2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Karácsonyi felajánlások a Szent Kereszt Kórház COVID Osztálya dolgozóinak – Név nélküli adományok is érkeznek

Zsiga Ferenc  |  2020. 12. 18., 09:01

Ahogy a koronavírus-járvány első hulláma összefogásra, adakozásra késztette a vállalkozókat, egyházakat és magánszemélyeket, az önzetlen támogatás az elsőnél is több beteget, egészségügyi dolgozót érintő második hullámban is folytatódik.

A Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény valamennyi hétköznap ingyenesen kiszállított ebéddel járul hozzá a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Covid Osztálya dolgozóinak napközbeni ellátásához.

A Judit vendéglő hétvégén és ünnepnapokat biztosítja a déli étkezést a legmegterhelőbb munkát végző orvosoknak és ápolóknak.

Rózsa Tibor soltvadkerti lakos szintén a Covid Osztályon dolgozók részére szervezett gyűjtést, hogy megfelelő mennyiségben gyümölcs és gyümölcs alapú üdítőitalok álljanak rendelkezésre az osztályon, azok elfogyasztásával is erősítsék szervezetük ellenálló képességét a dolgozók.

Emellett szinte naponta több név nélküli, elsősorban élelmiszer és gyümölcs felajánlás érkezik a kórház betegei és munkatársai részére.

Mint megtudtuk, az egyik nagy gyógyszergyártó cég – nem kérte a megnevezését – jó minőségű védőkesztyűt, maszkot, védőruhát ajándékozott a fertőzésveszélynek legjobban kitett osztályok dolgozóinak.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK