2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Közbeszerzési keretmegállapodás rögzíti a kalocsai kórház fejlesztését– Nagy építőipari cégek versenyeztek

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 13., 16:51

Igen jelentős értékű és volumenű keretmegállapodás született az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) hatáskörébe utalt építési beruházások megvalósítására, köztük a Paks II projekttel összefüggésben fejleszteni kívánt Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza fejlesztésére – derült ki portálunk számára az Európai Unió Hivatalos lapja, a TED (Tenders Electronic Daily) eredménytájékoztatójából, amely a Közbeszerzési Hatóság honlapjáról is elérhető. A hivatalos közbeszerzési eredménytájékoztató komoly nyomatékot ad annak, hogy a kalocsai kórház fejlesztésére határozott kormányzati szándék van.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) támogatásával megvalósuló

KIVITELEZÉSEK ÖSSZÉRTÉKE NETTÓ 28 MILLIÁRD 43 MILLIÓ FORINT.

Az eredményértesítő sorrendjét kicsit borítva, kalocsai hírportálként természetesen a Dél-Alföldi Régióban elhelyezkedő kalocsai egészségügyi intézményre, a Szent Kereszt Kórházra fókuszáltunk, azt soroltuk előre.


Forrás: Kalohírek archív

Ám a legutóbbi információkra, a kalocsai kórháznak a szekszárdi és a pécsi kórházakkal,klinikákkal való együttműködésére figyelemmel az aktuális helyen Szekszárdot és Pécsett is kiemeltük a szövegből. A további öt régióban megvalósuló fejlesztésekről itt érdekeltség híján részletesen nem írunk, de a TED honlapján azok is elérhetők.

A hét részre szétosztott közbeszerzés szerint az ajánlatkérő fenntartásában működő egészségügyi intézményeket 

RÉSZBEN FELÚJÍTják, HOGY A SZAKMAI CÉLOKHOZ MEGFELELŐ INFRASTRUKTURÁLIS KÖRNYEZETET BIZTOSÍTSANAK, RÉSZBEN PEDIG ÚJ ÉPÜLETEKet, ÉPÜLETRÉSZEKet alakítanak KI.

Az a TED régiónként összesített eredménytájékoztatójából sajnos nem derül ki, hogy városonként pontosan milyen jellegű bővítési, vagy új építési munkálatokat végeznek, de az látszik, hogy

A KALOCSAI KÓRHÁZNAK A MEGYÉBŐL AZ ANYAKÓRHÁZNAK SZÁMÍTÓ KECSKEMÉTI, AZ UGYANCSAK A KECSKEMÉTI KÓRHÁZHOZ TARTOZÓ KISKUNFÉLEGYHÁZI, VALAMINT A BAJAI KÓRHÁZZAL,

további másik, megyén kívüli intézményekkel kell majd osztoznia a 4,65 milliárd forinton, illetve a 15 ezer 314,5 négyzetméteren.

A magasépítési illetve felújítási munkák az alábbiak szerint valósulnak meg:

Dél-Alföld - 15.314,53 m² - 4,65 milliárd forint

  • Kivitelezők: Laterex Építő Zrt., metALCOM Zrt., AKTÍV Kft.
  • Baja, Kalocsa, Kiskunfélegyháza, Szeged, Kecskemét, Deszk, Gyula, Makó, Orosháza, Szeghalom, Szentes

Dél-Dunántúl - 10.462 m² - 3,41 milliárd forint

  • Kivitelezők: ZÁÉV Zrt., Laterex Építő Zrt., metALCOM Zrt., AKTÍV Kft.
  • Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Siófok, Szekszárd, Pécs

A nyilvánosságra hozott közbeszerzési eredménytájékoztató szerint a Nyugat-Dunántúli Régióban 3,09 milliárd, Észak-Alföldi Régióban 3,88 milliárd, Észak-Magyarországi Régióban 2,23 milliárd,Közép-Dunántúli Régióban 2,93 milliárd, Budapesten 7,82 milliárd forintot költenek építési munkálatokra, valamint steril műtőt, képalkotó diagnosztikai funkciót, intenzív helyiségeket és fekvőbeteg ellátási funkciót tartalmazó feladatokra.

Információnk szerint a kalocsai fejlesztés humánerőforrás és műszer igényét más forrásokból biztosítják majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés