2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Gyakorlatorientált módszertani támogatás egészségügyi dolgozóknak

Zsiga Ferenc  |  2015. 05. 12., 08:45
Gyakorlatorientált módszertani támogatás egészségügyi dolgozóknak

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház munkatársai és a háziorvosok egy része érdekfeszítő és színvonalas, a gyakorlatban hasznosítható tanácsokra fókuszáló, úgynevezett workshopon vettek részt május 9-én, szombaton. A Művelődési Központban a TÁMOP-6-1-2-11/3-2012-0056 számú, „Együtt Egészségesebben – a Szent Kereszt Kórház Kalocsa Kistérségi egészségfejlesztési programja” című projekt keretében tartott rendezvényen a téma egyik ismert szakértője, Szerémi Péter kommunikációs szakember Pál András színész közreműködésével adott tanácsokat az orvos, az egészségügyi személyzet és a beteg minél sikeresebb együttműködése érdekében.

A tapasztalati úton történő tanulásra építő előadásmód abban is különleges volt, hogy a közönség bevonásával kitalált élethelyzetekre adott válaszok először a gyakorlatban születtek meg, majd Szerémi Péter ehhez társította a kommunikáció és a pszichológia tudományágak által már kidolgozott megállapításokat.

A gyakorlatorientált, játékos tanulás alkalmat adott arra is, hogy az előadás résztvevői önfeltáró módon mondják el, hogy ők egy-egy konfliktushelyzetet miként kezelnének, majd azt a jelen lévők a tréner irányításával értékelték. A leginkább célravezető megoldásokat közösen alakították ki. A tréning fő célja az volt: segítséget nyújtson ahhoz, hogyan nyerje el az orvos, az egészségügyi szakember a beteg bizalmát, együttműködését a gyógyítási folyamatban, életmódja változtatásában.


Forrás: Zsiga Ferenc / KaloHírek

A rendezvény főbb témái közül a meggyőző kommunikáció elemei, a betegek elvárásainak és aggodalmainak megismerése, az orvos és a beteg eltérő nézeteinek és igényeinek összehangolása, a konfliktuskezelési módszerek külön-külön is kibontásra kerültek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KaloHírek

A különböző szerepjátékokat elsősorban a színészi képességekben hivatása révén is bővelkedő Pál András esetenként zseniális megoldásai tették még inkább élvezetessé, de Szerémi Péter kommunikációs szakember, pszichológus ezen a területen is kiválóan teljesített.


Forrás: Zsiga Ferenc / KaloHírek

A rendezvény végén általános volt a vélekedés: a workshop sokat segíthet abban, hogy tovább javuljon az egészségügyi dolgozók és a betegek közötti kommunikáció és konfliktuskezelés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés