2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Dr. Körmendy Szabolcs Év Covid-orvosa díjban részesült, Év Covid-ápolója díjban Rózsa Réka, valamint a megyei kórház egy orvosa, két munkatársa

Zsiga Ferenc  |  2021. 04. 01., 14:39

Országosan 95 orvost, ápolót, betegágy és nem betegágy mellett dolgozó egészségügyi szakember munkáját ismerték el a napokban. A február 22. és március 19. közötti nyílt online szavazáson a három fenti kategóriában lehetett jelöléseket leadni. A felhívásra több mint hétezren szavaztak. A szavazás végeredménye alapján 33 orvos, 43 szakdolgozó és 19 nem betegágy mellett dolgozó szakember részesül pénzbeli elismerésben. Köztük a kalocsai Szent Kereszt Kórházból „Év Covid-orvosa díjban” Dr. Körmendy Szabolcs főorvos, a Covid Osztály vezetője, „Év Covid ápolója díjban” Rózsa Réka, a Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápolója részesült.

A díjazottak között a számos kalocsai és környékbeli beteg ellátásában is részt vevő Kiskunhalasi Semmelweis Oktatókórház két munkatársáról is nagy számban nyilvánítottak elismerésre érdemesvéleményt a betegek és hozzátartozóik.

Az év Covid-orvosa díj elismerésben Dr. Frei Norbert, a Kiskunhalasi Mobil Járványkórház Intenzív Osztályának vezetője, az év Covid-szakdolgozója elismerésben Garas Ferenc, a fertőző osztály vezető ápolója részesült.

Dr. Frei Norbert | Forrás: Hetek.hu


Köszönjük nemcsak az ő, hanem minden kollégánk kitartó és áldozatos munkáját ezekben a nehéz időkben. Együtt sikerül!” – áll a közösségi médiában tett bejegyzésben.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházból az alábbi munkatársakat díjazták:

Dr. Körmendy Szabolcs –, Covid Osztály vezető, Tüdőbelgyógyászati Osztály (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely) Rózsa Réka – Sebészeti és Traumatológiai Osztály ápoló (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely)

Dr. Körmendy Szabolcs | Forrás: KALOhírek

Rózsa Réka | Forrás: Facebook / Rózsa Réka

 

Dr. Bozóky István – Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvos (Kecskemét)

Vékony Roland
– Műszaki Osztály orvosi gázellátó munkatárs (Kecskemét)

Bánfi Andrea – Kardiológia és Kardiológiai Rehabilitációs Osztály ápoló (Kiskunfélegyházi Kórház Telephely)

A felhívásra bárki szavazhatott az általa leginkább megbecsülésre érdemesnek tartott, a Covid-betegek ellátásában részt vevő kórházi dolgozóra. A 95 díjazottnak a Magyar Kórházszövetség bevonásával összesen 100 millió forintos felajánlást juttatott el a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés

Az összeget a Duna Bonum Alapítvány adományozta a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban munkaviszonyban álló, a COVID-ellátásban résztvevő dolgozók számára. Amint az a fogjunkossze.hu kezdeményezés oldalán olvasható, a felajánlás célja, hogy megköszönjék azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány a kórházi dolgozókra plusz teherként rótt, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.

A kitüntetetteknek gratulálunk, valamennyi egészségügyi dolgozónak jó egészséget, kitartást, minél több megbecsülést kívánunk áldozatos munkájukhoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei