2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Luca nagyon sietett, ő lett a legfiatalabb „macis”

2017. 01. 23., 11:44

Múlt szerdán látta meg a napvilágot Szabó Luca Viktória Dusnokon, szülei otthonában. Nem így tervezték a gyermek érkezését, de így sikerült – ha pedig így sikerült, Luca meg is kapta első ajándékát, úton a kalocsai kórházba, ahová csak a rutin miatt hozták be, azóta is jó egészségnek örvend édesanyjával.

Szerda este tizenegy óra után nem sokkal érkezett a jelzés a kalocsai mentőállomásra, miszerint Dusnokra kellene vonulniuk, ahol is egy fiatal kismamánál megindult a szülés. A dolgok olyannyira felgyorsultak, hogy bár a szakemberek azonnal megindultak a helyszínre, mire Kiss Zoltán mentőtiszt, Varga Sándor vezető és Király János ápoló benyitottak a házba,

a pici már édesanyja pocakján pihent, egészségesen.

Mivel a gyakorlat az ilyen esetekben az, hogy az anyukát és az újszülöttet egyaránt kórházba viszik a szükséges vizsgálatok és megfigyelés céljából, bár Szabó Luca Viktória időre – csak meglehetősen sietősen - érkezett, 2975 grammjával teljesen egészséges babának mondható, a mentőautó Kalocsára indult velük.

Kiss Zoltán mentőtiszttől megtudtuk, hogy a „Macit a mentőautókba” országos akció részeként számukra összegyűjtött és karácsony előtt átadott plüssmackók közül egy jóképű, nagyobbacska gyógyító bocsot választottak, és ezzel lepték meg a néhány perccel korábban világra jött apróságot. Hozzátette, hogy bár az elmúlt hetekben több plüssmackó is gazdára talált, szerencsére egyik sem súlyos eset kapcsán került fiatal tulajdonosához.

A macigyűjtés, annak ellenére, hogy a kalocsai és a bajai mentőállomást már ellátták tisztított, csomagolt, a kapcsolódó előírások szerint átadott plüssökkel, a jövőben is folytatódik – egész Bács-Kiskunban, több kalocsai gyűjtőponttal.A végcél ugyanis az, hogy minden megyei állomás hasonlóképp ellátott legyen plüssmackókkal, mint a kalocsai, emlékeztet Kiss Zoltán, kiemelvén, hogy hozzájuk továbbra is vihetik a felajánlott macikat, csakúgy, mint például a Hufbau-Akker kalocsai szaküzletébe, a KORONAfm100 stúdiójába, vagy a bátyai könyvtárba, több dunapataji helyszín mellett – tekintve, hogy az akció megyei felkarolója maga is dunapataji származású, Lódriné Berényi Éva személyében.

Szerkesztőségünk a kis Lucának és családjának ezúton is szívből gratulál, és jó egészséget kíván!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés