2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Kórházi műszerre indult gyűjtés – Egészséggömb járja a várost, szaporodnak a gyűjtőurnák

2017. 10. 06., 22:01

Két hete annak, hogy Farkas Éva volt néptánctanár és Dr. Shawfar Adel, a kalocsai Szent Kereszt Tagkórház sebészorvosa bejelentette a helyi rádió reggeli műsorában, hogy egy különleges műszer, úgynevezett artroszkóp beszerzésére indul gyűjtés civil kezdeményezésre a városban és környékén. Nagy ugyanis a kórház ellátási területe és az említett eszköz meglétével minden, valaha ilyen jellegű beavatkozásra szoruló beteg csak nyerhet, hiszen nagy sebbel járó fájdalmas beavatkozás helyett néhány „ponttal a térden” és gyorsabb felépüléssel megúszhatja a műtétet.

A főképp térd- és ízületi problémák kezelésére alkalmas műszer, amelyért a gyűjtés indult, körülbelül ötmillió forintba kerül, és „már nincsen” a kalocsai kórházban.
Farkas Éva így úgy döntött, hogy segítőivel kézbe veszi az ügyet, és a karácsonykor a gyerekek javára útjának indult „mosolygömböt” „egészséggömbbé” keresztelve meghirdette annak utaztatását.

Várta, és várja mindazon üzletek, szalonok, szolgáltató központok, boltok, rendezvényszervezők jelentkezését,

akik olyan területek tevékenykednek, amely állandóan, vagy egy-egy adott időszakban nagyobb tömeget vonz, hogy néhány napra fogadják az „egészséggömböt” ezzel segítve sikerre az akciót.

A gyűjtésben segédkező Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidő Sport Egyesület közreműködésével várhatóan a jövő hét végén egy reptéri programon találkozhatunk a gömbbel, de az itt elérhető folyamatosanfrissített lista szerint előtte a Szent István Gimnáziumban és Kalocsai Porcelán Manufaktúrában is befogadják azt egy-egy alkalomra. Így tett egyébként az EMIKA Zrt. is, amely a múlt szombati, Érsekkertben tartott családi napján adott helyet a gömbnek, amelyet több mint 100 ezer forinttal szolgáltatott vissza – a gyűjtésszervezők legnagyobb örömére.

Az állandó gyűjtőpontokat, ahol nem a gömb állomásozik, hanem speciálisan erre a célra készített és logózott perselyek találhatóak, Farkas Éva saját Facebook-oldalán folyamatosan frissíti, illetve ezek is lekövethetők a fent hivatkozott felületen.

Eddig több mint húsz helyszínre került állandó urna, ezek közel kétharmada kalocsai bolt, szolgáltató-, vagy vendéglátóhely, de több környékbeli település egy-egy üzlete is a kezdeményezés mellé állt, így persely található például Foktőn, Uszódon, Géderlakon, Szakmáron és Dusnokon is.

A cél az lenne, hogy sikerüljön összegyűjteni a megcélzott ötmillió forintot, amelyből a sebészet számára megvásárolnák az eszközt, amit ugyan használatba adnának a kalocsai kórház gyógyítóinak, az nem kerülne kórházi tulajdonba, ezzel biztosítva, hogy a helyiek pénzéből beszerzett berendezés a helyi kórházban ellátandó betegek gyógyulását szolgálja.

A kezdeményezésről egyébként a múlt heti képviselő-testületi ülésen napirend előtt ejtett szót dr. Angeli Gabriella is, felhívva képviselőtársai figyelmét a lehetőségre, hogy tiszteletdíjuk egy részét szánják a jótékony célra. Bár egységes megegyezés nem született erről, minden bizonnyal többen is hozzájárulnak majd a gyűjtés sikeréhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 22., 10:01
Szombaton tartott „fogadóórát” – lényegében választási fórumot – Suhajda Krisztián, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Kalocsán, akinek vendége a párt EP-képviselője volt. A két politikus bemutatta a párt programját, a főbb kampánytémákat Suhajda ismertette, vendége főképp az országos politikai helyzetet elemezte. Szóba került Morvai Krisztina újabban tapasztalt különutas politikája és annak jobbikos megítélése, illetve a koalíciós kormányzás, vagy az esetleges alkotmányos válság lehetősége is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 23., 20:07
Szándékosan választott szokatlan időszakot a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár, valamint az akciójában részt vevő szervezetek vezetősége arra, hogy a város rászorulóinak gyűjtsön. Decemberben sokan gyűjtenek, ezért a húsvétot megelőző időszakra tették az akciót. Még >>>
2018. 03. 23., 14:52
Komoly előkészületekről tájékoztatott a holnapi jótékonysági örömfutás szervezője, akinek időközben az alkalomra rendelt futópólója is megérkezett. Még >>>
2018. 03. 23., 14:20
Itt a lehetőség! Do it yourself, azaz csináld magad tavaszi kopogtatódat holnap, március 24-én a Pilvax Hotel**** Kalocsában, ahol a Viveccho Virág tart workshopot! Még >>>
2018. 03. 23., 11:23
Kicsit még fázik, de már legalább már pihenhet egy jót, és ezen a tavaszon valószínűleg éhezni sem fog. Még >>>
2018. 03. 23., 10:23
A facebookos adatlopási botrány után nagyot estek a cég részvényei, ami nem csoda. az érdekessé, hogy egy sor technológiai részvény árfolyamát is magával rántotta a Zuckenberg-birodalom megingása, pedig nem hinnénk, hogy az informatika és hi-tech korszaka véget ért volna! Még >>>
2018. 03. 22., 17:49
Életmentő tetoválás cukorbetegeknek, ingyen. Három nap alatt országos mozgalommá nőtte ki magát a magyar tetoválóművész kezdeményezése Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.
Immár négy gépen folyik az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a leendő pilóták felkészítése, miután használatba vették az újabb két Zlin típusú kiképző-repülőgépet.
Az ötödik egymást követő alkalommal nyerte el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” díját.
A német kormány le kívánja cserélni a kiöregedő Panavia Tornado vadászbombázóit, ez már köztudott. Március 8-án a defensenews.com internetes portálon megjelent egy cikk, amelyben Daniel Gouré, a Lexington Intézet alelnöke nyilatkozott arról, hogy a Luftwaffe-ban miért nincs alternatívája az F-35 Lightning II-nek.