2022. 09. 27. kedd
Adalbert
: 407 Ft   : 420 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A kalocsai kórházban 20 alatt van a Covid-fertőzéssel kezeltek száma – Kecskeméten közel 50 covidost gyógyítanak

A kalocsai kórházban 20 alatt van a Covid-fertőzéssel kezeltek száma – Kecskeméten közel 50 covidost gyógyítanak
2022. 08. 06., 09:30

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház anyaintézményében, Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban jelenleg mintegy 50 koronavírusos beteget gyógyítanak. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház tájékoztatása szerint a kalocsai, a bajai és a kiskunhalasi intézményekben pillanatnyilag 20 alatt van a covid-fertőzéssel kezeltek száma. A szakemberek arra hívják fel a figyelmet: aki eddig még nem tette meg, az vegye fel az oltást!

Ahogyan országos viszonylatban, így Bács-Kiskun megyében is emelkednek az esetszámok a nyár folyamán, azonban ez az elmúlt hullámokhoz képest jóval alacsonyabb számú beteget jelent. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház tájékoztatása szerint jelenleg a kecskeméti kórházban nagyságrendileg 50 beteg fekszik.

A kalocsai és a megyében található két másik városi kórházban, Baján és Kiskunhalason is jellemzően még 20 alatt van a COVID-fertőzéssel kezelt betegek száma. Ez a magas átoltottságnak és a beoltottak védettségének köszönhető. A jelenlegi hullámra jellemző, hogy enyhébb tünetekkel, néhány napon belül otthonában meggyógyul a beteg.

A tünetek változatosak, de ha torokfájást, köhögést, orrfolyást, lázat, nehézlégzést, hirtelen szaglásvesztést, ízérzés hiányát vagy zavarát, hidegrázást, izomfájdalmat, fáradékonyságot, étvágytalanságot, hányást és hasmenést, vagy megváltozott mentális állapotot észlelünk, mindenképpen gyanakodhatunk a kórra. Amennyiben tüneteket tapasztalunk, forduljunk háziorvoshoz, végezzünk tesztet és lehetőség szerint maradjunk otthon.

Emellett, ismét felhívja a kórház a figyelmet az oltás fontosságára, hiszen továbbra is ez a leghatékonyabb eszköz a vírus és a súlyos lefolyású megbetegedés ellen. Azokat, akik még nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást, arra kérik, hogy tegyék meg, mivel a vírus elsősorban az oltatlanokra jelent veszélyt. A védőoltás felvehető a háziorvosoknál, házi gyermekorvosoknál, illetve péntekenként a kórházi oltópontokon is, ahol időpontfoglalással és anélkül is lehetőség van az oltás beadatására.

Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.
2022-09-23 09:23:00
Budapesti és pécsi állásbörzéken vesz részt a következő hetekben a Paks II. Zrt. – Karrierportálunkon minden fontos információt közzéteszünk, de az ilyen rendezvények a személyes találkozás lehetőségét teremtik meg, ami meghatározó lehet egy életpályára vonatkozó döntés során – fogalmazott Mittler István kommunikációs igazgató. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>
2022. 09. 25., 17:49
Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől szombatig a vasúti biztonság érdekében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján. Még >>>
2022. 09. 25., 15:33
Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. Még >>>
2022. 09. 25., 09:27
Egy 56 éves férfi vesztette életét a balesetben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés