2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Húsüzlettel, termelői bolttal, raktárral bővült a dusnoki piac – A helyi termelőket, gazdaságot is erősíti

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 04., 08:54

Dusnokon a külső megjelenésében egyedi kialakítású, rusztikus felületekkel látványosabbá tett piac épülete és a fedett elárusító sor tovább bővült a megyei önkormányzat TOP pályázatán elnyert 40 millió forintból. A fejlesztés eredményeként nagyobb lett a piac területe, de egy új, a hét öt napján nyitva tartó húsboltot, termelői boltot és raktárhelyiséget is kialakítottak a kiskereskedelmi központ fedett terében. A beruházást a helyi piaci napon, október 3-án, csütörtök reggel nyolc órakor ünnepélyes keretek között, az avatószalag átvágásával jelképesen is átadták az alkalomra és a bevásárolni érkezett közönségnek. Az eseményen Zsigó Róbert, a térség országgyűlési képviselője, Pap Ágnes, a megyei közgyűlés tagja és Palotai Péter polgármester mondott köszöntőbeszédet.

A helyi piac fejlesztése Dusnokon elnevezésű projektről szólva Palotai Péter polgármester elmondta: a piac kulturált bővítése érdekében a piaccsarnokot, fedett árusítóhelyeket befogadó, térburkolattal ellátott, a községházával szemben lévő Hunyadi utca piacterületét a Dembinszki utca egy része irányába bővítették. Ezen a területen parkolókat alakítottak ki, megoldották a csapadékvíz elvezetést, immár annak a jövőbeni gondolatnak is a jegyében, hogy ezáltal a sok kisváros által is megirigyelhető területből egyszer majd akár sétálóutca lehet.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint elhangzott, a fejlesztés részeként a piac épülete egy a hét öt napján működő húsbolttal, egy helyi termékeket árusító üzlettel és egy raktárhelyiséggel bővült. A településen hiányt pótló húsboltot Rozsnyán húsbolt néven Rozsonyi Antal helyi hentesmester működteti. A pályázat részeként a húsbolt hűtőkamrával, hűtőpulttal került kialakításra és reggeliző asztalokat is elhelyeztek benne.

 

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A megjelenteket a megyei önkormányzat elnöke, Rideg László nevében is nevében Pap Ágnes, a megyei közgyűlés tagja köszöntötte, aki azt hangsúlyozta: kívánja, hogy a piac ne csak bevásárló hely, hanem egy közösség megtartó, közösség teremtő hely legyen. Nyújtsa mindazt azt szolgáltatást, amit a helybéliek akár az egészséges, helyben termelt élelmiszerek, akár más fogyasztási cikkek formájában meg kívánnak vásárolni. Mint aláhúzta, Dusnok nagyon sok és hasznos, már megvalósított, vagy magvalósítás alatt álló pályázatot nyert, amelyhez gratulált a polgármesternek, a képviselő-testületnek és a dusnokiaknak.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő kiemelte, a dusnoki piac a kistermelőknek, őstermelőknek nem csak árusító, hanem fontos bevételi helye is, hiszen ennek a létesítménynek közvetlen gazdasági haszna van ezeknek a termelőknek a körében. Fontos, hogy a most átadott beruházás egyben munkahelyeket is teremt. A képviselő beszéde zárógondolataként valamennyi dusnokinak még nagyon sok, a jelenlegihez hasonló, sikeres beruházást átadó ünnepséget kívánt.

Képgaléria megtekintése (28 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Az avatószalag átvágása után az létesítményt Kis Tamás István dusnoki plébános megszentelte, majd a helyi termelők hentesárú, lángos harapnivalóval és forró teával látták vendégül a megújult piac népes közönségét.

A beruházást az 1.1.3-16.-BK1-2017-00008 azonosítószámú pályázat tette lehetővé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK