2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Hangulatos vízi program és az összetartozás életérzése – ilyen volt Dusnokon az Iván-napi fáklyás csónakázás

2016. 06. 27., 09:33

Mint ahogy arról korábbi írásunkban is beszámoltunk, június 24-én, az év leghosszabb estéjén a dusnokiak fáklyás csónakos felvonulást tartanak a Vajason, többek között megemlékezve egy régi nagy jégverés pusztításáról. A pénteki rekkenő hőség egy kicsit sem tántorította el a lelkes helyi rácokat attól, hogy ezt a szokást az idei évben is felelevenítsék, és családjuk, barátaik körében, szeretett vízfolyamukon ringatózva töltsék el ezt a kellemes estét.

Már a késő délutáni óráktól ingyenes kajakozási és kenuzási lehetőséggel várta a bajai Spartacus Sport Club a Mediterrán Pub melletti strandon az érdeklődőket, akik egy meglepetés sárkányhajóval is készültek erre a napra, amit bárki kedvére kipróbálhatott.

A Vajas csatorna zsilipjénél megtartott dusnoki és bogyiszlói aratók bemutatóját nagy érdeklődés övezte. A kulturális program keretében a Biser tánccsoport és a Hétszínvirág AMI Ifjúsági csoportja a Bácska Tamburazenekarral együtt alapozta meg a jó hangulatot, így a vendégek csónakokba szállását csak az elfogyasztott frissen sütött lángos és némi dusnoki pálinka nehezíthette meg…

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

Stábunkkal „első csónakázókként” ugyan egy kis félelemmel szálltunk vízre – vajon megússzuk-e szárazon –, az evezési technikánk azonban a felvonulás végére szinte tökéletesre csiszolódott, csak úgy, mint a fáklyáink tüzének megtartása is.

Palotai Péter polgármester örömmel újságolta nekünk, hogy évről évre egyre többen érkeznek vidékről csónakázni, most például a kalocsai, bajai, szekszárdi érdeklődők mellett Horvátországból is voltak résztvevők a programon.

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

A Vajason közel félszáz ladikba rendeződve sorakoztak mellettünk a családok, baráti társaságok, akik hol finom pogácsával, hol egy-egy bátorítóval kínáltak meg minket, ismét bizonyítva vendégszeretetüket és a helyi összetartozást.

Sötétedésre kötöttünk ki a két híd közé, ahol a program tábortűzgyújtással, szalonnasütéssel és 11 órakor látványos görögtüzes tűzijátékkal folytatódott.

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ezzel azonban korántsem zárult a dusnoki tartózkodásunk, a 80-as, 90-es évek legjobb slágereivel Dj Csiga pörgette a lemezeket egészen hajnalig a szabadtéri retro buliban, ahol a Soho Party – Az éjjel soha nem érhet című dala az egyik legnagyobb kedvenc volt.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK