2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Bensőséges Semmelweis-nap a Szent Kereszt a Kórházban

Zsiga Ferenc  |  2017. 07. 01., 09:44

Idén június 30-án, pénteken a Kalocsai Főszékesegyházi Kórus közreműködésével tartották meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Semmelweis-napi ünnepségét, amelyen Font Sándor országgyűlési képviselő, dr. Bálint József polgármester, dr. Bábel Balázs érsek képviseletében dr. Mészáros István templomigazgató atya, a megyei kórház részéről Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is megjelent. Az intézmény parkjában megrendezett eseményen áldozatkész és hosszú ideje végzett eredményes munkájukért többen részesültek elismerésben. Az ünnepség alkalom volt arra is, hogy dr. Mócza György főigazgató-helyettes dr. Göcsei Zsuzsanna neurólógus osztályvezető főorvosnak adja át a hagyományteremtés szándékával tavaly alapított „Év orvosa díjat”.

A szépen gondozott park ezúttal is kitűnő helyszínt biztosított a Szent Kereszt Kórház bensőséges hangulatú ünnepségének, amely a Tavaszköszöntő című kórusművel a Főszékesegyházi Kórus előadásában kezdődött.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Semmelweis Ignác születésének évfordulója, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából Szivós Etelka ápolási igazgatóhelyettes mondott ünnepi beszédet, amelyben Semmelweis küzdelmes életútja és a ma orvosainak, nővéreinek áldozatos munkája között vont párhuzamot, majd felszólalását Váczi Mihály: Még nem elég! című vesének előadásával zárta.

Az ünnepségen azoknak a névsorát is felolvasták, akik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten, július 5-én tartandó ünnepségén a Szent Kereszt Kórház vezetésének felterjesztésére részesülnek elismerésben.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám hogy a gratuláció a helyi közösség részéről se maradjon el, András Nagy Hedvig szakasszisztens, Benedek Lajos anyaggazdálkodási csoportvezető, Némethné Markó Andrea pénzügyi előadó, Szabó Sándor műhelyvezető, Zsinkáné Rideg Anita vezető ápoló, Arth Mónika szakasszisztens, Fenyvesi László Ignácné szülésznő virágot, illetve kis ajándékot vehetett át dr. Mócza Györgytől és Pap-Szekeres Anitától.

Az eseményen bejelentették azt is, hogy dr. Tóth Norbert neurológus szakorvos július 1-jei hatállyal főorvosi kinevezésben részesült. A főorvosi kinevezést a közönség nagy tapssal üdvözölte.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az ünnepség talán leginkább várakozással teli eseménye a tavaly alapított „Év orvosa Díj” átadása volt, amelyet orvos kollégái titkos szavazata alapján dr. Göcsei Zsuzsanna osztályvezető főorvos vett át dr. Mócza Györgytől. Az ovációval kísért átadás azt igazolta, hogy a főorvos asszony nemcsak a betegek, de a kórház munkatársai körében is elismert és népszerű orvos-egyéniség.

Szigetiné Sánta Júlia, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Kalocsai Alapszervezetének elnöke Fekete István vezető szakápolót és Tamás Mária főnővért a kamara nevében részesítette elismerésben.

Az ünnepség alatt és annak záró akkordjaként a Főszékesegyházi Kórus Zsebics Ilona karvezető vezényletével világi és egyházi kórusműveket adott elő nagy sikerrel.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés