2017. 10. 18. szerda
Lukács
: 308 Ft   : 262 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Kórházi műszerre indult gyűjtés – Egészséggömb járja a várost, szaporodnak a gyűjtőurnák

2017. 10. 06., 22:01

Két hete annak, hogy Farkas Éva volt néptánctanár és Dr. Shawfar Adel, a kalocsai Szent Kereszt Tagkórház sebészorvosa bejelentette a helyi rádió reggeli műsorában, hogy egy különleges műszer, úgynevezett artroszkóp beszerzésére indul gyűjtés civil kezdeményezésre a városban és környékén. Nagy ugyanis a kórház ellátási területe és az említett eszköz meglétével minden, valaha ilyen jellegű beavatkozásra szoruló beteg csak nyerhet, hiszen nagy sebbel járó fájdalmas beavatkozás helyett néhány „ponttal a térden” és gyorsabb felépüléssel megúszhatja a műtétet.

A főképp térd- és ízületi problémák kezelésére alkalmas műszer, amelyért a gyűjtés indult, körülbelül ötmillió forintba kerül, és „már nincsen” a kalocsai kórházban.
Farkas Éva így úgy döntött, hogy segítőivel kézbe veszi az ügyet, és a karácsonykor a gyerekek javára útjának indult „mosolygömböt” „egészséggömbbé” keresztelve meghirdette annak utaztatását.

Várta, és várja mindazon üzletek, szalonok, szolgáltató központok, boltok, rendezvényszervezők jelentkezését,

akik olyan területek tevékenykednek, amely állandóan, vagy egy-egy adott időszakban nagyobb tömeget vonz, hogy néhány napra fogadják az „egészséggömböt” ezzel segítve sikerre az akciót.

A gyűjtésben segédkező Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidő Sport Egyesület közreműködésével várhatóan a jövő hét végén egy reptéri programon találkozhatunk a gömbbel, de az itt elérhető folyamatosanfrissített lista szerint előtte a Szent István Gimnáziumban és Kalocsai Porcelán Manufaktúrában is befogadják azt egy-egy alkalomra. Így tett egyébként az EMIKA Zrt. is, amely a múlt szombati, Érsekkertben tartott családi napján adott helyet a gömbnek, amelyet több mint 100 ezer forinttal szolgáltatott vissza – a gyűjtésszervezők legnagyobb örömére.

Az állandó gyűjtőpontokat, ahol nem a gömb állomásozik, hanem speciálisan erre a célra készített és logózott perselyek találhatóak, Farkas Éva saját Facebook-oldalán folyamatosan frissíti, illetve ezek is lekövethetők a fent hivatkozott felületen.

Eddig több mint húsz helyszínre került állandó urna, ezek közel kétharmada kalocsai bolt, szolgáltató-, vagy vendéglátóhely, de több környékbeli település egy-egy üzlete is a kezdeményezés mellé állt, így persely található például Foktőn, Uszódon, Géderlakon, Szakmáron és Dusnokon is.

A cél az lenne, hogy sikerüljön összegyűjteni a megcélzott ötmillió forintot, amelyből a sebészet számára megvásárolnák az eszközt, amit ugyan használatba adnának a kalocsai kórház gyógyítóinak, az nem kerülne kórházi tulajdonba, ezzel biztosítva, hogy a helyiek pénzéből beszerzett berendezés a helyi kórházban ellátandó betegek gyógyulását szolgálja.

A kezdeményezésről egyébként a múlt heti képviselő-testületi ülésen napirend előtt ejtett szót dr. Angeli Gabriella is, felhívva képviselőtársai figyelmét a lehetőségre, hogy tiszteletdíjuk egy részét szánják a jótékony célra. Bár egységes megegyezés nem született erről, minden bizonnyal többen is hozzájárulnak majd a gyűjtés sikeréhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>
2017. 10. 14., 14:15
A helyi színházban december 9-én este hétkor lesz a Kalocsai Thália Társulat következő premierje. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-10-05 08:44:57
 2 Több idő marad a játszóterek felújítására: https://www.youtube.com/watch?v=xOMdO0HWlks

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Pár nappal a Spanyol Légierő Eurofighter Typhoon katasztrófája után újabb repülőgép zuhant le Spanyolországban, a Madrid közeli Torrejon de Ardoz légibázis mellett, ezúttal egy F/A-18 Hornet.
Látványos bemutatókkal színesített családi napot szervezett a dolgozói és családtagjaik részére október 14-én az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.
Kanada hivatalosan is kifejezte érdeklődését az ausztrál F/A-18A/B Hornetek iránt. A kanadai Királyi Légierő CF-18-ainak ideiglenes pótlására kiváló lehetőséget nyújtanának az ausztrálok használt vadászbombázói.
Mint ahogy arról a közelmúltban már lapunkon is beszámoltunk, megérkezett Szerbiába az a hat MiG-29-es, melyeket Oroszországtól kap déli szomszédunk. Mutatjuk az első fotókat.