2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Húsüzlettel, termelői bolttal, raktárral bővült a dusnoki piac – A helyi termelőket, gazdaságot is erősíti

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 04., 08:54

Dusnokon a külső megjelenésében egyedi kialakítású, rusztikus felületekkel látványosabbá tett piac épülete és a fedett elárusító sor tovább bővült a megyei önkormányzat TOP pályázatán elnyert 40 millió forintból. A fejlesztés eredményeként nagyobb lett a piac területe, de egy új, a hét öt napján nyitva tartó húsboltot, termelői boltot és raktárhelyiséget is kialakítottak a kiskereskedelmi központ fedett terében. A beruházást a helyi piaci napon, október 3-án, csütörtök reggel nyolc órakor ünnepélyes keretek között, az avatószalag átvágásával jelképesen is átadták az alkalomra és a bevásárolni érkezett közönségnek. Az eseményen Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője, Pap Ágnes, a megyei közgyűlés tagja és Palotai Péter polgármester mondott köszöntőbeszédet.

A helyi piac fejlesztése Dusnokon elnevezésű projektről szólva Palotai Péter polgármester elmondta: a piac kulturált bővítése érdekében a piaccsarnokot, fedett árusítóhelyeket befogadó, térburkolattal ellátott, a községházával szemben lévő Hunyadi utca piacterületét a Dembinszki utca egy része irányába bővítették. Ezen a területen parkolókat alakítottak ki, megoldották a csapadékvíz elvezetést, immár annak a jövőbeni gondolatnak is a jegyében, hogy ezáltal a sok kisváros által is megirigyelhető területből egyszer majd akár sétálóutca lehet.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint elhangzott, a fejlesztés részeként a piac épülete egy a hét öt napján működő húsbolttal, egy helyi termékeket árusító üzlettel és egy raktárhelyiséggel bővült. A településen hiányt pótló húsboltot Rozsnyán húsbolt néven Rozsonyi Antal helyi hentesmester működteti. A pályázat részeként a húsbolt hűtőkamrával, hűtőpulttal került kialakításra és reggeliző asztalokat is elhelyeztek benne.

 

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A megjelenteket a megyei önkormányzat elnöke, Rideg László nevében is nevében Pap Ágnes, a megyei közgyűlés tagja köszöntötte, aki azt hangsúlyozta: kívánja, hogy a piac ne csak bevásárló hely, hanem egy közösség megtartó, közösség teremtő hely legyen. Nyújtsa mindazt azt szolgáltatást, amit a helybéliek akár az egészséges, helyben termelt élelmiszerek, akár más fogyasztási cikkek formájában meg kívánnak vásárolni. Mint aláhúzta, Dusnok nagyon sok és hasznos, már megvalósított, vagy magvalósítás alatt álló pályázatot nyert, amelyhez gratulált a polgármesternek, a képviselő-testületnek és a dusnokiaknak.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő kiemelte, a dusnoki piac a kistermelőknek, őstermelőknek nem csak árusító, hanem fontos bevételi helye is, hiszen ennek a létesítménynek közvetlen gazdasági haszna van ezeknek a termelőknek a körében. Fontos, hogy a most átadott beruházás egyben munkahelyeket is teremt. A képviselő beszéde zárógondolataként valamennyi dusnokinak még nagyon sok, a jelenlegihez hasonló, sikeres beruházást átadó ünnepséget kívánt.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az avatószalag átvágása után az létesítményt Kis Tamás István dusnoki plébános megszentelte, majd a helyi termelők hentesárú, lángos harapnivalóval és forró teával látták vendégül a megújult piac népes közönségét.

A beruházást az 1.1.3-16.-BK1-2017-00008 azonosítószámú pályázat tette lehetővé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés