2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Köszönet az évtizedes munkáért – Kalocsai kitüntetettek a Vöröskereszt világnapján

2017. 05. 06., 15:18

Sokéves szép hagyomány már a májusi helyi híradásokban, hogy rendszeresen kiemelhetünk egy-két helyi arcot, nevet, akire, ha csak egy néhány percig tartó tudósítás erejéig is, de a szokásosnál több rivaldafény jut. Május 8. ugyanis a Vöröskereszt világnapja, és az ezen apropóból tartott Bács-Kiskun megyei rendezvényen régóta nem volt olyan, hogy ne mondtak volna köszönetet kalocsai segítőknek. Az idén rájuk esett a választás.

Domokos Julianna, Greminger Péterné és Szeitz Tibor vehetett át oklevelet, vöröskeresztes munkáért, önkéntességért, illetve az életmentő elsősegély-nyújtás népszerűsítéséért tett erőfeszítésekért.


Forrás: Vöröskereszt Kalocsa - Facebook

A szervezet kalocsai egységének vezetője, Szeitzné Nyírő Csilla örömmel tudatta, hogy mindhárom felterjesztettjét befogadta a megyei vezetés, és eddigi munkájuk, tevékenységük nyomán indokoltnak látta, hogy egy díszoklevél és néhány elismerő szó kíséretében a nagy nyilvánosság előtt is felhívják a figyelmet rá, milyen fontos építőkövei ők a Vöröskeresztnek.

Annak indoklására, hogy miért éppen az említett hármas díjazására esett a választás az idén, a felterjesztő helyi vezetőt kérdeztük, aki amellett, hogy elmondta, mindhárman már több mint tíz éve állandó segítői a helyi Vöröskeresztnek, emberileg és szakmailag is kiérdemelték a jutalmat.

Greminger Péterné a mozgatórugója annak, hogy a középiskolásokat és a kollégistákat el tudják érni a különböző vöröskeresztes versenyek, vetélkedők alkalmával. Ezeknek nem csak szervezésében fő közreműködő, de felkészítésben is fontos szerepet vállal. Emellett bármilyen megmozdulásról legyen szó, akár rendezvényről, akár véradásról beszélünk, „Évikére mindig lehet számítani, amit ezúton is nagyon köszönök”, fogalmaz Szeitzné.


Forrás: Vöröskereszt Kalocsa - Facebook

Majd Szeitz Tiborra esik a szó, aki a kalocsai mentőállomás mentős-gépjárművezetőjeként első kézből tudja, milyen fontos az, hogy a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki tisztában legyen az elsősegélynyújtás életmentő szerepével, és célzott korosztályoknak tartott előadásain, bemutatóin, továbbképzésein igyekszik mindenkinek a maga nyelvén eljuttatni az üzenetet: a szükség esetén tettek mezejére lépés életet ment!

Végül, de nem utolsó sorban Domokos Julianna érdemeit méltatta a Vöröskereszt kalocsai vezetője, akit „Az év önkéntese” elismerő címre ajánlott. A fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyermekek nyári vöröskeresztes táboroztatásában nyújtott teljesítménye mellett Szeitzné méltatta Julianna emberi értékeit is, hiszen ő az a támasz, akinek a szótárában két kifejezés soha nem szerepelt, ha segítségért fordult hozzá, a „lehetetlen”, és a „nem érek rá”.

Valamennyiüknek portálunk csapata nevében is szívből gratulálunk a megérdemelt elismeréshez, kívánunk még számtalan hasonlót nekik az életben, további munkájukhoz pedig erőt, egészséget!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei