2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Köszönet az évtizedes munkáért – Kalocsai kitüntetettek a Vöröskereszt világnapján

2017. 05. 06., 15:18

Sokéves szép hagyomány már a májusi helyi híradásokban, hogy rendszeresen kiemelhetünk egy-két helyi arcot, nevet, akire, ha csak egy néhány percig tartó tudósítás erejéig is, de a szokásosnál több rivaldafény jut. Május 8. ugyanis a Vöröskereszt világnapja, és az ezen apropóból tartott Bács-Kiskun megyei rendezvényen régóta nem volt olyan, hogy ne mondtak volna köszönetet kalocsai segítőknek. Az idén rájuk esett a választás.

Domokos Julianna, Greminger Péterné és Szeitz Tibor vehetett át oklevelet, vöröskeresztes munkáért, önkéntességért, illetve az életmentő elsősegély-nyújtás népszerűsítéséért tett erőfeszítésekért.


Forrás: Vöröskereszt Kalocsa - Facebook

A szervezet kalocsai egységének vezetője, Szeitzné Nyírő Csilla örömmel tudatta, hogy mindhárom felterjesztettjét befogadta a megyei vezetés, és eddigi munkájuk, tevékenységük nyomán indokoltnak látta, hogy egy díszoklevél és néhány elismerő szó kíséretében a nagy nyilvánosság előtt is felhívják a figyelmet rá, milyen fontos építőkövei ők a Vöröskeresztnek.

Annak indoklására, hogy miért éppen az említett hármas díjazására esett a választás az idén, a felterjesztő helyi vezetőt kérdeztük, aki amellett, hogy elmondta, mindhárman már több mint tíz éve állandó segítői a helyi Vöröskeresztnek, emberileg és szakmailag is kiérdemelték a jutalmat.

Greminger Péterné a mozgatórugója annak, hogy a középiskolásokat és a kollégistákat el tudják érni a különböző vöröskeresztes versenyek, vetélkedők alkalmával. Ezeknek nem csak szervezésében fő közreműködő, de felkészítésben is fontos szerepet vállal. Emellett bármilyen megmozdulásról legyen szó, akár rendezvényről, akár véradásról beszélünk, „Évikére mindig lehet számítani, amit ezúton is nagyon köszönök”, fogalmaz Szeitzné.


Forrás: Vöröskereszt Kalocsa - Facebook

Majd Szeitz Tiborra esik a szó, aki a kalocsai mentőállomás mentős-gépjárművezetőjeként első kézből tudja, milyen fontos az, hogy a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki tisztában legyen az elsősegélynyújtás életmentő szerepével, és célzott korosztályoknak tartott előadásain, bemutatóin, továbbképzésein igyekszik mindenkinek a maga nyelvén eljuttatni az üzenetet: a szükség esetén tettek mezejére lépés életet ment!

Végül, de nem utolsó sorban Domokos Julianna érdemeit méltatta a Vöröskereszt kalocsai vezetője, akit „Az év önkéntese” elismerő címre ajánlott. A fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyermekek nyári vöröskeresztes táboroztatásában nyújtott teljesítménye mellett Szeitzné méltatta Julianna emberi értékeit is, hiszen ő az a támasz, akinek a szótárában két kifejezés soha nem szerepelt, ha segítségért fordult hozzá, a „lehetetlen”, és a „nem érek rá”.

Valamennyiüknek portálunk csapata nevében is szívből gratulálunk a megérdemelt elismeréshez, kívánunk még számtalan hasonlót nekik az életben, további munkájukhoz pedig erőt, egészséget!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>
2023. 02. 06., 08:58
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK