2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Fogvatartottak karácsonyi műsorral, ajándékkal kedveskedtek a Gyermekosztály betegeinek

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 21., 13:36
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

A Kalocsai Fegyház és Börtön női fogvatartottjai idén is kis műsorral, mikuláscsomaggal kedveskedtek december 20-án, csütörtökön a kalocsai Szent Kereszt Kórház Gyermekosztálya betegeinek. A kórházban tartott eseményen a BV részéről dr. Tanács Eszter Tímea ezredes, az intézet parancsnoka és a gyermekek szülei is megjelentek. Az alaklomra jelmezt öltő három fogvatartott, a kicsik és szüleik is láthatóan elérzékenyültek, amikor a karácsonyi versekből és dalokból összeállított műsort a gyermekek annak ellenére nagy odafigyeléssel és átéléssel hallgatták, hogy a legtöbbjüket dr. Korsós Judit osztályvezető tájékoztatása szerint hányás, hasmenés, hörghurut, tüdőgyulladás miatt fektették be az osztályra.

Amint az közismert, a kalocsai BV Intézetbenelsősorban afegyházfokozatú, a börtönfokozatú és az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt nőket tartják fogva.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A karácsonyi műsorban azoknak az elítélteknek egy része szerepelt, akik a tavalyi ajándékosztáson is részt vettek. Ők mindhárman édesanyák, és vállalták, hogy az esemény kapcsán kép és hangfelvétel készüljön róluk.

A bensőséges hangulatú műsor után nehéz lett volna eldönteni, hogy a szülők, a beteg gyermekek, a csomagot átadó fogvatartottak, vagy az osztály munkatársai hatódtak meg jobban, amikor a kicsik az ajándékokért nyúltak.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Tanács Eszter az alkalomból portálunknak elmondta: a nőknek, köztük természetesen a szabadságvesztésüket töltő nőknek, anyáknak mindig fontos a legnagyobb ünnepre, a karácsonyra való készülődés. A műsorban résztvevők saját gyermekeikkel nem, vagy csak a BV biztonsági szabályainak megfelelő körülmények között találkozhatnak. A gyermekosztályon jele lévő három fogvatartott a kórházban kicsit szabadabban, önfeledtebben élheti át az ünnepi készülődést. A női mivoltból adódik a szépség iránti igény, a szeretet kimutatása, így most a fogvatartottak is átélhetik azt a várakozást, amire a börtön falain belül csak korlátozottan van lehetőség – mondta a börtön parancsnoka.

A gyermekosztály nevében dr. Korsós Judit megbízott osztályvezető köszönte meg a fogvatartottak karácsonyi ajándékát. A megbízott osztályvezető a szakmai egység valamennyi dolgozója nevében boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánt a Kalocsai Fegyház és Börtön valamennyi munkatársának és lakóinak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés