2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Kazacsay László főorvos a szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetője

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 01., 12:37

Dr. Molnár Gábor nyugdíjba vonulásával egy időben, 2016. március 1-jétől dr. Kazacsay László, a megyei kórház szülész-nőgyógyász, onkológiai tapasztalattal is rendelkező főorvosa a kalocsai szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezetője. Az 53 éves főorvos Kecskemétről érkezett Kalocsára, a kórház szolgálati lakást biztosított számára.

Dr. Kazacsay László első munkanapján mutatkozott be a helyi sajtónak. A megyei kórházban 28 éve dolgozó szakember arról számolt be, hogy közel egy éve kapott felkérést a kalocsai szülészeti–nőgyógyászati osztály vezetésére, de most érett meg a helyzet arra, hogy a szakmai kihívásnak is tekintett osztályvezetői kinevezést elfogadja.

Osztályvezető főorvosként valamennyi, a nyugdíjazása mellett az osztályon tovább dolgozó főorvos, különösen dr. Molnár Gábor munkájára és tapasztalatára számít. Az osztály belső működését és életét még annak ellenére alaposabban meg kell ismernie, hogy személyesen valamennyi orvossal munkakapcsolatban állt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Célkitűzései között szerepel, hogy a kecskeméti megyei kórházban bevált munkamódszereket és szakmai protokollokat Kalocsán is meghonosítsák. Ennek különösebb akadálya nincs, hiszen a Szent Kereszt Kórház anyaintézménye a megyei kórház, a szakmai elvárások és eljárások mellett még az informatikai rendszer is azonos.

Dr. Kazacsay László elismeréssel szólt az osztály és a nőgyógyászati műtéteknek is helyet adó központi műtőblokk infrastruktúrájáról és műszerezettségéről, amely szerinte szinte a klinikák szintjén áll. A főorvos reményét fejezte ki, hogy a lakosság körében ikonikus személyiségeknek számító szülész-nőgyógyász főorvosok mellé olyan fiatal orvosokat tudnak majd Kalocsára hozni, akik új perspektívát nyitnak a szülészeti-nőgyógyászati ellátásban. Szerencsésnek nevezte, hogy a kalocsai orvosok mindig is nyitottak és fogékonyak voltak az új szakmai eljárásokra és kihívásokra.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az osztályt megbízott osztályvezető főorvosként 13 éven át vezető dr. Molnár Gábor az új főorvost az egész kollektíva nevében támogatásáról biztosította, egyben megköszönte a betegek és a kórház vezetésének a bizalmát, valamint sok sikert kívánt az új osztályvezető főorvosnak. Mint elhangzott, dr. Kazacsay László érkezésével a szakmai paletta egy fontos területtel szélesedett, hiszen a főorvos nagy tapasztalattal rendelkezik az onkológiai ellátásban.

Dr. Molnár Gábor újságírói kérdésre adott válaszában azt hangsúlyozta: az eltelt 13 évet értékelve leginkább arra büszke, hogy kritikus helyzetekben, amikor a beteg élete volt a tét, az osztály összefogott, soha nem csináltak hiúsági kérdést abból, hogy a szükséges beavatkozást ki végezze. Mindig az végezte, aki az adott helyzet megoldásához a legjobban értett. A főorvos némi büszkeséggel emlékezett arra, hogy öt-hat éve a baba-mama barát osztályok közönségszavazatok alapján történő versenyében a kalocsai szülészeti-nőgyógyászati osztály a legjobb között volt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Kazacsay László azzal zárta a beszélgetést, néhány hónap elteltével, a tapasztalatok tükrében szívesen ad majd tájékoztatást az osztály életéről és munkájáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK