2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Húsbolttal, termelői bolttal, raktárral bővül a dusnoki piac – „Erősítsd a helyi gazdaságot, munkahelyeket, vásárolj helyi terméket!”

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 03., 11:12

A külső megjelenésében egyedi kialakítású, rusztikus felületekkel látványosabbá tett dusnoki piac épülete és a fedett elárusító sor tovább bővül jövőre. A 40 milliós fejlesztés eredményeként nagyobb lesz a piac területe, de egy új húsboltot, termelői boltot és raktárhelyiséget is kialakítanak a dohány bolttól induló kétoldali fedett térben. A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán elnyert forrásból jövő tavasszal indul az építkezés és várhatóan pár hónapon belül befejeződik.

A helyi termékek értékesítését szolgáló piacok fejlesztése különösen egy olyan méretű településen fontos, mint Dusnok, ahol a nagyobb városi piacok, akár a kalocsai, vagy a bajai távol esik a községtől. Ilyen helyzetben különösen felértékelődik a helyi minőségi termények iránti kereslet, azok elérhetősége. Az eladó-vevő közötti bizalom sem elhanyagolható, hiszen szinte mindenki mindenkit ismer.


Forrás: Zsiga Ferenc

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium „Helyi termelői piacot minden településre!” szlogennel népszerűsített pályázatának szele Dusnokot is érte.

Az önkormányzat az MVM-hez benyújtott pályázatán 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a piac fejlesztésére.

Dusnokon járva portálunknak Palotai Péter polgármester foglalta össze a pályázat benyújtása előtti időszakot és a jövő tavasszal kezdődő piacbővítés főbb területeit.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a polgármester elmondta: a képviselő-testület osztotta a lakosság, a termelők azon véleményét, hogy a jelenlegi, a községházával szembeni piac kinőtte a helyét. Ugyanakkor a piac területének bővítése mellett szükség van egy húsboltra, valamint egy helyi termékeket árusító üzletre, valamint az azt kiszolgáló raktárhelyiségre.


Forrás: Zsiga Ferenc

A pályázaton elnyert 40 millió forint lehetőséget teremt arra, hogy a már térburkolattal ellátott, néhány fedett elárusító hellyel rendelkező piacteret a szomszédos Dembinszky utca irányába bővítsük. Ám ez nem jelenti az átmenő forgalmat is bonyolító utca teljes lezárását. A Dembinszky utca forgalmának korlátozása, illetve a forgalom elterelése csak a hagyományosan csütörtöki napokon tartott piacok idején, a délelőtti órákban lesz érvényben.


Forrás: Zsiga Ferenc

Ettől nagyobb lélegzetű az a fejlesztés, melynek eredményeként a dohány bolttól induló, zárt udvart képező fedett árusító soron egy húsboltot, egy helyi termelői boltot és az ehhez kapcsolódó raktárhelyiséget alakítunk ki. Ennek oka, hogy a lakosság nem csak piaci napokon jusson elsősorban helyi friss áruhoz, zöldséghez, gyümölcshöz, húshoz és füstölt termékekhez – tájékoztatta portálunkat Palotai Péter, Dusnok község polgármestere.

Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés