2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

„Isten teremtett világa”- Sipos Bánk Botond fotókiállítása Dusnokon

Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 22., 07:58

Július 18-án, vasárnap délután bensőséges kis ünnepség keretében nyitották meg Dusnokon, a művelődési házban a Sipos Bánk Botond természetfotós képeiből összeállított kiállítást.

A három héten át, csütörtökön, pénteken és szombaton 18-20 óráig megtekinthető kiállítást Mindszenti István polgármester és a dusnoki származású Péjó Zoltán, a Duna-táj Fotókör Egyesület elnöke nyitotta meg, köszöntötte a tárlatra érkezőket.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Az ünnepség emelkedettségéhez nagyban hozzájárult Karaszi Anna szavalata, aki Rónay György: Verebek című versét adta elő nagy átéléssel, majd Mihalik Mária Anna zongorajátékával örvendeztette meg a közönséget.

„Botond képei telve vannak csenddel, békével, nyugalommal. Szavak nélkül ezt a szerető egységet közvetíti. A mai ember egyik legfőbb jellemzője a felületesség. Nincs időnk megállni, csodálkozni, a gyermek naivitásával szemlélni a dolgokat, a minket körülvevő világot. Rohanunk, sietünk, kapkodunk, félünk, hogy lemaradunk valamiről, nem szeretjük a csendet, próbálunk minél több élményt behabzsolni.
Pedig a dolgok lényege az apró részletekben rejlik, amit csak lecsendesedett szívvel tudunk felfedezni. Kívánom mindenkinek, aki ezeket a fotókat szemléli, hogy élje át a természettel való egységet. Élje át, hogy egymásra vagyunk utalva, a környezet, az állatvilág, a növények és persze mi, emberek” – mondta egyebek mellett Mindszenti István a köszöntőbeszédében.

Péjó Zoltán, a Duna-táj Fotókör Egyesület elnöke egy kérdést tett fel, amire aztán a választ maga adta meg:

Képesek vagyunk –e észrevenni a természet megmaradt értékeit?"„Meghalljuk-e a madarak hangját, meglátjuk-e a bogarak harcát, látjuk-e a naplemente szépségét, látjuk-e a fa kérgének sziluettjében az emberi arcot. Ha igen, akkor valami megérintheti a lelkünket, akkor visszatérhetünk valami ősállapothoz, ahhoz, amit ajándékba kaptunk az Istentől. Mennyi sok figyelem és hallgatás kell, hogy észrevegyük a természet történéseit és ahhoz, hogy egy kép ilyen legyen.
Ezeknek az élményeknek, a teremtett világ szépségeinek megéléséhez nyújtanak segítséget az itt kiállított fotók, melyek fókuszba helyezik a természet csendjét és az Isten szándékát.” – mondta Péjó Zoltán, aki maga is szerzője, alkotótársa a „Lélektől lélekig” fotókönyvnek, amelyben a dusnoki fotósok fotógyűjteménye található, és amiből Sipos Bánk Botond is ajándékba kapott egy példányt.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A szépen kivitelezett, három héten át megtekinthető kiállítást bátran ajánljuk mindenkinek, mert a válogatás egy-egy fotója nem csak gyönyörködtet, de életkortól függetlenül mélyebb elgondolkodásra készteti az embert.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei