2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs Év Covid-orvosa díjban részesült, Év Covid-ápolója díjban Rózsa Réka, valamint a megyei kórház egy orvosa, két munkatársa

Zsiga Ferenc  |  2021. 04. 01., 14:39

Országosan 95 orvost, ápolót, betegágy és nem betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakember munkáját ismerték el a napokban. A február 22. és március 19. közötti nyílt online szavazáson a három fenti kategóriában lehetett jelöléseket leadni. A felhívásra több mint hétezren szavaztak. A szavazás végeredménye alapján 33 orvos, 43 szakdolgozó és 19 nem betegágy mellett dolgozó szakember részesül pénzbeli elismerésben. Köztük a kalocsai Szent Kereszt Kórházból „Év Covid-orvosa díjban” Dr. Körmendy Szabolcs főorvos, a Covid Osztály vezetője, „Év Covid ápolója díjban” Rózsa Réka, a Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápolója részesült.

A díjazottak között a számos kalocsai és környékbeli beteg ellátásában is részt vevő Kiskunhalasi Semmelweis Oktatókórház két munkatársáról is nagy számban nyilvánítottak elismerésre érdemesvéleményt a betegek és hozzátartozóik.

Az év Covid-orvosa díj elismerésben Dr. Frei Norbert, a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház Intenzív Osztályának vezetője, az év Covid-szakdolgozója elismerésben Garas Ferenc, a fertőző osztály vezető ápolója részesült.

Dr. Frei Norbert | Forrás: Hetek.hu


Köszönjük nemcsak az ő, hanem minden kollégánk kitartó és áldozatos munkáját ezekben a nehéz időkben. Együtt sikerül!” – áll a közösségi médiában tett bejegyzésben.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházból az alábbi munkatársakat díjazták:

Dr. Körmendy Szabolcs –, Covid Osztály vezető, Tüdőbelgyógyászati Osztály (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely) Rózsa Réka – Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápoló (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely)

Dr. Körmendy Szabolcs | Forrás: KALOhírek

Rózsa Réka | Forrás: Facebook / Rózsa Réka

 

Dr. Bozóky István – Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvos (Kecskemét)

Vékony Roland
– Műszaki Osztály orvosi gázellátó munkatárs (Kecskemét)

Bánfi Andrea – Kardiológia és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály ápoló (Kiskunfélegyházi Kórház Telephely)

A felhívásra bárki szavazhatott az általa leginkább megbecsülésre érdemesnek tartott, a Covid-betegek ellátásában részt vevő kórházi dolgozóra. A 95 díjazottnak a Magyar Kórházszövetség bevonásával összesen 100 millió forintos felajánlást juttatott el a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés

Az összeget a Duna Bonum Alapítvány adományozta a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban munkaviszonyban álló, a COVID-ellátásban résztvevő dolgozók számára. Amint az a fogjunkossze.hu kezdeményezés oldalán olvasható, a felajánlás célja, hogy megköszönjék azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány a kórházi dolgozókra plusz teherként rótt, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.

A kitüntetetteknek gratulálunk, valamennyi egészségügyi dolgozónak jó egészséget, kitartást, minél több megbecsülést kívánunk áldozatos munkájukhoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK