2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor Dusnokon

Fergeteges horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor Dusnokon
Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 22., 10:25

Öt napon át a dusnoki Víziturisztikai Központ és a község központjában lévő zarándokszállás ad helyet a horvát nemzetiségi nyelv és néptánc tábor 42 résztvevőjének, köztük a Horvátországból érkezett és a Dusnokról más településekre elszármazottak gyermekeinek. A vidám kacagástól, horvát ének - és zeneszótól hangos Vajas-parti létesítmény első nagy közösségi rendezvénye azt igazolja, nem csak az ide érkező turisták, de a dusnokiak számára is hasznos fejlesztés volt a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából megépített, kitűnő fekvésű Víziturisztikai Központ.

A táborozókat július 21-én, kedden éppen akkor látogattuk meg, amikor a horvát nyelv - és a horvát énektanulásé volt a főszerep. A gyerekek egy horvát gyerekdal tanulása közben ismerkedtek a színek horvát nevével, az eredendően dusnoki, de férjével Zágrábban élő Baričević-Tamaskó Eszter horváttanár irányítása mellett.


Az óra végén aztán kétfelé vált a csoport. A gyerekek egy része, a felső tagozatosok a dusnokiak horvát eredetével, rác identitásával ismerkedett.


A másik csoport, az alsó tagozatosok a horvát néptánc alaplépéseit tanulták, részben fülbemászó délszláv dallamok bejátszása közben.

 


A tábor szervezője, Tamaskó Péterné Hodován Éva arról tájékoztatta portálunkat: a dusnoki gyerekek eddig mindig az ország más településein táboroztak, de a koronavírus-járvány miatt, no’ és persze az új lehetőséggel, a Víziturisztikai Központ kínálta lehetőséggel élve az idei tábort a községbe szervezték. A gyerekek örömmel jelentkeztek a táborba, de első kérdésük az volt: ugye nem otthon alszunk?


A valódi tábori élethez az esti, éjszakai közös programok is hozzá tartoznak, tehát hogy a gyerekek a nap 24 órájában együtt legyenek. Ehhez a dusnoki zarándokszállás adja meg a kiváló, komfortos lehetőséget – mondta a szervező.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

A szombaton kezdődött tábor az ötödik napon, július 22-én, szerdán este zárul. Az utolsó napon a gyerekek közös esti műsorral, ünnepélyes táborzárással búcsúznak egymástól – tájékoztatta portálunkat Tamaskó Péterné Hodován Éva, a tábor szervezője.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK