2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Fogvatartottak karácsonyi műsorral, ajándékkal kedveskedtek a Gyermekosztály betegeinek

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 21., 13:36
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

A Kalocsai Fegyház és Börtön női fogvatartottjai idén is kis műsorral, mikuláscsomaggal kedveskedtek december 20-án, csütörtökön a kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya betegeinek. A kórházban tartott eseményen a BV részéről dr. Tanács Eszter Tímea ezredes, az intézet parancsnoka és a gyermekek szülei is megjelentek. Az alaklomra jelmezt öltő három fogvatartott, a kicsik és szüleik is láthatóan elérzékenyültek, amikor a karácsonyi versekből és dalokból összeállított műsort a gyermekek annak ellenére nagy odafigyeléssel és átéléssel hallgatták, hogy a legtöbbjüket dr. Korsós Judit osztályvezető tájékoztatása szerint hányás, hasmenés, hörghurut, tüdőgyulladás miatt fektették be az osztályra.

Amint az közismert, a kalocsai BV Intézetbenelsősorban afegyházfokozatú, a börtönfokozatú és az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt nőket tartják fogva.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A karácsonyi műsorban azoknak az elítélteknek egy része szerepelt, akik a tavalyi ajándékosztáson is részt vettek. Ők mindhárman édesanyák, és vállalták, hogy az esemény kapcsán kép és hangfelvétel készüljön róluk.

A bensőséges hangulatú műsor után nehéz lett volna eldönteni, hogy a szülők, a beteg gyermekek, a csomagot átadó fogvatartottak, vagy az osztály munkatársai hatódtak meg jobban, amikor a kicsik az ajándékokért nyúltak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Tanács Eszter az alkalomból portálunknak elmondta: a nőknek, köztük természetesen a szabadságvesztésüket töltő nőknek, anyáknak mindig fontos a legnagyobb ünnepre, a karácsonyra való készülődés. A műsorban résztvevők saját gyermekeikkel nem, vagy csak a BV biztonsági szabályainak megfelelő körülmények között találkozhatnak. A gyermekosztályon jele lévő három fogvatartott a kórházban kicsit szabadabban, önfeledtebben élheti át az ünnepi készülődést. A női mivoltból adódik a szépség iránti igény, a szeretet kimutatása, így most a fogvatartottak is átélhetik azt a várakozást, amire a börtön falain belül csak korlátozottan van lehetőség – mondta a börtön parancsnoka.

A gyermekosztály nevében dr. Korsós Judit megbízott osztályvezető köszönte meg a fogvatartottak karácsonyi ajándékát. A megbízott osztályvezető a szakmai egység valamennyi dolgozója nevében boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt a Kalocsai Fegyház és Börtön valamennyi munkatársának és lakóinak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 25., 11:49
Magánszemély belföldön csak nemzeti dohányboltban szerezhet be dohánygyártmányt, azaz "snüsszt" is. Még >>>
2023. 03. 25., 08:37
Szombaton rendezik meg az idei Föld órája akciót: 20 óra 30 perctől a bolygó számos nevezetessége elsötétül egy órára. Még >>>
2023. 03. 24., 11:24
Elektromos hálózatépítési munkálatok miatt huzamosabb időre hol részlegesen, hol teljes egészében lezárnak több járdaszakaszt. Az Az időszakos korlátozások egy parkolót is érintenek. MVM Démász tájékoztatása! Még >>>
2023. 03. 24., 09:06
A két vádlottat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntettével, társaikat bűnpártolás és lopás bűntettével, valamint sikkasztás vétségével vádolják. Még >>>
2023. 03. 24., 08:29
Csapadékosabbra fordul az időjárás a hétvégére és lehűlés kezdődik. Még >>>
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK