2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Lezárult az állam létét tagadó dusnoki házaspár elleni nyomozás - 33 közéleti szereplő megölését tervezte a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya”

Zsiga Ferenc  |  2023. 02. 10., 09:10

Emlékezetes, hogy 2019-ben nyomozás indult egy Bács-Kiskun vármegyei, dusnoki csecsemő szülei ellen, akik akkor azt mondták, hogy nincs szükség a gyereknek anyakönyvre, tb- és adókártyára, sőt egészségügyi ellátásra sem. A nyomozás során pedig kiderült, hogy a szülők egy nem formális politikai szerveződéssel szimpatizálnak, és ezért nem voltak hajlandók együttműködni az állami hivatalokkal.

A Bács-Kiskunból indult nyomozás kapcsán egy országos, a magyar alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásáért tevékenykedő szervezet került képbe. Az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség többek között élet és állam elleni bűncselekmények miatt emelt vádat hét személy ellen a Budapest Környéki Törvényszéken.

Az ügyészség által ma kiadott közleményben az áll, hogy a vádlottak egy része az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hozott létre és céljaik elérése érdekében a gyűléseken és az interneten - ahol további tagokat toboroztak - 33 közéleti szereplő megölésére hívták fel követőiket.

A csoport szervezettségére utal, hogy - leképezve a demokratikus állami berendezkedést - az országos csoportosulás egyik vezetőjét bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik személy feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új „alkotmányt" is megfogalmaztak.

A vádirat szerint a Bács-Kiskun vármegyei fiatal pár zaklatás és kiskorú veszélyeztetése bűncselekményét követte el azzal, hogy a 2019-ben, otthon, arra felelős személy közreműködése nélkül született gyermekük anyakönyvezését - mivel a magyar állam létét tagadták - megakadályozták. A szülők ezzel tudatosan nem biztosítottak gyermekük számára állampolgárságot, társadalmi azonosításra alkalmas, egyúttal ellátásra is jogosító okmányokat és a gyermek védelmében jogszerűen eljáró szakemberekkel való együttműködést módszeresen és teljesen visszautasították. Ezen sorozatos mulasztásokkal megvalósuló kötelességszegések veszélyeztették kiskorú gyermekük testi fejlődését.

A vádirat szerint a csoport vezetőinek magatartása befolyásolta a kisgyermek szüleit,

akik ennek következtében elhitték, hogy az általuk jogtalannak tartott gyámhatósági eljárást képesek befolyásolni és felszólították a hatóságokat, hogy gyermeküket adják vissza. Az egyik vádlott a gyermekvédelmi és ahhoz kapcsolódó büntetőeljárásban eljárók felett 2020 júniusában „halálos ítéletet" hirdetett, amely felkerült egy videómegosztó portálra. Ezt a szülők egy figyelmeztető e-mailben - személy elleni erőszakos cselekménnyel megfenyegetve őket - elküldték a hatóság tagjainak.

A vád tárgyává tett legsúlyosabb bűncselekmény akár húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető - áll a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség ma kiadott közleményében.

A 2021. szeptember 27-én közzétett videó két gyanúsított elfogásáról készült, amelyben a Terrorelhárítási Központ is részt vett.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>