2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Húsbolttal, termelői bolttal, raktárral bővül a dusnoki piac – „Erősítsd a helyi gazdaságot, munkahelyeket, vásárolj helyi terméket!”

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 03., 11:12

A külső megjelenésében egyedi kialakítású, rusztikus felületekkel látványosabbá tett dusnoki piac épülete és a fedett elárusító sor tovább bővül jövőre. A 40 milliós fejlesztés eredményeként nagyobb lesz a piac területe, de egy új húsboltot, termelői boltot és raktárhelyiséget is kialakítanak a dohány bolttól induló kétoldali fedett térben. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán elnyert forrásból jövő tavasszal indul az építkezés és várhatóan pár hónapon belül befejeződik.

A helyi termékek értékesítését szolgáló piacok fejlesztése különösen egy olyan méretű településen fontos, mint Dusnok, ahol a nagyobb városi piacok, akár a kalocsai, vagy a bajai távol esik a községtől. Ilyen helyzetben különösen felértékelődik a helyi minőségi termények iránti kereslet, azok elérhetősége. Az eladó-vevő közötti bizalom sem elhanyagolható, hiszen szinte mindenki mindenkit ismer.


Forrás: Zsiga Ferenc

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium „Helyi termelői piacot minden településre!” szlogennel népszerűsített pályázatának szele Dusnokot is érte.

Az önkormányzat az MVM-hez benyújtott pályázatán 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a piac fejlesztésére.

Dusnokon járva portálunknak Palotai Péter polgármester foglalta össze a pályázat benyújtása előtti időszakot és a jövő tavasszal kezdődő piacbővítés főbb területeit.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a polgármester elmondta: a képviselő-testület osztotta a lakosság, a termelők azon véleményét, hogy a jelenlegi, a községházával szembeni piac kinőtte a helyét. Ugyanakkor a piac területének bővítése mellett szükség van egy húsboltra, valamint egy helyi termékeket árusító üzletre, valamint az azt kiszolgáló raktárhelyiségre.


Forrás: Zsiga Ferenc

A pályázaton elnyert 40 millió forint lehetőséget teremt arra, hogy a már térburkolattal ellátott, néhány fedett elárusító hellyel rendelkező piacteret a szomszédos Dembinszky utca irányába bővítsük. Ám ez nem jelenti az átmenő forgalmat is bonyolító utca teljes lezárását. A Dembinszky utca forgalmának korlátozása, illetve a forgalom elterelése csak a hagyományosan csütörtöki napokon tartott piacok idején, a délelőtti órákban lesz érvényben.


Forrás: Zsiga Ferenc

Ettől nagyobb lélegzetű az a fejlesztés, melynek eredményeként a dohány bolttól induló, zárt udvart képező fedett árusító soron egy húsboltot, egy helyi termelői boltot és az ehhez kapcsolódó raktárhelyiséget alakítunk ki. Ennek oka, hogy a lakosság nem csak piaci napokon jusson elsősorban helyi friss áruhoz, zöldséghez, gyümölcshöz, húshoz és füstölt termékekhez – tájékoztatta portálunkat Palotai Péter, Dusnok község polgármestere.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK