2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Köszönet az évtizedes munkáért – Kalocsai kitüntetettek a Vöröskereszt világnapján

2017. 05. 06., 15:18

Sokéves szép hagyomány már a májusi helyi híradásokban, hogy rendszeresen kiemelhetünk egy-két helyi arcot, nevet, akire, ha csak egy néhány percig tartó tudósítás erejéig is, de a szokásosnál több rivaldafény jut. Május 8. ugyanis a Vöröskereszt világnapja, és az ezen apropóból tartott Bács-Kiskun megyei rendezvényen régóta nem volt olyan, hogy ne mondtak volna köszönetet kalocsai segítőknek. Az idén rájuk esett a választás.

Domokos Julianna, Greminger Péterné és Szeitz Tibor vehetett át oklevelet, vöröskeresztes munkáért, önkéntességért, illetve az életmentő elsősegély-nyújtás népszerűsítéséért tett erőfeszítésekért.


Forrás: Vöröskereszt Kalocsa - Facebook

A szervezet kalocsai egységének vezetője, Szeitzné Nyírő Csilla örömmel tudatta, hogy mindhárom felterjesztettjét befogadta a megyei vezetés, és eddigi munkájuk, tevékenységük nyomán indokoltnak látta, hogy egy díszoklevél és néhány elismerő szó kíséretében a nagy nyilvánosság előtt is felhívják a figyelmet rá, milyen fontos építőkövei ők a Vöröskeresztnek.

Annak indoklására, hogy miért éppen az említett hármas díjazására esett a választás az idén, a felterjesztő helyi vezetőt kérdeztük, aki amellett, hogy elmondta, mindhárman már több mint tíz éve állandó segítői a helyi Vöröskeresztnek, emberileg és szakmailag is kiérdemelték a jutalmat.

Greminger Péterné a mozgatórugója annak, hogy a középiskolásokat és a kollégistákat el tudják érni a különböző vöröskeresztes versenyek, vetélkedők alkalmával. Ezeknek nem csak szervezésében fő közreműködő, de felkészítésben is fontos szerepet vállal. Emellett bármilyen megmozdulásról legyen szó, akár rendezvényről, akár véradásról beszélünk, „Évikére mindig lehet számítani, amit ezúton is nagyon köszönök”, fogalmaz Szeitzné.


Forrás: Vöröskereszt Kalocsa - Facebook

Majd Szeitz Tiborra esik a szó, aki a kalocsai mentőállomás mentős-gépjárművezetőjeként első kézből tudja, milyen fontos az, hogy a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki tisztában legyen az elsősegélynyújtás életmentő szerepével, és célzott korosztályoknak tartott előadásain, bemutatóin, továbbképzésein igyekszik mindenkinek a maga nyelvén eljuttatni az üzenetet: a szükség esetén tettek mezejére lépés életet ment!

Végül, de nem utolsó sorban Domokos Julianna érdemeit méltatta a Vöröskereszt kalocsai vezetője, akit „Az év önkéntese” elismerő címre ajánlott. A fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyermekek nyári vöröskeresztes táboroztatásában nyújtott teljesítménye mellett Szeitzné méltatta Julianna emberi értékeit is, hiszen ő az a támasz, akinek a szótárában két kifejezés soha nem szerepelt, ha segítségért fordult hozzá, a „lehetetlen”, és a „nem érek rá”.

Valamennyiüknek portálunk csapata nevében is szívből gratulálunk a megérdemelt elismeréshez, kívánunk még számtalan hasonlót nekik az életben, további munkájukhoz pedig erőt, egészséget!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK