2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Alapítványi támogatásból vásárolt műszereket a Szent Kereszt Kórház – Városszerte, rendezvényeken is gyűjtöttek a gyógyító munka megsegítésére

Zsiga Ferenc  |  2018. 09. 29., 14:55

Új műszerek segítik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Sebészeti Osztálya munkáját. A 2,3 millió forint értékű, jótékonysági adományokból vásárolt kis értékű, de a beavatkozásokhoz nélkülözhetetlen korszerű eszközöket szeptember 28-án, pénteken Farkas Éva kalocsai lakos kezdeményező, Fekete Ferenc, az Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Közhasznú Egyesület elnöke és Vas Béláné, a Protektor Kft. képviselője adta át dr. Mócza György főigazgató-helyettesnek és a műszereket leggyakrabban használó orvosoknak.

Meghitt kis ünnepség helyszíne volt pénteken a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztálya Tornaterme, ahol a sajtó képviselőinek jelenlétében adták át azokat a 2,3 millió forint értékű, úgynevezett kis értékű műszereket, amelyeket az intézmény adományokból, a kórház alapítványán keresztül vásárolt a sebészeti osztály részére. Mint emlékezetes, a meghatározott célra indult jótékonysági adománygyűjtést Farkas Éva, kalocsai lakos kezdeményezte, majd az Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Közhasznú Egyesület csatlakozásával teljesedett ki. A vételárhoz még hiányzó 50 ezer forintot a Protektor Adótanácsadó, Vállalkozásszervező és Szolgáltató Kft. ajánlotta fel.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindezeket a vendégeket és a sajtó munkatársait köszöntő dr. Mócza György, a kórház vezetője idézte fel, majd az adománygyűjtés valamennyi résztvevőjének és minden egyes adományozónak megköszönte a támogatást.

A főigazgató-helyettes elmondta: a nagy értékű berendezések, műszerek pályázati forrásokból érkeznek a kórházba, ám esetenként a teljes körű használatához szükséges, úgynevezett kis értékű műszerek beszerzését már nehezen tudják megoldani. Vannak olyan már meglévő, de a gyakori használat következtében elhasználódó eszközök, amelyek pótlásáról gondoskodni szükséges. Jelen esetben olyan új, úgynevezett kis értékű, korszerű orvostechnikai eszközökről van szó, amelyek nem csak a műszereket használó orvosoknak, hanem elsősorban az érintett betegeknek nagy segítség, ugyanis kíméletesebb beavatkozást és gyorsabb gyógyulást tesznek lehetővé.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az orvostechnikai eszközökkel végezhető egyes sebészeti beavatkozások lényegét, azoknak a hagyományos sebészeti eljárásokkal szembeni előnyeit dr. Shawfar Adel főorvos, sebész, traumatológus szakorvos ismertette.

A főigazgató-helyettes felkérésére a jótékonysági adománygyűjtést útjára indító Farkas Éva elmondta: egy év telt el azóta, hogy megkezdődött a gyűjtés. Elsőként az egykori néptáncos barátai, köztük Fekete Ferenc állt mellé, majd a kalocsai sportolók voltak az első támaszai. Ezek a segítők sok munkát végeztek, míg begyűjtötték az urnákat, de kifejezetten erre a célra jótékonysági rendezvényeket is szerveztek. Először annak az idős házaspárnak jár köszönet, akik kézen fogva elmentek a cukrászdába, megkeresték a gyűjtőgömböt, és beledobták az első 500 forintot. Természetesen a nagyvállalkozók, rendezvényszervezők nélkül ez a cél sem valósulhatott volna meg. Farkas Éva azzal zárta gondolatait: Hajrá mindenkinek, aki ilyen indíttatást érez, van még hiányzó műszer, vannak még másik osztályok, akiknek szintén jól jönne a segítség! Fogjunk össze és támogassuk őket!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Kalocsai Kórházért, Betegeinkért Alapítvány nevében dr. Fricz Péter főorvos, az alapítvány elnöke nem csak megköszönte a segítséget, de arra is rámutatott: az alapítványnak közvetítő szerepe volt abban, hogy a kórház az előre meghatározott célra összegyűjtött pénzt szabályosan tudja felhasználni, azaz az alapítvány ebben az esetben egy technikai szerepet töltött be. Dr. Fricz Péter az Alapítvány kuratóriuma nevében is megköszönte a segítséget, és mint elhangzott: minden hasonló támogatást szívesen fogadnak, amit bizonyosan hasznos és jó célra fordítanak, szem előtt tartva a gyógyító munka és a betegek érdekeit.

A rendezvény végén a műszereket rendeltetési helyükre, a központi műtőbe szállították.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK