2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs átvette a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat – Az elismeréssel járó összeget jótékonysági célra fordítja

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 14., 08:44

A „Goodvill Pharma az Egészségért Alapítvány” által életre hívott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj internetes közönségszavazásán dr. Körmendy Szabolcs, a kalocsai Szent Kereszt Kórház tüdőgyógyász szakorvosa nyerte a Dél-alföldi Régió Szent-Györgyi Albert Orvosi Díját. Dr. Körmendy Szabolcs április 12-én, pénteken a Magyar Tudományos Akadémián, a többi régió díjazottjaival együtt vette át az elismerést. A díj mellé kapott könyvet Szent-Györgyi Albert özvegye dedikálta. Az elismerésben részesült a díjjal járó összeget jótékonysági célra fordítja.

Dr. Körmendy Szabolcs portálunknak elmondta, a díjjal járó 300 ezer forintot kalocsai alapítványoknak ajánlja fel. A pénzt a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Alapítványa, az Összefogás az Állatokért Kalocsa Alapítványa, valamint a Kalocsai Kórházért, Betegeinkért Alapítvány között egyenlő részben osztja el.


Forrás: Dr. Körmendy Szabolcs / Facebook

Utóbbi felajánlása célja, hogy útjára indítsa azt a gyűjtést, amelynek segítségével

a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya részére vénaszkenner műszert vásárolnának.

A vénaszkenner jelentősége abban áll, hogy a vérvételre érkező apróságoknak a vérvétel minél kevesebb fájdalommal járjon – fejtette ki az elismerésben részesült orvos.


Forrás: Dr. Körmendy Szabolcs / Facebook

Dr. Körmendy Szabolcs ezt a lehetőséget is megragadta arra, hogy mindenkinek megköszönje támogató szavazatát, és mint ígérte,

a jövőben is mindent megtesz azért, hogy rászolgáljon a betegek bizalmára.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Dél-Alföldi Régió 78 orvosa közül dr. Körmendy Szabolcs gyűjtötte be a legtöbb internetes szavazatot, 3098 vokssal lett az első.

A kalocsai kórház öt orvosa szerepelt a jelöltek közt, mindnyája az első 20 között zártak kettő híján 80 jelölt közül a Délkelet-Magyarország régióban.
bővebben ...

A mezőnyben további négy kalocsai orvosra lehetett szavazni. Közülük a legjobb eredményt dr. Pap Gizella kardiológus, diabetológus főorvos a 9. hellyel, dr. Bálint János sebész a 6. hellyel érte el. A 14. helyen dr. Szanyik Ferenc gyermekgyógyász főorvos, a 20. helyen dr. Mokarrami Mohammad Ali sebész főorvos végzett.

Szerkesztőségünk és olvasóink nevében ezúttal is gratulálunk a szép eredményért dr. Körmendy Szabolcsnak és orvos kollégáinak!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK