2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Idén a Neurológiai Osztály érdemelte ki az Év kollektívája címet

Zsiga Ferenc  |  2015. 10. 13., 12:53

A 2015. évben a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza Neurológiai Osztálya nyerte el az „Év kollektívája” megtisztelő címet, amelyet dr. Göcsei Zsuzsanna osztályvezető főorvos és Rácz Annamária főnővér Semmelweis Ignác születésének évfordulóján, a Magyar Egészségügy Napja alkalmából rendezett ünnepségen vehetett át dr. Svébis Mihály főigazgatótól.

Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója ünnepi beszédében egyebek mellett azoknak az orvosoknak, ápolóknak, a gyógyító munka hátterét biztosító szakembereknek a munkáját köszönte meg, akik a magyar egészségügy embert próbáló körülményei közepette kitartanak választott hivatásuk mellett.

A főigazgató párhuzamot vont Semmelweis Ignác, a legismertebb magyar orvos elhivatottsága, szakmai, emberi kiállása és az egészségügyben ma dolgozó szakemberek helytállása között. Dr. Svébis Mihály megköszönte a 2015. évi munkát, gratulált az elismerésben részesített dolgozóknak, a 2015. Év Kollektívája címet elnyert Neurológiai Osztályt példaképül állította az intézmény valamennyi munkavállalója elé.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint mondta, külön öröm számára, hogy olyan jó és összetartó kollektívák vannak a kórházban, olyan emberek dolgoznak együtt, akik örülnek – az elismerő oklevél átadásakor kitört taps és kurjongatás egyértelműen ezt igazolta – kollégáik sikerének, elismerésének.

Az Év Kollektívája címet elnyert neurológiai osztályra október 12-én, hétfőn látogattunk, ahol osztályértekezletre gyülekeztek a dolgozók. Az értekezlet alkalom volt arra, hogy a pihenő napjukat töltő munkatársak is bejöjjenek a kórházba, együtt legyen a kollektíva. A jó hangulatban telt értekezlet után dr. Göcsei Zsuzsannával beszélgettünk az egyik legnagyobb betegforgalmat bonyolító osztály munkájáról.

A főorvosnő arról számolt be, hogy helyettesével, dr. Tóth Norbert adjunktussal, valamint Rácz Annamária diplomás ápoló főnővérrel együtt szervezik a 15 fős osztály munkáját. A kollektíva összetartására jellemző, mint hogy évente több alkalommal, munkaidőn kívül is összejönnek, fehér asztal mellett is találkoznak, nincs olyan alkalom, hogy ne köszöntenék fel a névnapját ünneplő kollégájukat.

Nagy szükség van az egymás iránti szolidaritásra és összetartásra, hiszen 

az elmúlt évben összesen 1040 beteget vettek fel 

a 8 kórtermes, 22 ágyas, a rekonstrukciónak köszönhetően mind az alkalmazott gyógymódokat, mind a műszerezettséget és a hotelszolgáltatást tekintve is korszerűnek mondható osztályra.


A 2 asszisztenssel működő szakrendelés betegforgalma is beszédes, hiszen 2014-ben 8876 beteg jelent meg a szakrendelésen, 1432-en kúraszerű terápiában részesültek.

A munkatársak büszkék az elnyert Év Kollektívája címre, az elismerés megerősítést és bíztatást ad a további eredményes munkához. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés