2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs átvette a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat – Az elismeréssel járó összeget jótékonysági célra fordítja

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 14., 08:44

A „Goodvill Pharma az Egészségért Alapítvány” által életre hívott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj internetes közönségszavazásán dr. Körmendy Szabolcs, a kalocsai Szent Kereszt Kórház tüdőgyógyász szakorvosa nyerte a Dél-alföldi Régió Szent-Györgyi Albert Orvosi Díját. Dr. Körmendy Szabolcs április 12-én, pénteken a Magyar Tudományos Akadémián, a többi régió díjazottjaival együtt vette át az elismerést. A díj mellé kapott könyvet Szent-Györgyi Albert özvegye dedikálta. Az elismerésben részesült a díjjal járó összeget jótékonysági célra fordítja.

Dr. Körmendy Szabolcs portálunknak elmondta, a díjjal járó 300 ezer forintot kalocsai alapítványoknak ajánlja fel. A pénzt a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Alapítványa, az Összefogás az Állatokért Kalocsa Alapítványa, valamint a Kalocsai Kórházért, Betegeinkért Alapítvány között egyenlő részben osztja el.


Forrás: Dr. Körmendy Szabolcs / Facebook

Utóbbi felajánlása célja, hogy útjára indítsa azt a gyűjtést, amelynek segítségével

a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya részére vénaszkenner műszert vásárolnának.

A vénaszkenner jelentősége abban áll, hogy a vérvételre érkező apróságoknak a vérvétel minél kevesebb fájdalommal járjon – fejtette ki az elismerésben részesült orvos.


Forrás: Dr. Körmendy Szabolcs / Facebook

Dr. Körmendy Szabolcs ezt a lehetőséget is megragadta arra, hogy mindenkinek megköszönje támogató szavazatát, és mint ígérte,

a jövőben is mindent megtesz azért, hogy rászolgáljon a betegek bizalmára.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Dél-Alföldi Régió 78 orvosa közül dr. Körmendy Szabolcs gyűjtötte be a legtöbb internetes szavazatot, 3098 vokssal lett az első.

A kalocsai kórház öt orvosa szerepelt a jelöltek közt, mindnyája az első 20 között zártak kettő híján 80 jelölt közül a Délkelet-Magyarország régióban.
bővebben ...

A mezőnyben további négy kalocsai orvosra lehetett szavazni. Közülük a legjobb eredményt dr. Pap Gizella kardiológus, diabetológus főorvos a 9. hellyel, dr. Bálint János sebész a 6. hellyel érte el. A 14. helyen dr. Szanyik Ferenc gyermekgyógyász főorvos, a 20. helyen dr. Mokarrami Mohammad Ali sebész főorvos végzett.

Szerkesztőségünk és olvasóink nevében ezúttal is gratulálunk a szép eredményért dr. Körmendy Szabolcsnak és orvos kollégáinak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei