2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Hangulatos vízi program és az összetartozás életérzése – ilyen volt Dusnokon az Iván-napi fáklyás csónakázás

2016. 06. 27., 09:33

Mint ahogy arról korábbi írásunkban is beszámoltunk, június 24-én, az év leghosszabb estéjén a dusnokiak fáklyás csónakos felvonulást tartanak a Vajason, többek között megemlékezve egy régi nagy jégverés pusztításáról. A pénteki rekkenő hőség egy kicsit sem tántorította el a lelkes helyi rácokat attól, hogy ezt a szokást az idei évben is felelevenítsék, és családjuk, barátaik körében, szeretett vízfolyamukon ringatózva töltsék el ezt a kellemes estét.

Már a késő délutáni óráktól ingyenes kajakozási és kenuzási lehetőséggel várta a bajai Spartacus Sport Club a Mediterrán Pub melletti strandon az érdeklődőket, akik egy meglepetés sárkányhajóval is készültek erre a napra, amit bárki kedvére kipróbálhatott.

A Vajas csatorna zsilipjénél megtartott dusnoki és bogyiszlói aratók bemutatóját nagy érdeklődés övezte. A kulturális program keretében a Biser tánccsoport és a Hétszínvirág AMI Ifjúsági csoportja a Bácska Tamburazenekarral együtt alapozta meg a jó hangulatot, így a vendégek csónakokba szállását csak az elfogyasztott frissen sütött lángos és némi dusnoki pálinka nehezíthette meg…

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

Stábunkkal „első csónakázókként” ugyan egy kis félelemmel szálltunk vízre – vajon megússzuk-e szárazon –, az evezési technikánk azonban a felvonulás végére szinte tökéletesre csiszolódott, csak úgy, mint a fáklyáink tüzének megtartása is.

Palotai Péter polgármester örömmel újságolta nekünk, hogy évről évre egyre többen érkeznek vidékről csónakázni, most például a kalocsai, bajai, szekszárdi érdeklődők mellett Horvátországból is voltak résztvevők a programon.

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

A Vajason közel félszáz ladikba rendeződve sorakoztak mellettünk a családok, baráti társaságok, akik hol finom pogácsával, hol egy-egy bátorítóval kínáltak meg minket, ismét bizonyítva vendégszeretetüket és a helyi összetartozást.

Sötétedésre kötöttünk ki a két híd közé, ahol a program tábortűzgyújtással, szalonnasütéssel és 11 órakor látványos görögtüzes tűzijátékkal folytatódott.

Képgaléria megtekintése (99 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ezzel azonban korántsem zárult a dusnoki tartózkodásunk, a 80-as, 90-es évek legjobb slágereivel Dj Csiga pörgette a lemezeket egészen hajnalig a szabadtéri retro buliban, ahol a Soho Party – Az éjjel soha nem érhet című dala az egyik legnagyobb kedvenc volt.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK