2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kemény küzdelem az orvosok közt – Dr. Körmendy Szabolcs az élen a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjért folyó versenyben

Illés György Cinó  |  2019. 02. 27., 19:40

Még bő két hétig lehet szavazni a Goodwill Pharma Egészségért Alapítvány által 2017-ben, a névadó Nobel-díja átadásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából, hagyományteremtő szándékkal alapított díjra érdemesnek tartott orvosra. A sorrendet a közönség szavazatai alapján alakítják ki, így alakul ki a régiónként folyó nemes versengés végeredménye. A mezőny mostanára eléggé szétnyílt, a Dél-Kelet Magyarország régióban az élen a szegedi Dentaline Fogászat szájsebésze, Dr. El-Charbaji Oussama és a kalocsai Szent Kereszt Kórház tüdőgyógyásza, dr. Körmendy Szabolcs igen szoros párharca bontakozott ki, most épp a kalocsai orvos minimális előnyével.

Már korábban megírtuk, hogy több kalocsai orvot is jelöltek a Goodwill Pharma Egészségért Alapítvány által a díj névadója Nobel-díjának átadása nyolcvanadik évfordulója alkalmából, hagyományteremtő szándékkal két éve alapított elismerésre. Akkori cikkünk megjelenésekor még dr. Pap Gizella belgyógyász, kardiológus állt legjobban a kalocsai orvosok közül, azóta azonban jelentősen átrendeződött a mezőny: szerda este dr. Körmendy Szabolcs, a kalocsai Szent Kereszt Kórház tüdőgyógyásza vezetett a szegedi Dentaline Fogászat szájsebésze, dr. El-Charbaji Oussama előtt, ám mindössze kilencven szavazattal.

AZ ALIG száz SZAVAZATOS ELŐNY AZ ÉLEN FOLYÓ PÁRHARC HEVESSÉGE ISMERETÉBEN ELENYÉSZŐ,

hiszen még több mint két hét hátravan a szavazásból, és miközben a két élen álló orvosra eddig – ma este nyolcig – összesen 4072 szavazatot adtak le, a mindketten napi százas nagyságrendben növelték szavazataikat az utóbbi napokban.

JÓL LÁTHATÓ, HOGY A KALOCSAI TÜDŐGYÓGYÁSZ ÉS A SZEGEDI SZÁJSEBÉSZ JÓCSKÁN ELHÚZOTT A MEZŐNYTŐL,

hiszen a harmadik helyezett több mint hatszáz szavazattal van lemaradva tőlük, a negyedik pedig jóval kevesebb mint fele annyi szavazatot gyűjtött eddig, mint a fej fej mellett haladó első és második helyezettek egyenként.


Forrás: Illés György Cinó

Ismert:

AZ ESÉLYES KÖRMENDY SZABOLCS MELLETT A KALOCSAI KÓRHÁZ TÖBB MÁS ORVOSÁT IS JELÖLTÉK A SZAVAZÁSRA.

Így dr. Pap Gizella belgyógyászt, kardiológust, dr. Bálint Jánost, a sebészeti osztály vezetőjét, dr. Mokarrami Mohammad Ali sebészt, traumatológus főorvost, valamint dr. Sztanyik Ferenc gyermekgyógyász főorvost is támogathatjuk szavazatainkkal.

ÁM VALÓDI ESÉLLYEL MÁR CSAK A TÜDŐGYÓGYÁSZ FŐORVOS HOZHATJA KALOCSÁRA A DÍJAT.

Így aki az idei orvosi díjat városunkban szeretné tudni, őt támogassa!
Szavazni régiónként – Kalocsa esetében a Dél-Kelet Magyarország régióban –, az e célra szolgáló internetes felületen lehet, ami után szavazatunkat – egy e-mailben kapott linkre történő egyetlen kattintással – meg kell erősíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés