2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Kazacsay László főorvos a szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetője

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 01., 12:37

Dr. Molnár Gábor nyugdíjba vonulásával egy időben, 2016. március 1-jétől dr. Kazacsay László, a megyei kórház szülész-nőgyógyász, onkológiai tapasztalattal is rendelkező főorvosa a kalocsai szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezetője. Az 53 éves főorvos Kecskemétről érkezett Kalocsára, a kórház szolgálati lakást biztosított számára.

Dr. Kazacsay László első munkanapján mutatkozott be a helyi sajtónak. A megyei kórházban 28 éve dolgozó szakember arról számolt be, hogy közel egy éve kapott felkérést a kalocsai szülészeti–nőgyógyászati osztály vezetésére, de most érett meg a helyzet arra, hogy a szakmai kihívásnak is tekintett osztályvezetői kinevezést elfogadja.

Osztályvezető főorvosként valamennyi, a nyugdíjazása mellett az osztályon tovább dolgozó főorvos, különösen dr. Molnár Gábor munkájára és tapasztalatára számít. Az osztály belső működését és életét még annak ellenére alaposabban meg kell ismernie, hogy személyesen valamennyi orvossal munkakapcsolatban állt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Célkitűzései között szerepel, hogy a kecskeméti megyei kórházban bevált munkamódszereket és szakmai protokollokat Kalocsán is meghonosítsák. Ennek különösebb akadálya nincs, hiszen a Szent Kereszt Kórház anyaintézménye a megyei kórház, a szakmai elvárások és eljárások mellett még az informatikai rendszer is azonos.

Dr. Kazacsay László elismeréssel szólt az osztály és a nőgyógyászati műtéteknek is helyet adó központi műtőblokk infrastruktúrájáról és műszerezettségéről, amely szerinte szinte a klinikák szintjén áll. A főorvos reményét fejezte ki, hogy a lakosság körében ikonikus személyiségeknek számító szülész-nőgyógyász főorvosok mellé olyan fiatal orvosokat tudnak majd Kalocsára hozni, akik új perspektívát nyitnak a szülészeti-nőgyógyászati ellátásban. Szerencsésnek nevezte, hogy a kalocsai orvosok mindig is nyitottak és fogékonyak voltak az új szakmai eljárásokra és kihívásokra.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az osztályt megbízott osztályvezető főorvosként 13 éven át vezető dr. Molnár Gábor az új főorvost az egész kollektíva nevében támogatásáról biztosította, egyben megköszönte a betegek és a kórház vezetésének a bizalmát, valamint sok sikert kívánt az új osztályvezető főorvosnak. Mint elhangzott, dr. Kazacsay László érkezésével a szakmai paletta egy fontos területtel szélesedett, hiszen a főorvos nagy tapasztalattal rendelkezik az onkológiai ellátásban.

Dr. Molnár Gábor újságírói kérdésre adott válaszában azt hangsúlyozta: az eltelt 13 évet értékelve leginkább arra büszke, hogy kritikus helyzetekben, amikor a beteg élete volt a tét, az osztály összefogott, soha nem csináltak hiúsági kérdést abból, hogy a szükséges beavatkozást ki végezze. Mindig az végezte, aki az adott helyzet megoldásához a legjobban értett. A főorvos némi büszkeséggel emlékezett arra, hogy öt-hat éve a baba-mama barát osztályok közönségszavazatok alapján történő versenyében a kalocsai szülészeti-nőgyógyászati osztály a legjobb között volt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Kazacsay László azzal zárta a beszélgetést, néhány hónap elteltével, a tapasztalatok tükrében szívesen ad majd tájékoztatást az osztály életéről és munkájáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei