2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Alapítványi támogatásból vásárolt műszereket a Szent Kereszt Kórház – Városszerte, rendezvényeken is gyűjtöttek a gyógyító munka megsegítésére

Zsiga Ferenc  |  2018. 09. 29., 14:55

Új műszerek segítik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Sebészeti Osztálya munkáját. A 2,3 millió forint értékű, jótékonysági adományokból vásárolt kis értékű, de a beavatkozásokhoz nélkülözhetetlen korszerű eszközöket szeptember 28-án, pénteken Farkas Éva kalocsai lakos kezdeményező, Fekete Ferenc, az Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Közhasznú Egyesület elnöke és Vas Béláné, a Protektor Kft. képviselője adta át dr. Mócza György főigazgató-helyettesnek és a műszereket leggyakrabban használó orvosoknak.

Meghitt kis ünnepség helyszíne volt pénteken a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztálya Tornaterme, ahol a sajtó képviselőinek jelenlétében adták át azokat a 2,3 millió forint értékű, úgynevezett kis értékű műszereket, amelyeket az intézmény adományokból, a kórház alapítványán keresztül vásárolt a sebészeti osztály részére. Mint emlékezetes, a meghatározott célra indult jótékonysági adománygyűjtést Farkas Éva, kalocsai lakos kezdeményezte, majd az Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Közhasznú Egyesület csatlakozásával teljesedett ki. A vételárhoz még hiányzó 50 ezer forintot a Protektor Adótanácsadó, Vállalkozásszervező és Szolgáltató Kft. ajánlotta fel.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindezeket a vendégeket és a sajtó munkatársait köszöntő dr. Mócza György, a kórház vezetője idézte fel, majd az adománygyűjtés valamennyi résztvevőjének és minden egyes adományozónak megköszönte a támogatást.

A főigazgató-helyettes elmondta: a nagy értékű berendezések, műszerek pályázati forrásokból érkeznek a kórházba, ám esetenként a teljes körű használatához szükséges, úgynevezett kis értékű műszerek beszerzését már nehezen tudják megoldani. Vannak olyan már meglévő, de a gyakori használat következtében elhasználódó eszközök, amelyek pótlásáról gondoskodni szükséges. Jelen esetben olyan új, úgynevezett kis értékű, korszerű orvostechnikai eszközökről van szó, amelyek nem csak a műszereket használó orvosoknak, hanem elsősorban az érintett betegeknek nagy segítség, ugyanis kíméletesebb beavatkozást és gyorsabb gyógyulást tesznek lehetővé.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az orvostechnikai eszközökkel végezhető egyes sebészeti beavatkozások lényegét, azoknak a hagyományos sebészeti eljárásokkal szembeni előnyeit dr. Shawfar Adel főorvos, sebész, traumatológus szakorvos ismertette.

A főigazgató-helyettes felkérésére a jótékonysági adománygyűjtést útjára indító Farkas Éva elmondta: egy év telt el azóta, hogy megkezdődött a gyűjtés. Elsőként az egykori néptáncos barátai, köztük Fekete Ferenc állt mellé, majd a kalocsai sportolók voltak az első támaszai. Ezek a segítők sok munkát végeztek, míg begyűjtötték az urnákat, de kifejezetten erre a célra jótékonysági rendezvényeket is szerveztek. Először annak az idős házaspárnak jár köszönet, akik kézen fogva elmentek a cukrászdába, megkeresték a gyűjtőgömböt, és beledobták az első 500 forintot. Természetesen a nagyvállalkozók, rendezvényszervezők nélkül ez a cél sem valósulhatott volna meg. Farkas Éva azzal zárta gondolatait: Hajrá mindenkinek, aki ilyen indíttatást érez, van még hiányzó műszer, vannak még másik osztályok, akiknek szintén jól jönne a segítség! Fogjunk össze és támogassuk őket!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Kalocsai Kórházért, Betegeinkért Alapítvány nevében dr. Fricz Péter főorvos, az alapítvány elnöke nem csak megköszönte a segítséget, de arra is rámutatott: az alapítványnak közvetítő szerepe volt abban, hogy a kórház az előre meghatározott célra összegyűjtött pénzt szabályosan tudja felhasználni, azaz az alapítvány ebben az esetben egy technikai szerepet töltött be. Dr. Fricz Péter az Alapítvány kuratóriuma nevében is megköszönte a segítséget, és mint elhangzott: minden hasonló támogatást szívesen fogadnak, amit bizonyosan hasznos és jó célra fordítanak, szem előtt tartva a gyógyító munka és a betegek érdekeit.

A rendezvény végén a műszereket rendeltetési helyükre, a központi műtőbe szállították.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.
2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>
2023. 06. 02., 10:33
Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben. Még >>>
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK