatosok a dusnokiak horvát eredetével, rác identitásával ismerkedett.


A másik csoport, az alsó tagozatosok a horvát néptánc alaplépéseit tanulták, részben fülbemászó délszláv dallamok bejátszása közben.

 


A tábor szervezője, Tamaskó Péterné Hodován Éva arról tájékoztatta portálunkat: a dusnoki gyerekek eddig mindig az ország más településein táboroztak, de a koronavírus-járvány miatt, no’ és persze az új lehetőséggel, a Víziturisztikai Központ kínálta lehetőséggel élve az idei tábort a községbe szervezték. A gyerekek örömmel jelentkeztek a táborba, de első kérdésük az volt: ugye nem otthon alszunk?


A valódi tábori élethez az esti, éjszakai közös programok is hozzá tartoznak, tehát hogy a gyerekek a nap 24 órájában együtt legyenek. Ehhez a dusnoki zarándokszállás adja meg a kiváló, komfortos lehetőséget – mondta a szervező.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

A szombaton kezdődött tábor az ötödik napon, július 22-én, szerdán este zárul. Az utolsó napon a gyerekek közös esti műsorral, ünnepélyes táborzárással búcsúznak egymástól – tájékoztatta portálunkat Tamaskó Péterné Hodován Éva, a tábor szervezője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK