2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kórházi műszerre indult gyűjtés – Egészséggömb járja a várost, szaporodnak a gyűjtőurnák

2017. 10. 06., 22:01
Kórházi műszerre indult gyűjtés – Egészséggömb járja a várost, szaporodnak a gyűjtőurnák

Két hete annak, hogy Farkas Éva volt néptánctanár és Dr. Shawfar Adel, a kalocsai Szent Kereszt Tagkórház sebészorvosa bejelentette a helyi rádió reggeli műsorában, hogy egy különleges műszer, úgynevezett artroszkóp beszerzésére indul gyűjtés civil kezdeményezésre a városban és környékén. Nagy ugyanis a kórház ellátási területe és az említett eszköz meglétével minden, valaha ilyen jellegű beavatkozásra szoruló beteg csak nyerhet, hiszen nagy sebbel járó fájdalmas beavatkozás helyett néhány „ponttal a térden” és gyorsabb felépüléssel megúszhatja a műtétet.

A főképp térd- és ízületi problémák kezelésére alkalmas műszer, amelyért a gyűjtés indult, körülbelül ötmillió forintba kerül, és „már nincsen” a kalocsai kórházban.
Farkas Éva így úgy döntött, hogy segítőivel kézbe veszi az ügyet, és a karácsonykor a gyerekek javára útjának indult „mosolygömböt” „egészséggömbbé” keresztelve meghirdette annak utaztatását.

Várta, és várja mindazon üzletek, szalonok, szolgáltató központok, boltok, rendezvényszervezők jelentkezését,

akik olyan területek tevékenykednek, amely állandóan, vagy egy-egy adott időszakban nagyobb tömeget vonz, hogy néhány napra fogadják az „egészséggömböt” ezzel segítve sikerre az akciót.

A gyűjtésben segédkező Aero Club Foktő-Kalocsa Repülő és Szabadidő Sport Egyesület közreműködésével várhatóan a jövő hét végén egy reptéri programon találkozhatunk a gömbbel, de az itt elérhető folyamatosanfrissített lista szerint előtte a Szent István Gimnáziumban és Kalocsai Porcelán Manufaktúrában is befogadják azt egy-egy alkalomra. Így tett egyébként az EMIKA Zrt. is, amely a múlt szombati, Érsekkertben tartott családi napján adott helyet a gömbnek, amelyet több mint 100 ezer forinttal szolgáltatott vissza – a gyűjtésszervezők legnagyobb örömére.

Az állandó gyűjtőpontokat, ahol nem a gömb állomásozik, hanem speciálisan erre a célra készített és logózott perselyek találhatóak, Farkas Éva saját Facebook-oldalán folyamatosan frissíti, illetve ezek is lekövethetők a fent hivatkozott felületen.

Eddig több mint húsz helyszínre került állandó urna, ezek közel kétharmada kalocsai bolt, szolgáltató-, vagy vendéglátóhely, de több környékbeli település egy-egy üzlete is a kezdeményezés mellé állt, így persely található például Foktőn, Uszódon, Géderlakon, Szakmáron és Dusnokon is.

A cél az lenne, hogy sikerüljön összegyűjteni a megcélzott ötmillió forintot, amelyből a sebészet számára megvásárolnák az eszközt, amit ugyan használatba adnának a kalocsai kórház gyógyítóinak, az nem kerülne kórházi tulajdonba, ezzel biztosítva, hogy a helyiek pénzéből beszerzett berendezés a helyi kórházban ellátandó betegek gyógyulását szolgálja.

A kezdeményezésről egyébként a múlt heti képviselő-testületi ülésen napirend előtt ejtett szót dr. Angeli Gabriella is, felhívva képviselőtársai figyelmét a lehetőségre, hogy tiszteletdíjuk egy részét szánják a jótékony célra. Bár egységes megegyezés nem született erről, minden bizonnyal többen is hozzájárulnak majd a gyűjtés sikeréhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés