2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyváró falugyűlés kitüntetésekkel, ünnepi műsorral Dusnokon – „Dusnokiak a dusnokiakért”

Karácsonyváró falugyűlés kitüntetésekkel, ünnepi műsorral Dusnokon – „Dusnokiak a dusnokiakért”
Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 24., 08:44

Dusnok Község Önkormányzata december 20-án a karácsonyvárás jegyében tartotta ünnepi falugyűlését, amelyet hagyományosan ebben az időpontban rendeznek meg a településen. Az eseményen Dusnok községért kitüntető díjat vett át Bényi Ferencné, gyermekorvosi szakasszisztens és Kiss Zsoltné, a Dusnoki Gondozási Központ intézményvezetője. Varga Szilviát és Jagicza Vincénét a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a horvát kulturális életben kifejtett tevékenységéért részesítette elismerő oklevélben.

A József Attila Művelődési Ház színháztermét zsúfolásig megtöltő közönség nagy létszáma valószínűleg annak is köszönhető, hogy az október 13-i önkormányzati választások után hivatalba lépő új polgármesternek és az újonnan választott képviselő-testületnek a nyilvánosság előtt ez volt az első falugyűlése, legnagyobb rendezvénye.

A résztvevőket Zsigó Róbert országgyűlési képviselő a karácsonyi ünnepekhez közeledve bibliai idézetekkel, az ünnepkörhöz kapcsolódó gondolataival köszöntötte, és mint mondta, mindig szívesen jön Dusnokra, a választókörzet talán legösszetartóbb településére.

Mindszenti István polgármester ünnepi beszédében kitért arra, hogy a nagyközségben megvalósítás alatt és előtt álló projektek nagyon fontosak a település életében, a helyiek komfortérzetének javításában. Ám ettől is fontosabb, hogy ezeket a növekvő színvonalú szolgáltatásokat legyen aki igénybe veszi, a fiatalok Dusnokon maradjanak. A polgármester azt ajánlotta: a fiatalok a gyermekvállalásra mint egyfajta „karrierre” tekintsenek, mert egyedül csak ez biztosítja, hogy Dusnoknak és a dusnokiaknak lesz jövője.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)


Mindszenti István beszédének többször visszatérő eleme volt a „Dusnokiak a dusnokiakért” szlogen, amellyel egyebek mellett arra utalt, hogy a dusnokiak a helyi vállalkozásokat segítsék, erősítsék azzal, hogy náluk vásárolnak helyben termelt, helyben előállított terményeket, élelmiszereket, és a mindennapos bevásárlásaik helyszínei is elsősorban a helyi üzletek legyenek.

Az ünnepi műsor ezúttal kiemelten azoknak szólt, akik a hagyományoknak megfelelően az év végéhez közeli falugyűlésen vesznek át elismeréseket.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A polgármester elsőként Bényi Ferencné gyermekorvosi szakasszisztensnek adta át a Dusnok községért díjat és az ezzel járó oklevelet egy virágcsokor kíséretében.

Mint a laudációban elhangzott:

Bényi Ferencné Sánta Eszter 1989-ben lett a dusnoki házi gyermekorvos, dr.Váradi Edit asszisztense. Előtte a kalocsai kórház csecsemőosztályán volt nővér, munkáját ezt követően folytatta Dusnokon, a gyermekorvosi rendelőben. Idén januártól már mint nyugdíjas végzi tevékenységét a doktornő asszisztenseként. Eszter mindig törekedett a szülőkkel, de még inkább a gyermekekkel való jó kapcsolatra, a kedvesség és a szíves segítségnyújtás a mai napig erénye munkájának. Bényi Ferencné a kulturális életben is aktívan részt vesz, a horvát tánccsoport és az énekkar tagjaként szervezői faladatokat is ellát.”
Dusnok községért díjban részesült Kiss Zsoltné Eszter, a Dusnoki Gondozási Központ intézményvezetője.

A kitüntetett méltatásakor elmondták:

Kiss Zsoltné Eszter a dusnoki rászorulókért végzett önzetlen és áldozatos munkájáért részesül a díjban. Kissné Eszter 2007 decembere óta látja el a családsegítő és gyermekjóléti feladatokat. Példaképének anyai nagyanyját és keresztanyját tekinti, akik sokat meséltek nekik dusnoki segítő munkájukról. Eszter naponta elkísérte nagymamáját, aki ételt hordott és betegeket ápolt. Eszter a munkáját szolgálatnak tekinti, azt vallja: a szakmai tudás nem elegendő a szociális munkához, mert az egy hivatás, amit ápolni kell, mindennap kell olyat tenni, amivel mások számára szebbé tudja tenni a világot.”A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Varga Szilviát és Jagicza Vincénét a horvát kulturális életben kifejtett kiemelkedő tevékenységükért részesítette elismerő oklevélben

Mint megtudtuk, a kitüntetésekben részesülők jelölése még az előző képviselő-testület döntése volt, de azt az új képviselő-testület változtatás nélkül elfogadta, magáévá tette.

Az idei Falugyűlés ünnepi jellege abban is megmutatkozott, hogy a korábbi évek erre az időpontra időzített közmeghallgatását a délelőtti órákban tartották meg a községházán.

A Dusnokon az ünnepvárás jegyében megtartott falugyűlés a résztvevők vendéglátásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK