2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Luca nagyon sietett, ő lett a legfiatalabb „macis”

2017. 01. 23., 11:44

Múlt szerdán látta meg a napvilágot Szabó Luca Viktória Dusnokon, szülei otthonában. Nem így tervezték a gyermek érkezését, de így sikerült – ha pedig így sikerült, Luca meg is kapta első ajándékát, úton a kalocsai kórházba, ahová csak a rutin miatt hozták be, azóta is jó egészségnek örvend édesanyjával.

Szerda este tizenegy óra után nem sokkal érkezett a jelzés a kalocsai mentőállomásra, miszerint Dusnokra kellene vonulniuk, ahol is egy fiatal kismamánál megindult a szülés. A dolgok olyannyira felgyorsultak, hogy bár a szakemberek azonnal megindultak a helyszínre, mire Kiss Zoltán mentőtiszt, Varga Sándor vezető és Király János ápoló benyitottak a házba,

a pici már édesanyja pocakján pihent, egészségesen.

Mivel a gyakorlat az ilyen esetekben az, hogy az anyukát és az újszülöttet egyaránt kórházba viszik a szükséges vizsgálatok és megfigyelés céljából, bár Szabó Luca Viktória időre – csak meglehetősen sietősen - érkezett, 2975 grammjával teljesen egészséges babának mondható, a mentőautó Kalocsára indult velük.

Kiss Zoltán mentőtiszttől megtudtuk, hogy a „Macit a mentőautókba” országos akció részeként számukra összegyűjtött és karácsony előtt átadott plüssmackók közül egy jóképű, nagyobbacska gyógyító bocsot választottak, és ezzel lepték meg a néhány perccel korábban világra jött apróságot. Hozzátette, hogy bár az elmúlt hetekben több plüssmackó is gazdára talált, szerencsére egyik sem súlyos eset kapcsán került fiatal tulajdonosához.

A macigyűjtés, annak ellenére, hogy a kalocsai és a bajai mentőállomást már ellátták tisztított, csomagolt, a kapcsolódó előírások szerint átadott plüssökkel, a jövőben is folytatódik – egész Bács-Kiskunban, több kalocsai gyűjtőponttal.A végcél ugyanis az, hogy minden megyei állomás hasonlóképp ellátott legyen plüssmackókkal, mint a kalocsai, emlékeztet Kiss Zoltán, kiemelvén, hogy hozzájuk továbbra is vihetik a felajánlott macikat, csakúgy, mint például a Hufbau-Akker kalocsai szaküzletébe, a KORONAfm100 stúdiójába, vagy a bátyai könyvtárba, több dunapataji helyszín mellett – tekintve, hogy az akció megyei felkarolója maga is dunapataji származású, Lódriné Berényi Éva személyében.

Szerkesztőségünk a kis Lucának és családjának ezúton is szívből gratulál, és jó egészséget kíván!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK