2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Forradalmian új vércukormérő segíti a terápiát a Szent Kereszt Kórházban

Zsiga Ferenc  |  2017. 03. 23., 13:46

A pénz és idő, de az ember egészsége is korlátos, ezért korántsem közömbös, hogy a krónikus betegségben, esetünkben a cukorbetegségben szenvedők miként, milyen korszerű eszközök, technológiák alkalmazásával juthatnak a számukra legmegfelelőbb, leghatékonyabb terápiához. A járásban népbetegségnek számító cukorbetegségben szenvedőknek jó hír: a Kalocsai Szent Kereszt Kórház nemrégiben pályázaton jutott egy, a szakirodalomban „forradalmian újnak” nevezett olyan vércukormérő készülékhez, amely a szakorvost az ingadozó vércukorral küszködő betegek esetében segíti a legmegfelelőbb terápia megválasztásában.

Az iPro2 néven forgalmazott készülékről, annak előnyeiről Mályikné Kapitány Bernadett nyilatkozott portálunknak. A diabetológiai szakápoló arról számolt be, hogy a Magyar Diabetes Társaság pályázatán elnyert készülék azért számít „forradalmian újnak”, mert alkalmazásával az orvos a nap 24 órájában kap adatokat, áttekintő képet a páciens vércukrának pillanatnyi értékeiről.

Ez a számítógépen is megjeleníthető, értékelhető adatsor jelentősen segíti az orvost abban, hogy az ingadozó vércukorszinttel küszködő betegek esetében a páciens számára legmegfelelőbb terápiát válassza.

A szakasszisztens emlékeztetett arra, hogy a kezelőorvosok már régóta keresték azt az eszközt, amellyel gyorsan és egyszerűen áttekinthetik és kiértékelhetik a betegek úgynevezett vércukorprofilját, hogy ennek segítségével tudják optimalizálni a cukorbetegség kezelését. 

Mályikné Kapitány Bernadett [Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek]

Mint elhangzott: a készülék felhelyezése gyors és könnyű, a Diabetológiai Gondozóbancsupán néhány percet vesz igénybe, minimális oktatást igényel, nem szükséges számítógép a beüzemeléséhez.

Az előzőleg már többszöri próbálkozással sem beállítható, akár életet veszélyeztető ingadozásokkal járó vércukorszintekkel élő betegek számára, kizárólag diabetológus szakorvos által javasolható készülék kényelmesen, méretéből adódóan diszkréten viselhető, ráadásul vízálló. A hat napon át viselt készülék által rögzített adatok gyors adatátvitele egy USB porton keresztül – akárcsak a felhelyezés –, a Diabetológiai Gondozóban történik.

A pontos mérési adatok, a vércukortrendek segítik az orvost a legjobb döntéshez, de ami legalább ennyire fontos, a klienst is szembesítik a jellemző vércukor kilengéseivel – mondta Mályikné Kapitány Bernadett,  a Szent Kereszt Kórház diabetológiai szakápolója.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK