2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Húsüzlettel, termelői bolttal, raktárral bővült a dusnoki piac – A helyi termelőket, gazdaságot is erősíti

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 04., 08:54

Dusnokon a külső megjelenésében egyedi kialakítású, rusztikus felületekkel látványosabbá tett piac épülete és a fedett elárusító sor tovább bővült a megyei önkormányzat TOP pályázatán elnyert 40 millió forintból. A fejlesztés eredményeként nagyobb lett a piac területe, de egy új, a hét öt napján nyitva tartó húsboltot, termelői boltot és raktárhelyiséget is kialakítottak a kiskereskedelmi központ fedett terében. A beruházást a helyi piaci napon, október 3-án, csütörtök reggel nyolc órakor ünnepélyes keretek között, az avatószalag átvágásával jelképesen is átadták az alkalomra és a bevásárolni érkezett közönségnek. Az eseményen Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője, Pap Ágnes, a megyei közgyűlés tagja és Palotai Péter polgármester mondott köszöntőbeszédet.

A helyi piac fejlesztése Dusnokon elnevezésű projektről szólva Palotai Péter polgármester elmondta: a piac kulturált bővítése érdekében a piaccsarnokot, fedett árusítóhelyeket befogadó, térburkolattal ellátott, a községházával szemben lévő Hunyadi utca piacterületét a Dembinszki utca egy része irányába bővítették. Ezen a területen parkolókat alakítottak ki, megoldották a csapadékvíz elvezetést, immár annak a jövőbeni gondolatnak is a jegyében, hogy ezáltal a sok kisváros által is megirigyelhető területből egyszer majd akár sétálóutca lehet.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint elhangzott, a fejlesztés részeként a piac épülete egy a hét öt napján működő húsbolttal, egy helyi termékeket árusító üzlettel és egy raktárhelyiséggel bővült. A településen hiányt pótló húsboltot Rozsnyán húsbolt néven Rozsonyi Antal helyi hentesmester működteti. A pályázat részeként a húsbolt hűtőkamrával, hűtőpulttal került kialakításra és reggeliző asztalokat is elhelyeztek benne.

 

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A megjelenteket a megyei önkormányzat elnöke, Rideg László nevében is nevében Pap Ágnes, a megyei közgyűlés tagja köszöntötte, aki azt hangsúlyozta: kívánja, hogy a piac ne csak bevásárló hely, hanem egy közösség megtartó, közösség teremtő hely legyen. Nyújtsa mindazt azt szolgáltatást, amit a helybéliek akár az egészséges, helyben termelt élelmiszerek, akár más fogyasztási cikkek formájában meg kívánnak vásárolni. Mint aláhúzta, Dusnok nagyon sok és hasznos, már megvalósított, vagy magvalósítás alatt álló pályázatot nyert, amelyhez gratulált a polgármesternek, a képviselő-testületnek és a dusnokiaknak.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő kiemelte, a dusnoki piac a kistermelőknek, őstermelőknek nem csak árusító, hanem fontos bevételi helye is, hiszen ennek a létesítménynek közvetlen gazdasági haszna van ezeknek a termelőknek a körében. Fontos, hogy a most átadott beruházás egyben munkahelyeket is teremt. A képviselő beszéde zárógondolataként valamennyi dusnokinak még nagyon sok, a jelenlegihez hasonló, sikeres beruházást átadó ünnepséget kívánt.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az avatószalag átvágása után az létesítményt Kis Tamás István dusnoki plébános megszentelte, majd a helyi termelők hentesárú, lángos harapnivalóval és forró teával látták vendégül a megújult piac népes közönségét.

A beruházást az 1.1.3-16.-BK1-2017-00008 azonosítószámú pályázat tette lehetővé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK