2024. 03. 05. kedd
Adorján, Adrián
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs Év Covid-orvosa díjban részesült, Év Covid-ápolója díjban Rózsa Réka, valamint a megyei kórház egy orvosa, két munkatársa

Zsiga Ferenc  |  2021. 04. 01., 14:39

Országosan 95 orvost, ápolót, betegágy és nem betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakember munkáját ismerték el a napokban. A február 22. és március 19. közötti nyílt online szavazáson a három fenti kategóriában lehetett jelöléseket leadni. A felhívásra több mint hétezren szavaztak. A szavazás végeredménye alapján 33 orvos, 43 szakdolgozó és 19 nem betegágy mellett dolgozó szakember részesül pénzbeli elismerésben. Köztük a kalocsai Szent Kereszt Kórházból „Év Covid-orvosa díjban” Dr. Körmendy Szabolcs főorvos, a Covid Osztály vezetője, „Év Covid ápolója díjban” Rózsa Réka, a Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápolója részesült.

A díjazottak között a számos kalocsai és környékbeli beteg ellátásában is részt vevő Kiskunhalasi Semmelweis Oktatókórház két munkatársáról is nagy számban nyilvánítottak elismerésre érdemesvéleményt a betegek és hozzátartozóik.

Az év Covid-orvosa díj elismerésben Dr. Frei Norbert, a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház Intenzív Osztályának vezetője, az év Covid-szakdolgozója elismerésben Garas Ferenc, a fertőző osztály vezető ápolója részesült.

Dr. Frei Norbert | Forrás: Hetek.hu


Köszönjük nemcsak az ő, hanem minden kollégánk kitartó és áldozatos munkáját ezekben a nehéz időkben. Együtt sikerül!” – áll a közösségi médiában tett bejegyzésben.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházból az alábbi munkatársakat díjazták:

Dr. Körmendy Szabolcs –, Covid Osztály vezető, Tüdőbelgyógyászati Osztály (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely) Rózsa Réka – Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápoló (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely)

Dr. Körmendy Szabolcs | Forrás: KALOhírek

Rózsa Réka | Forrás: Facebook / Rózsa Réka

 

Dr. Bozóky István – Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvos (Kecskemét)

Vékony Roland
– Műszaki Osztály orvosi gázellátó munkatárs (Kecskemét)

Bánfi Andrea – Kardiológia és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály ápoló (Kiskunfélegyházi Kórház Telephely)

A felhívásra bárki szavazhatott az általa leginkább megbecsülésre érdemesnek tartott, a Covid-betegek ellátásában részt vevő kórházi dolgozóra. A 95 díjazottnak a Magyar Kórházszövetség bevonásával összesen 100 millió forintos felajánlást juttatott el a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés

Az összeget a Duna Bonum Alapítvány adományozta a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban munkaviszonyban álló, a COVID-ellátásban résztvevő dolgozók számára. Amint az a fogjunkossze.hu kezdeményezés oldalán olvasható, a felajánlás célja, hogy megköszönjék azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány a kórházi dolgozókra plusz teherként rótt, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.

A kitüntetetteknek gratulálunk, valamennyi egészségügyi dolgozónak jó egészséget, kitartást, minél több megbecsülést kívánunk áldozatos munkájukhoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK