2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Hangulatos vízi program és az összetartozás életérzése – ilyen volt Dusnokon az Iván-napi fáklyás csónakázás

2016. 06. 27., 09:33

Mint ahogy arról korábbi írásunkban is beszámoltunk, június 24-én, az év leghosszabb estéjén a dusnokiak fáklyás csónakos felvonulást tartanak a Vajason, többek között megemlékezve egy régi nagy jégverés pusztításáról. A pénteki rekkenő hőség egy kicsit sem tántorította el a lelkes helyi rácokat attól, hogy ezt a szokást az idei évben is felelevenítsék, és családjuk, barátaik körében, szeretett vízfolyamukon ringatózva töltsék el ezt a kellemes estét.

Már a késő délutáni óráktól ingyenes kajakozási és kenuzási lehetőséggel várta a bajai Spartacus Sport Club a Mediterrán Pub melletti strandon az érdeklődőket, akik egy meglepetés sárkányhajóval is készültek erre a napra, amit bárki kedvére kipróbálhatott.

A Vajas csatorna zsilipjénél megtartott dusnoki és bogyiszlói aratók bemutatóját nagy érdeklődés övezte. A kulturális program keretében a Biser tánccsoport és a Hétszínvirág AMI Ifjúsági csoportja a Bácska Tamburazenekarral együtt alapozta meg a jó hangulatot, így a vendégek csónakokba szállását csak az elfogyasztott frissen sütött lángos és némi dusnoki pálinka nehezíthette meg…

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

Stábunkkal „első csónakázókként” ugyan egy kis félelemmel szálltunk vízre – vajon megússzuk-e szárazon –, az evezési technikánk azonban a felvonulás végére szinte tökéletesre csiszolódott, csak úgy, mint a fáklyáink tüzének megtartása is.

Palotai Péter polgármester örömmel újságolta nekünk, hogy évről évre egyre többen érkeznek vidékről csónakázni, most például a kalocsai, bajai, szekszárdi érdeklődők mellett Horvátországból is voltak résztvevők a programon.

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

A Vajason közel félszáz ladikba rendeződve sorakoztak mellettünk a családok, baráti társaságok, akik hol finom pogácsával, hol egy-egy bátorítóval kínáltak meg minket, ismét bizonyítva vendégszeretetüket és a helyi összetartozást.

Sötétedésre kötöttünk ki a két híd közé, ahol a program tábortűzgyújtással, szalonnasütéssel és 11 órakor látványos görögtüzes tűzijátékkal folytatódott.

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ezzel azonban korántsem zárult a dusnoki tartózkodásunk, a 80-as, 90-es évek legjobb slágereivel Dj Csiga pörgette a lemezeket egészen hajnalig a szabadtéri retro buliban, ahol a Soho Party – Az éjjel soha nem érhet című dala az egyik legnagyobb kedvenc volt.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>
2022. 08. 08., 13:50
Dr. Temesvári Péter 2018 májusától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés