2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyváró falugyűlés kitüntetésekkel, ünnepi műsorral Dusnokon – „Dusnokiak a dusnokiakért”

Karácsonyváró falugyűlés kitüntetésekkel, ünnepi műsorral Dusnokon – „Dusnokiak a dusnokiakért”
Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 24., 08:44

Dusnok Község Önkormányzata december 20-án a karácsonyvárás jegyében tartotta ünnepi falugyűlését, amelyet hagyományosan ebben az időpontban rendeznek meg a településen. Az eseményen Dusnok községért kitüntető díjat vett át Bényi Ferencné, gyermekorvosi szakasszisztens és Kiss Zsoltné, a Dusnoki Gondozási Központ intézményvezetője. Varga Szilviát és Jagicza Vincénét a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat a horvát kulturális életben kifejtett tevékenységéért részesítette elismerő oklevélben.

A József Attila Művelődési Ház színháztermét zsúfolásig megtöltő közönség nagy létszáma valószínűleg annak is köszönhető, hogy az október 13-i önkormányzati választások után hivatalba lépő új polgármesternek és az újonnan választott képviselő-testületnek a nyilvánosság előtt ez volt az első falugyűlése, legnagyobb rendezvénye.

A résztvevőket Zsigó Róbert országgyűlési képviselő a karácsonyi ünnepekhez közeledve bibliai idézetekkel, az ünnepkörhöz kapcsolódó gondolataival köszöntötte, és mint mondta, mindig szívesen jön Dusnokra, a választókörzet talán legösszetartóbb településére.

Mindszenti István polgármester ünnepi beszédében kitért arra, hogy a nagyközségben megvalósítás alatt és előtt álló projektek nagyon fontosak a település életében, a helyiek komfortérzetének javításában. Ám ettől is fontosabb, hogy ezeket a növekvő színvonalú szolgáltatásokat legyen aki igénybe veszi, a fiatalok Dusnokon maradjanak. A polgármester azt ajánlotta: a fiatalok a gyermekvállalásra mint egyfajta „karrierre” tekintsenek, mert egyedül csak ez biztosítja, hogy Dusnoknak és a dusnokiaknak lesz jövője.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)


Mindszenti István beszédének többször visszatérő eleme volt a „Dusnokiak a dusnokiakért” szlogen, amellyel egyebek mellett arra utalt, hogy a dusnokiak a helyi vállalkozásokat segítsék, erősítsék azzal, hogy náluk vásárolnak helyben termelt, helyben előállított terményeket, élelmiszereket, és a mindennapos bevásárlásaik helyszínei is elsősorban a helyi üzletek legyenek.

Az ünnepi műsor ezúttal kiemelten azoknak szólt, akik a hagyományoknak megfelelően az év végéhez közeli falugyűlésen vesznek át elismeréseket.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

A polgármester elsőként Bényi Ferencné gyermekorvosi szakasszisztensnek adta át a Dusnok községért díjat és az ezzel járó oklevelet egy virágcsokor kíséretében.

Mint a laudációban elhangzott:

Bényi Ferencné Sánta Eszter 1989-ben lett a dusnoki házi gyermekorvos, dr.Váradi Edit asszisztense. Előtte a kalocsai kórház csecsemőosztályán volt nővér, munkáját ezt követően folytatta Dusnokon, a gyermekorvosi rendelőben. Idén januártól már mint nyugdíjas végzi tevékenységét a doktornő asszisztenseként. Eszter mindig törekedett a szülőkkel, de még inkább a gyermekekkel való jó kapcsolatra, a kedvesség és a szíves segítségnyújtás a mai napig erénye munkájának. Bényi Ferencné a kulturális életben is aktívan részt vesz, a horvát tánccsoport és az énekkar tagjaként szervezői faladatokat is ellát.”
Dusnok községért díjban részesült Kiss Zsoltné Eszter, a Dusnoki Gondozási Központ intézményvezetője.

A kitüntetett méltatásakor elmondták:

Kiss Zsoltné Eszter a dusnoki rászorulókért végzett önzetlen és áldozatos munkájáért részesül a díjban. Kissné Eszter 2007 decembere óta látja el a családsegítő és gyermekjóléti feladatokat. Példaképének anyai nagyanyját és keresztanyját tekinti, akik sokat meséltek nekik dusnoki segítő munkájukról. Eszter naponta elkísérte nagymamáját, aki ételt hordott és betegeket ápolt. Eszter a munkáját szolgálatnak tekinti, azt vallja: a szakmai tudás nem elegendő a szociális munkához, mert az egy hivatás, amit ápolni kell, mindennap kell olyat tenni, amivel mások számára szebbé tudja tenni a világot.”A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Varga Szilviát és Jagicza Vincénét a horvát kulturális életben kifejtett kiemelkedő tevékenységükért részesítette elismerő oklevélben

Mint megtudtuk, a kitüntetésekben részesülők jelölése még az előző képviselő-testület döntése volt, de azt az új képviselő-testület változtatás nélkül elfogadta, magáévá tette.

Az idei Falugyűlés ünnepi jellege abban is megmutatkozott, hogy a korábbi évek erre az időpontra időzített közmeghallgatását a délelőtti órákban tartották meg a községházán.

A Dusnokon az ünnepvárás jegyében megtartott falugyűlés a résztvevők vendéglátásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei