2022. 06. 28. kedd
Irén, Levente
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Megérkeztek az első ukrán menekültek a dusnoki Zarándokszállásra – Az önkormányzat várja az önzetlen támogatásokat

Megérkeztek az első ukrán menekültek a dusnoki Zarándokszállásra – Az önkormányzat várja az önzetlen támogatásokat
Zsiga Ferenc  |  2022. 02. 28., 14:02

Február 28-án, hétfőn virradóra megérkeztek az első ukrán menekültek a dusnoki Önkormányzati Zarándokszállásra. A harminc fő befogadására létesített szálláshelyen 17 felnőttet és 28 gyermeket, összesen 45 főt helyeztek el. A helyzetet nehezíti, hogy a kisgyermekek közül az egyik 8, a mások 10 hónapos, de a felnőttek között két terhes asszony is van – tájékoztatta portálunkat Mindszenti István polgármester.

A településvezető arról számolt be, hogy a menekülteket egy segíteni akaró, Németországban élő, dusnoki származású vállalkozó mikrobuszokkal saját költségén szállította Dusnokra. Előtte azonban egyeztetett vele, hogy tudják-e fogadni a határon előzetes megbeszélés nélkül, a legnehezebb helyzetben lévők közül kiválasztott menekülteket.

A kérésre természetesen igent mondott, így miközben a község apraja-nagyja összefogott, alapvetően az önkormányzat gondoskodik a valamennyien magyarul beszélő, Beregsurányból és Bereg községben, illetve ezen települések környékéről származó menekültekről.


A polgármester szerint az éjszaka többen érkeztek, mint ahány főre számítottak, de a határra segítő szándékkal indulóknak nem volt szíve otthagyni a kisgyermekek miatt különösen nehéz, kilátástalan helyzetben lévő embereket.

Mindszenti István hangsúlyozta: ugyan a település lakói összefogtak, de el kell még a segítség, elsősorban tisztálkodószer, mosószer, wc papír, pelenka, törölköző, gyermekjátékok adományokat várnak, amit az Önkormányzati Zarándokházba (Dusnok, Köztársaság u.14.) lehet eljuttatni.


Minden adományt előre is köszönnek!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK