2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Forradalmian új vércukormérő segíti a terápiát a Szent Kereszt Kórházban

Zsiga Ferenc  |  2017. 03. 23., 13:46

A pénz és idő, de az ember egészsége is korlátos, ezért korántsem közömbös, hogy a krónikus betegségben, esetünkben a cukorbetegségben szenvedők miként, milyen korszerű eszközök, technológiák alkalmazásával juthatnak a számukra legmegfelelőbb, leghatékonyabb terápiához. A járásban népbetegségnek számító cukorbetegségben szenvedőknek jó hír: a Kalocsai Szent Kereszt Kórház nemrégiben pályázaton jutott egy, a szakirodalomban „forradalmian újnak” nevezett olyan vércukormérő készülékhez, amely a szakorvost az ingadozó vércukorral küszködő betegek esetében segíti a legmegfelelőbb terápia megválasztásában.

Az iPro2 néven forgalmazott készülékről, annak előnyeiről Mályikné Kapitány Bernadett nyilatkozott portálunknak. A diabetológiai szakápoló arról számolt be, hogy a Magyar Diabetes Társaság pályázatán elnyert készülék azért számít „forradalmian újnak”, mert alkalmazásával az orvos a nap 24 órájában kap adatokat, áttekintő képet a páciens vércukrának pillanatnyi értékeiről.

Ez a számítógépen is megjeleníthető, értékelhető adatsor jelentősen segíti az orvost abban, hogy az ingadozó vércukorszinttel küszködő betegek esetében a páciens számára legmegfelelőbb terápiát válassza.

A szakasszisztens emlékeztetett arra, hogy a kezelőorvosok már régóta keresték azt az eszközt, amellyel gyorsan és egyszerűen áttekinthetik és kiértékelhetik a betegek úgynevezett vércukorprofilját, hogy ennek segítségével tudják optimalizálni a cukorbetegség kezelését. 

Mályikné Kapitány Bernadett [Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek]

Mint elhangzott: a készülék felhelyezése gyors és könnyű, a Diabetológiai Gondozóbancsupán néhány percet vesz igénybe, minimális oktatást igényel, nem szükséges számítógép a beüzemeléséhez.

Az előzőleg már többszöri próbálkozással sem beállítható, akár életet veszélyeztető ingadozásokkal járó vércukorszintekkel élő betegek számára, kizárólag diabetológus szakorvos által javasolható készülék kényelmesen, méretéből adódóan diszkréten viselhető, ráadásul vízálló. A hat napon át viselt készülék által rögzített adatok gyors adatátvitele egy USB porton keresztül – akárcsak a felhelyezés –, a Diabetológiai Gondozóban történik.

A pontos mérési adatok, a vércukortrendek segítik az orvost a legjobb döntéshez, de ami legalább ennyire fontos, a klienst is szembesítik a jellemző vércukor kilengéseivel – mondta Mályikné Kapitány Bernadett,  a Szent Kereszt Kórház diabetológiai szakápolója.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés