2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Háromszázezer forint támogatás a Kalocsai Szent Kereszt Kórháznak – Az Agrárközösség gazdanapján résztvevők adománya

Zsiga Ferenc  |  2018. 09. 20., 09:48

Nagy szabású innovációs és gazdanapot tartott a budapesti székhelyű, de Kalocsán is kirendeltséggel rendelkező Agrárközösség szeptember 14-én, pénteken. A 152 gazdálkodó részvételével a Kék Duna Vendéglőben és környezetében megtartott eseményen dr. Nagy István agrárminiszter, Font Sándor országgyűlési képviselő mellett más, az agráriumban ismert személyiség is előadást tartott. A Gazdanapon a monitoring és permetező drón, traktorok, autók bemutatását, étel- és italkóstolót, a pálinkaversenyt követően tartották a jótékonysági tombolát a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza részére.

Az Agárközösség hagyományosan jól szervezett, ezúttal az agrárgazdaság innovációs kérdéseivel foglalkozó Gazdanapján a résztvevők számát tekintve jelentősnek nevezhető, jótékonysági tombolából befolyt összeg gyűlt össze. A gazdálkodók 250 ezer forint értékben, személyenként tetszés szerinti összegért vásároltak tombolát annak ismeretében, hogy ezzel a Kalocsai Szent Kereszt Kórházat támogatják.

A mezőgazdaságban a műszaki, technológiai eszközök teljes generációváltása várható az elkövetkező években – hangzott el a pénteki Gazdanapon és Innovációs Bemutatón. A kalocsai gazdálkodók monitoring és permetező drónokat tanulmányozhattak, traktor bemutatón, teszt vezetéseken, étel-ital kóstolón vehettek részt.
bővebben ...

Török Gyula, az Agrárközösség ügyvezetője ezt az összeget további 50 ezer forinttal kiegészítette, így a Gazdanapon résztvevő dr. Mócza György, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház vezetője összesen 300 ezer forint adományért mondott köszönetet az elsősorban Kalocsáról és környékéről érkezett gazdálkodóknak.

A főigazgató-helyettes elmondta: a befolyt összegből kis értékű, de a gyógyításhoz a nagyobb értékűekhez hasonlóan nélkülözhetetlen műszereket vásárolnak majd a már amortizálódott eszközök pótlására a műtőkbe és kezelőkbe.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei