2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A kalocsai kórházban 20 alatt van a Covid-fertőzéssel kezeltek száma – Kecskeméten közel 50 covidost gyógyítanak

A kalocsai kórházban 20 alatt van a Covid-fertőzéssel kezeltek száma – Kecskeméten közel 50 covidost gyógyítanak
2022. 08. 06., 09:30

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház anyaintézményében, Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban jelenleg mintegy 50 koronavírusos beteget gyógyítanak. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház tájékoztatása szerint a kalocsai, a bajai és a kiskunhalasi intézményekben pillanatnyilag 20 alatt van a covid-fertőzéssel kezeltek száma. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet: aki eddig még nem tette meg, az vegye fel az oltást!

Ahogyan országos viszonylatban, így Bács-Kiskun megyében is emelkednek az esetszámok a nyár folyamán, azonban ez az elmúlt hullámokhoz képest jóval alacsonyabb számú beteget jelent. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház tájékoztatása szerint jelenleg a kecskeméti kórházban nagyságrendileg 50 beteg fekszik.

A kalocsai és a megyében található két másik városi kórházban, Baján és Kiskunhalason is jellemzően még 20 alatt van a COVID-fertőzéssel kezelt betegek száma. Ez a magas átoltottságnak és a beoltottak védettségének köszönhető. A jelenlegi hullámra jellemző, hogy enyhébb tünetekkel, néhány napon belül otthonában meggyógyul a beteg.

A tünetek változatosak, de ha torokfájást, köhögést, orrfolyást, lázat, nehézlégzést, hirtelen szaglásvesztést, ízérzés hiányát vagy zavarát, hidegrázást, izomfájdalmat, fáradékonyságot, étvágytalanságot, hányást és hasmenést, vagy megváltozott mentális állapotot észlelünk, mindenképpen gyanakodhatunk a kórra. Amennyiben tüneteket tapasztalunk, forduljunk háziorvoshoz, végezzünk tesztet és lehetőség szerint maradjunk otthon.

Emellett, ismét felhívja a kórház a figyelmet az oltás fontosságára, hiszen továbbra is ez a leghatékonyabb eszköz a vírus és a súlyos lefolyású megbetegedés ellen. Azokat, akik még nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást, arra kérik, hogy tegyék meg, mivel a vírus elsősorban az oltatlanokra jelent veszélyt. A védőoltás felvehető a háziorvosoknál, házi gyermekorvosoknál, illetve péntekenként a kórházi oltópontokon is, ahol időpontfoglalással és anélkül is lehetőség van az oltás beadatására.

Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 28., 08:54
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>
2024. 02. 28., 09:22
Az áldozatsegítés területén nyújtott kimagasló teljesítményért részesült Victima Protector díjban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK