2023. 10. 02. hétfő
Petra
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Teltház a II. Dusnoki Tamburafesztiválon

2015. 12. 16., 09:44

Mint, ahogy korábbi programajánló rovatunkban is olvashatták, december 12-én, szombaton különleges eseményre készültek térségünk pezsgő horvát nemzetiségi településén, Dusnokon. Második alkalommal rendezték meg ugyanis a Tamburafesztivált, azzal a fő céllal, hogy az országban már-már ritkaságnak számító tamburazenekarok találkozzanak egymással, tapasztalatot cseréljenek és nem utolsó sorban mulassanak egy jót.

A rendezvényen elsőként Sibalin József, a Megyei Horvát Önkormányzat elnöke köszöntötte a közönséget, majd a zsúfolásig megtelt József Attila Művelődési Házban ezután egyedi zenei élményt kínáló koncertek következtek.

Képgaléria megtekintése (32 db kép)

Fellépett Versendi Kovács József zenekara Mohácsról, a dusnoki és pécsi fiatalokból álló Danubia zenekar, a Šetnja Tamburazenekar Horvátzsidányból, a hercegszántói Danubia Tamburazenekar, a bátai Pántlika zenekar, zárásként pedig a budapesti kötődésű Babra zenekar felejthetetlen koncertjét hallhatta a nagyérdemű. Az eseményen közel 70 zenész vett részt.

Az est ezután korántsem ért véget, több száz csinosan öltözött fiatal egészen hajnalig bulizott az esti táncházban, melynek házigazdája a Zabavna Industrija zenekar volt.

Az eseményen Demeter Gábor jóvoltából videók is készültek:


A tamburafesztivál nem valósulhatott volna meg a Megyei Horvát Önkormányzat, Dusnok Község Önkormányzata, a helyi Horvát Kisebbségi Önkormányzat és a dusnoki családok segítsége nélkül. 

Aki lemaradt volna az eseményről, nemsokára orvosolhatja ezt, néhány hét múlva ugyanis elkezdődik a Rác Fonó programsorozata is, melyről szintén részletes tudósítást ad majd portálunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 10. 02., 17:26
Környezetvédelem és újrahasznosítás céljából rendezik a gyűjtést. Még >>>
2023. 10. 02., 14:24
Az Amerikában élő magyar kutató az mRNS-vakcina alapjait is adó felfedezéséért kapta meg az élettani-orvosi Nobelt. Még >>>
2023. 10. 02., 11:04
Kifogták a Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) történetének legnagyobb pontyát, amely nem sokkal maradt el az abszolút balatoni pontyrekordtól. Még >>>
2023. 10. 01., 14:54
Magyarország belügyminisztere szeptember 30. hatállyal – indoklás nélkül – visszavonta Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Még >>>
2023. 10. 01., 08:44
Mindketten italozó életmódot folytattak, ennek ellenére egyetértésben teltek a napjaik, konfliktusaik nem voltak. Még >>>
2023. 09. 29., 09:48
A két járás tűzoltóinak munkáját egy kalocsai vízszállító segítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK