2021. 10. 25. hétfő
Bianka, Blanka
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Cáfolják, hogy a Duna-menti falu igazolt koronavírussal fertőzött betege betartotta a karantén szabályait

Zsiga Ferenc  |  2020. 03. 29., 10:59

Amint tegnap este megjelent a „Duna-menti községből vitték a halasi járványkórházba a második igazolt koronavírussal fertőzött beteget?” című cikkünk, többen szinte azonnal keresték portálunkat. Volt aki számon kérte rajtunk: miért írja a KALOhírek, hogy a községben élő és dolgozó, jól ismert, helyben immár szinte mindenki által koronavírus fertőzöttsége miatt is beazonosított férfi betartotta az önkéntes otthoni karantén szabályait? A településen élők, illetve a férfit foglalkoztató cégnél dolgozók hozzátartozói közül többen egymástól függetlenül közölték: a halasi járványkórházba igazolt koronavírus fertőzés miatt ápolt férfi hazatérve a Kanári szigetekről, Grand Kanáriáról találkozott, kezet fogott munkatársaival, de szemtanú szerint látogatót is fogadott a házában.

Amint az a tegnapi cikkünk végén leszögeztük: „Információnk szerint a férfi vírustesztje pozitív.

Az eset nyilvánosságra hozását részünkről elsősorban az motiválja, hogy a láthatatlanul terjedő vírus, maga a veszély valóban itt van közöttünk! Rendkívül fontos, hogy betartsuk az immár mindenhol hallható, látható biztonsági rendszabályokat.

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!” – zártuk az írást.

Ez utóbbi gondolat köré szőtték mondanivalójukat a portálunkat a cikk elolvasása után szinte azonnal névvel is megkeresők.

Állításaikat azért tekinthetjük mérvadónak, mert ugyan

A CIKKBEN SEM TELEPÜLÉST, SEM A KORONAVÍRUS FERTŐZÉSSEL ÉRINTETT FÉRFI NEVÉT NEM ÍRTUK, NEM IS ÍRHATTUK MEG, A MEGSZÓLALÓK MINDKETTŐT EGYMÁSTÓL FÜGGETLENÜL PONTOSAN TUDTÁK, DE MÉG AZ UTAZÁSA ÉS MEGÉRKEZÉSE RÉSZLETEIRŐL IS INFORMÁCIÓVAL RENDELKEZTEK.

Következésképp mindenki egy és ugyanazon személyről beszél.

Forrás: Origo


Abban közösek a nyilatkozatok, hogy a 60-as éveiben járó férfin az elmúlt keddi megérkezését követően semmilyen betegség tünete nem mutatkozott. Másnap vagy harmadnap több munkatársával, ismerősével is találkozott, egyesekkel kezet fogott.

Információnk szerint volt, aki kerülte a kézfogást, mert számára nyilvánvaló volt, hol üdült, honnan tért haza, és akkor a híradások már az éppen ilyen potenciális veszélyhelyzetekre hívták fel mind az érintettek, mind a környezetükben élők figyelmét. Akkor már nem csak ajánlották, hanem mindenkit felszólítottak, ha fertőzött országból tér haza, két hétre vonuljon otthoni karanténba.

A rendelkezésünkre álló információhalmazból egyedül abban mutatkozik eltérés, hogy a férfi bement – e a munkahelyére, és ott üdvözölte - volt akit kézfogással is - munkatársait, ismerőseit, vagy mindez a cég telephelyén kívül történt. Esetleg mindkét változat igaz.

Az, hogy a férfi egyáltalán kiment az utcára, közlekedett a faluban, az elsősorban azok között okozott még akkor, most utólag még nagyobb felháborodást, ahogy egyikük írta, „lázongást”, akik tudták, hogy koronavírussal sújtott országban járt, onnan érkezett haza a minap.

Egy magát szemtanúnak is nevező olvasónk arról számolt be: a halasi kórház fertőző osztályán igazolt koronavírus fertőzéssel fekvő férfit egy közelben lakó, név szerint is említett barátja személyesen is látogatta, de az most utólag ezt már nem vállalja.

Az eset összes körülményeinek figyelembe vételével a kontaktkutatás, azaz a férfivel érintkezésbe kerülők feltérképezése valószínűleg hivatalból is megkezdődik.

Innen is arra kérjük a portálunkat telefonon, írásban megkeresőket, hogy a probléma szűkítése érdekében ezeket az információkat a szakemberekkel is osszák meg.

Mindezen túl a halasi kórházban ápolt férfinek mielőbbi felépülést, családjának kitartást, lelki erőt kívánunk, és most sem mondunk mást:

NAGYON VIGYÁZZUNK MAGUNKRA, EGYMÁSRA! EGÉSZSÉGÜNK, MÁSOK EGÉSZSÉGE ÉRDEKÉBEN FEGYELMEZETTEN ÉS KÖVETKEZETESEN TARTSUK BE A KIHIRDETETT RENDSZABÁLYOKAT! 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021-10-19 14:50:00
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés