2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor Dusnokon

Fergeteges horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor Dusnokon
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 22., 10:25

Öt napon át a dusnoki Víziturisztikai Központ és a község központjában lévő zarándokszállás ad helyet a horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor 42 résztvevőjének, köztük a Horvátországból érkezett és a Dusnokról más településekre elszármazottak gyermekeinek. A vidám kacagástól, horvát ének - és zeneszótól hangos Vajas-parti létesítmény első nagy közösségi rendezvénye azt igazolja, nem csak az ide érkező turisták, de a dusnokiak számára is hasznos fejlesztés volt a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából megépített, kitűnő fekvésű Víziturisztikai Központ.

A táborozókat július 21-én, kedden éppen akkor látogattuk meg, amikor a horvát nyelv - és a horvát énektanulásé volt a főszerep. A gyerekek egy horvát gyerekdal tanulása közben ismerkedtek a színek horvát nevével, az eredendően dusnoki, de férjével Zágrábban élő Baričević-Tamaskó Eszter horváttanár irányítása mellett.


Az óra végén aztán kétfelé vált a csoport. A gyerekek egy része, a felső tagozatosok a dusnokiak horvát eredetével, rác identitásával ismerkedett.


A másik csoport, az alsó tagozatosok a horvát néptánc alaplépéseit tanulták, részben fülbemászó délszláv dallamok bejátszása közben.

 


A tábor szervezője, Tamaskó Péterné Hodován Éva arról tájékoztatta portálunkat: a dusnoki gyerekek eddig mindig az ország más településein táboroztak, de a koronavírus-járvány miatt, no’ és persze az új lehetőséggel, a Víziturisztikai Központ kínálta lehetőséggel élve az idei tábort a községbe szervezték. A gyerekek örömmel jelentkeztek a táborba, de első kérdésük az volt: ugye nem otthon alszunk?


A valódi tábori élethez az esti, éjszakai közös programok is hozzá tartoznak, tehát hogy a gyerekek a nap 24 órájában együtt legyenek. Ehhez a dusnoki zarándokszállás adja meg a kiváló, komfortos lehetőséget – mondta a szervező.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

A szombaton kezdődött tábor az ötödik napon, július 22-én, szerdán este zárul. Az utolsó napon a gyerekek közös esti műsorral, ünnepélyes táborzárással búcsúznak egymástól – tájékoztatta portálunkat Tamaskó Péterné Hodován Éva, a tábor szervezője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés