2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Alapítványi támogatásból vásárolt műszereket a Szent Kereszt Kórház – Városszerte, rendezvényeken is gyűjtöttek a gyógyító munka megsegítésére

Zsiga Ferenc  |  2018. 09. 29., 14:55

Új műszerek segítik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Sebészeti Osztálya munkáját. A 2,3 millió forint értékű, jótékonysági adományokból vásárolt kis értékű, de a beavatkozásokhoz nélkülözhetetlen korszerű eszközöket szeptember 28-án, pénteken Farkas Éva kalocsai lakos kezdeményező, Fekete Ferenc, az Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Közhasznú Egyesület elnöke és Vas Béláné, a Protektor Kft. képviselője adta át dr. Mócza György főigazgató-helyettesnek és a műszereket leggyakrabban használó orvosoknak.

Meghitt kis ünnepség helyszíne volt pénteken a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztálya Tornaterme, ahol a sajtó képviselőinek jelenlétében adták át azokat a 2,3 millió forint értékű, úgynevezett kis értékű műszereket, amelyeket az intézmény adományokból, a kórház alapítványán keresztül vásárolt a sebészeti osztály részére. Mint emlékezetes, a meghatározott célra indult jótékonysági adománygyűjtést Farkas Éva, kalocsai lakos kezdeményezte, majd az Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidősport Közhasznú Egyesület csatlakozásával teljesedett ki. A vételárhoz még hiányzó 50 ezer forintot a Protektor Adótanácsadó, Vállalkozásszervező és Szolgáltató Kft. ajánlotta fel.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mindezeket a vendégeket és a sajtó munkatársait köszöntő dr. Mócza György, a kórház vezetője idézte fel, majd az adománygyűjtés valamennyi résztvevőjének és minden egyes adományozónak megköszönte a támogatást.

A főigazgató-helyettes elmondta: a nagy értékű berendezések, műszerek pályázati forrásokból érkeznek a kórházba, ám esetenként a teljes körű használatához szükséges, úgynevezett kis értékű műszerek beszerzését már nehezen tudják megoldani. Vannak olyan már meglévő, de a gyakori használat következtében elhasználódó eszközök, amelyek pótlásáról gondoskodni szükséges. Jelen esetben olyan új, úgynevezett kis értékű, korszerű orvostechnikai eszközökről van szó, amelyek nem csak a műszereket használó orvosoknak, hanem elsősorban az érintett betegeknek nagy segítség, ugyanis kíméletesebb beavatkozást és gyorsabb gyógyulást tesznek lehetővé.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az orvostechnikai eszközökkel végezhető egyes sebészeti beavatkozások lényegét, azoknak a hagyományos sebészeti eljárásokkal szembeni előnyeit dr. Shawfar Adel főorvos, sebész, traumatológus szakorvos ismertette.

A főigazgató-helyettes felkérésére a jótékonysági adománygyűjtést útjára indító Farkas Éva elmondta: egy év telt el azóta, hogy megkezdődött a gyűjtés. Elsőként az egykori néptáncos barátai, köztük Fekete Ferenc állt mellé, majd a kalocsai sportolók voltak az első támaszai. Ezek a segítők sok munkát végeztek, míg begyűjtötték az urnákat, de kifejezetten erre a célra jótékonysági rendezvényeket is szerveztek. Először annak az idős házaspárnak jár köszönet, akik kézen fogva elmentek a cukrászdába, megkeresték a gyűjtőgömböt, és beledobták az első 500 forintot. Természetesen a nagyvállalkozók, rendezvényszervezők nélkül ez a cél sem valósulhatott volna meg. Farkas Éva azzal zárta gondolatait: Hajrá mindenkinek, aki ilyen indíttatást érez, van még hiányzó műszer, vannak még másik osztályok, akiknek szintén jól jönne a segítség! Fogjunk össze és támogassuk őket!

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Kalocsai Kórházért, Betegeinkért Alapítvány nevében dr. Fricz Péter főorvos, az alapítvány elnöke nem csak megköszönte a segítséget, de arra is rámutatott: az alapítványnak közvetítő szerepe volt abban, hogy a kórház az előre meghatározott célra összegyűjtött pénzt szabályosan tudja felhasználni, azaz az alapítvány ebben az esetben egy technikai szerepet töltött be. Dr. Fricz Péter az Alapítvány kuratóriuma nevében is megköszönte a segítséget, és mint elhangzott: minden hasonló támogatást szívesen fogadnak, amit bizonyosan hasznos és jó célra fordítanak, szem előtt tartva a gyógyító munka és a betegek érdekeit.

A rendezvény végén a műszereket rendeltetési helyükre, a központi műtőbe szállították.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK