2024. 07. 21.
Dániel, Daniella
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kínai–Bács-Kiskun megyei orvosok videokonferenciája a koronavírusról

Kínai–Bács-Kiskun megyei orvosok videokonferenciája a koronavírusról
2020. 05. 17., 20:44

Bács-Kiskun megye és a kínai Yunnan tartomány képviselői, egészségügyi vezetői és epidemiológia szakemberek részvételével, angol nyelven tartottak videokonferenciát a koronavírus-járványról május 8-án. A tanácskozás fő témája az új koronavírus megfékezésére irányuló jó tapasztalatok megosztása volt.

A magyar oldalról dr. Mák Kornél, a megyei közgyűlés alelnöke vezette videokonferencián a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, a Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, valamint Magyarország Csungkingi Főkonzulátusa képviselői és szakemberei vettek részt.
A kínai felet Li Malin asszony, Yunnan tartomány kormányzó-helyettese vezette. A kínai egészségügyi szakemberek között az egzakt tudományok orvosdoktorai, valamint a tradicionális kínai gyógymódok képviselői is részt vettek a távkonferencián.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

– A kínai fél is igen komolyan vette az eseményt, jó volt látni a kínai kollégák téma iránti lelkesedését és segítő szándékát. A konferencia segítséget nyújtott abban, hogy minél több oldalról megközelítve, minél több információt begyűjtve tudjuk a COVID-19 fertőzött betegeket a legjobb tudásunk szerint kezelni – összegezte a tapasztalatait dr. Bozóky István, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Tüdő-belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

– A videokonferencián bepillantást nyertünk egy „másik” világba, ahol a tradicionális gyógymódok hatékonyak, és kiegészítik, vagy vetélkednek az egzakt orvostudományok kezeléseivel. Az előre megküldött kérdéseinkre válaszokat kaptunk, és e-mail formájában továbbiakat tehetünk fel. Mind a betegség felismerését, mind a kezeléseket a konferencia segítette, látókörünket bővítette – értékelte a tanácskozást dr. Ördögh Csaba, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház orvosigazgatója.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat alelnöke elmondta: a videókonferencia létrehozását Rideg László, a közgyűlés elnöke javasolta Bács-Kiskun megye kínai testvértartományával, a 47 milliós lélekszámú Yuannal, ahol szintén nagyon komolyan vették az új világjárvány elleni védekezést, a vírus terjedésének megállítását és a gyógyítást.

– Bács-Kiskun megyében is több mindent próbálunk tenni, hogy minél hatékonyabban tudjunk védekezni a vírus ellen. Yunnanból nagyon sok virtuális orvostudományi anyag érkezett arról, hogy miként is lehet kezelni a vírus okozta helyzetet. A videokonferencia révén egy nagyon komoly egyeztetést tudtunk tartani a kínai partnerekkel, akik az előzetesen feltett kérdéseinkre készséggel adtak válaszokat az új koronavírussal kapcsolatos tapasztalataikról. Nagyon fontosnak tartom ezt az együttműködést, mert számos olyan kérdésre kaptak választ a mi orvosaink, ami hatékony lehet a vírus megismerésében, a kezelésben és a gyógyításban – nyilatkozta Mák Kornél, aki eredményesnek ítélte a videokonferenciát, amelynek tapasztalatai hatékonyan segíthetik a magyar szakemberek munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK