2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazását régiónkban – Öt kalocsai orvos a mezőny első negyedében

Illés György Cinó  |  2019. 03. 18., 14:03

Három megye 78 jelölt orvosa közül szerezte meg a kalocsai tüdőgyógyász főorvos a legtöbb szavazatot – 3098 érvényes voksot sikerült begyűjtenie –, de a további négy kalocsai jelölt is szép eredménnyel büszkélkedhet. A szavazás igen izgalmasra sikerült, az utolsó pillanatig nem mehetett biztosra senki.

Arról már a szavazás elindulása után írtunk, hogy öt kalocsai orvosra is lehetett voksolni a Goodvill Pharma az Egészségért Alapítvány által életre hívott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazásán.


Forrás: Illés György Cinó

Akkor még dr. Pap Gizella állt legjobban közülük, mellette dr. Bálint János, a Sebészeti Osztály vezetője, dr. Körmendy Szabolcs tüdőgyógyász orvost, dr. Mokarrami Mohammad Ali sebész, traumatológus főorvos, valamint dr. Sztanyik Ferenc gyermekgyógyász főorvos várta a közönségszavazatokat.

A ma dél után pár perccel közzétett végeredmény szerint

A DÉLKELET MAGYARORSZÁG RÉGIÓBAN 3098 SZAVAZTATAL DR. KÖRMENDY SZABOLCS, A KALOCSAI SZENT KERESZT KÓRHÁZ TÜDŐGYÓGYÁSZ FŐORVOSA VÉGZETT AZ ELSŐ HELYEN.

A kalocsai orvos által folytatott kampányhoz némileg portálunk is hozzájárult, azzal, hogy megírtuk, amikor a közösségi médiában és az ismeretségi körében folytatott kampánya eredményeképpen először sikerült az élre állnia. Ám akkor még két hét hátravolt a nemes versengésből, s e két hét rendkívüli izgalmakat hozott azoknak, akik nyomon követték az eredmények alakulását.
Ugyanis

A KÉT ERŐS RIVÁLIS KÖZÜL HOL AZ EGYIK, HOL A MÁSIK ELŐZTE MEG KÖRMENDY SZABOLCSOT, ÉS MÁR-MÁR ÚGY TŰNT, HOGY ELÚSZIK ESÉLYE AZ ELSŐ HELYRE.

„Dupla győzelem”

Azonban a szervezők a szavazás lezárulta után arról tájékoztatták a nagyközönséget, hogy informatikusaik érvénytelen – nem valós személyektől érkező – szavazatokat észleltek, ezért az informatikusok rendszeresen átvizsgálták a leadott szavazatokat, és a tiszta, esélyegyenlőségen alapuló verseny érekében a ma esedékes eredményhirdetést megelőzően is ellenőrizték azokat, és megsemmisítették az érvénytelen, szabálytalanul leadott voksokat.

ILYEN MÓDON, A SZAVAZATKORREKCIÓ UTÁN MÁR KORÁBBAN IS TÖBBSZÖR AZ „ÉLRE UGROTT” A KALOCSAI TÜDŐGYÓGYÁSZ, AZONBAN A VOKSOLÁS UTOLSÓ NAPJAIBAN REMÉNYTELENÜL LEMARADNI LÁTSZOTT.

Bár az egyik riválist – a jelöltet is kellemetlen helyzetbe hozva – nemtelen eszközökkel támogatók szavazatit már több napon is megsemmisítették, esetenként 100-200 hamis szavazatát semmisítve meg, így az várható volt, hogy tőle újabb szavazatokat vesznek el, ám a napok óta ezres nagyságrendű előnnyel az élen álló másik rivális esetében nem föltétlenül lehetett erre számítani – mégis így történt!

Portálunknak az eredményről nyilatkozva Körmendy Szabolcs ezúton is megköszönte a támogatást és a segítséget mindenkinek, aki bármivel hozzájárult a végeredményhez.
A kalocsai orvos külön hangsúlyozta:

ARRA A LEGBÜSZKÉBB, HOGY AZ Ő SZAVAZÓI RÉSZÉRŐL NEM VOLT CSALÁS, TUDOMÁSA SZERINT EGYETLEN SZAVAZATÁT SEM KELLETT MEGSEMMISÍTENI!

Neki tehát ez szinte kettős győzelemmel ér föl, nekünk, kalocsainak pedig hab a tortán, hogy a további négy jelölt helyi orvos is szép eredménnyel büszkélkedhet:

Az összes kalocsai orvos dicséretesen szerepelt

A 78 RÉGIÓBÉLI JELÖLT KÖZÜL MINDNYÁJAN AZ ELSŐ 20 KÖZT, ÖTBŐL NÉGY KALOCSAI AZ ELSŐ 15-BEN VÉGZETT, HÁRMAN AZ LEGJOBB 10 KÖZT ZÁRTÁK A SZAVAZÁST.

Dr. Pap Gizella kardiológus, diabetológus a kilencedik, dr. Bálint János Sebész pedig a hatodik helyezést érte el. A 14. helyet szerezte meg dr. Szanyik Ferenc gyemekgyógyász főorvos, dr. Mokarrami Mohammad Ali sebész pedig huszadik lett a három megyéből jelölt 78 orvos közül.

MINDNYÁJUKNAK, KIEMELTEN KÖRMENDY SZABOLCSNAK SZÍVBŐL GRATULÁL SZERKESZTŐSÉGÜNK!

A díj áprilisban esedékes átadásáról pedig majd tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés