2022. 08. 19. péntek
Huba
: 405 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsai lehet Magyarország Kedvenc Ápolója

2015. 11. 17., 15:23

Az NLCafé szerkesztősége idén ősszel indította el az ország kedvenc ápolója akciót. Az olvasók jelölhették azokat az ápolókat, akiknek munkáját a legtöbbre becsülik, akiknek a leghálásabbak. A szerkesztőség kiválasztotta a végső győzelemre esélyes 10 jelöltet, köztük Fekete Istvánt is, a kalocsai Szent Kereszt Kórház neurológiai osztályának ápolóját, akire november 23-ig lehet szavazni.

Fekete Istvánt felesége, Mariann nővér nevezte az ország kedvenc ápolója címre. Mindenki „Pisti nővére” ugyan meglepődött a nevezésen, de lelkesen fogadta a hírt, hogy bekerült a kedvenc ápoló címre jelöltek közé:

Mindig azt mondom, úgy bánjunk az emberekkel, mint ahogy mi is szeretnénk, hogy velünk bánjanak. István a fogtechnikusi pálya felé kacsingatott, de késve adta be a jelentkezését, és nem talált fogtechnikust, aki tanulónak felvette volna. Ekkor kezdett ápolóként dolgozni. Közben a betegektől annyi szeretetet és megbecsülést kapott, hogy úgy érezte, itt a helye.

István és Mariann

 

Ápolónak lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is – vallja István.

Az NLCafé szerkesztősége október elején indította el az ország kedvenc ápolója akciót. Arra kérték az olvasókat, hogy egy-egy történettel indokolva jelöljék erre a címre azt az ápolót, akiről úgy gondolják, legtöbbet tette értük vagy beteg hozzátartozójukért a lábadozás napjaiban.

Idén a Neurológiai Osztály érdemelte ki az Év kollektívája címet (Fekete István a kép jobb szélén látható)

Győztes még nincs, de van tíz jelölt, akik közül majd az olvasók fogják megszavazni, ki legyen a nyertes. A szavazás ma indult az NLCafé oldalán, a jelöltekért a Facebookon is lehet kampányolni. 

Voksolni ide kattintva, november 23-ig lehet, amikor eldől majd, ki az ország kedvenc ápolója.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 08:25
Pénteken indult az a hatalkalmas kerekasztalbeszélgetés-sorozat, amely Kalocsa értékeit helyezi fókuszba, és a különbségek helyett a közös pontok kiemelésével az itteni lokálpatrióták közti együttműködés erősítését tűzi célul. Elsőként a lokálpatriotizmus mibenlétét igyekeztek megragadni a résztvevők. Ma a népművészet lesz a téma.
2022-08-16 15:57:56
Hirtelen zuhant rá a gyász és vele együtt a váratlan élethelyzet sok nehezen megoldható problémája arra a kalocsai családra, amely fiatal édesanyját néhány hete veszítette el. Az apa segítség nélkül maradt, a gyermeket felügyelet nélkül nem hagyhatja, így fővárosi állását föladni kényszerült. Könnyű belátni: e helyzetben minden segítség jól jön!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 19., 09:11
Balotaszállás külterületén, az előre megadott helyszínen 13 migráns személyt vett fel a gépjárművébe és elindult velük a nyugati határ felé. Még >>>
2022. 08. 19., 08:14
Csütörtök délután gyulladt ki az aljnövényzet Pécs külterületén, az Akó dűlőn, ahol lángra kapott egy ház is, majd az erős szél miatt sebesen terjedő lángok miatt egyre több ingatlan került veszélybe. Még >>>
2022. 08. 18., 13:24
Egyelőre az látható, hogy „labilisabb lesz a légállapot”, növekszik az ismétlődő záporok, zivatarok esélye, és akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, ismertette a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 08. 18., 12:50
Nem lehet vele hibázni. Eredetileg gyümölcstortából alakult a recept, ami mindig túl kevés volt. Még >>>
2022. 08. 18., 12:37
Szintén augusztus 15-én nyílik újra a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába program Még >>>
2022. 08. 18., 08:27
A Kalocsai Bokréta Népművészeti Egyesület és és a Piros Rózsa Néptánc Egyesület elsődleges célja a megalakulástól kezdve a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek népi játékkal, néptánccal való megismertetése volt, és ennek a tudásnak a bemutatása helyi, térségi, országos és nemzetközi rendezvényeken. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés