2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egy csukló-, egy válltörés, egy fejsérülés a ma hajnali ónos eső mérlege

Zsiga Ferenc  |  2017. 02. 01., 16:21

Ahogy azt sejteni lehetett, hiába volt a citromsárga figyelmeztetés a kedden és szerda virradóra leesett ónos eső miatt, a síkos utak, járdák következtében számos baleset történt a járásban. Ezek közül szerencsére csak három sérült állapota indokolta a traumatológiai ellátást. Február 1-jén, szerdán 15 óráig egy csuklótörést, egy válltörést szenvedett, valamint egy a koponyáján sérült beteget szállítottak a Szent Kereszt Kórház Sürgősségi Osztályára. Mindhármukat közterületen, síkos úton vagy járdán érte a baleset, és mint a betegek beszámoltak róla: bármennyire óvatosak voltak, az esés, a hanyatt vágódás kivédhetetlen volt, a tükörsima jégfelületen képtelenek voltak megállni a saját lábukon.

Nyárasdyné Bálint Erzsébet, az osztály főnővére arról tájékoztatott, hogy a délelőtti olvadás ellenére nem számítanak arra, hogy hasonló okok miatt nem kell újabb betegeket ellátni a sürgősségi osztályon. Ugyan lehet, hogy a nagyobb forgalmú utakon már nincs jég, de különösen a parkolókban, a hótól letaposott járdákon az esőbe forduló csapadék miatt talán a korábbinál is nagyobb veszély fenyegeti a gyalogosan közlekedőket.

A végtagtörést szenvedetteket ellátták, törött testrészeiket rögzítették, míg a koponyája hátsó részén, a hajas fejbőrön nyílt sérülést szenvedett beteget megfigyelésre bent tartják a kórházban.

Egy súlyos koponyasérülést szenvedett férfit, és kettő kezét, lábát tört beteget is mentő szállított a kalocsai traumatológiára.
bővebben ...

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a kalocsai Szent Kereszt Kórház beutalási körzetében olyan közlekedési baleset nem történt az elmúlt napokban, amely sürgősségi ellátást igényelt volna.

A betegnapló tanúsága szerint az elmúlt hetekben inkább a gyalogosok voltak a kevésbé óvatosak, de a sérültek jellemző életkora nem meghatározható. Éppúgy van köztük nyugdíjas, mint fiatal felnőtt, középkorú, vagy gyermek, a jég nem válogat.

A fokozott munkateher miatt a traumatológián is várják a hétvégi enyhülést, amely legalább a törésekkel járó balesetek esetében csökkentheti az ellátandó betegek számát. Ugyanakkor számítani lehet arra, hogy a hirtelen felmelegedés megterheli a szervezetet, különösen a krónikus betegségekben szenvedők kerülhetnek kórházba.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei