2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Megérkezett az első adomány – Új műszerek a szemészeti szakrendelőben

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 01., 07:56

Alig két hónap telt el azóta, hogy a Kalocsai Szent Kereszt Kórház a város, a járás vállalkozóinak tartott fórumot, amelyen dr. Mócza György, az intézmény vezetője a kórház jelenéről és jövőjéről tartott előadást, valamint a kórházról készült kisfilmet is bemutatták. Az esemény alkalom volt arra, hogy a résztvevők akár ott, akár később felajánlásokat tegyenek a szakrendelő, vagy valamelyik kórházi osztály támogatására, mintegy „örökbefogadására”. Az első adomány a szemészeti szakrendelőbe érkezett, a Vicai Optika a kórház alapítványán keresztül mintegy 200 ezer forint értékben vásárolt műszereket, de egyéb vállalással is segíti a szakrendelő zavartalan működését.

Az átadás alkalmából rendezett kis eseményen dr. Mócza György főigazgató-helyettes a szemészeti szakrendelőben a helyi sajtó képviselői jelenlétében köszönte meg Viczay Endre, a Vicai Optika tulajdonos vezetője műszer adományát, valamint azt a segítséget, hogy a cég, – ugyancsak az alapítványon keresztül – havonta mintegy 8-10 ezer forint értékben biztosítja a szakrendelő fogyóeszköz szükségletét.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Andriska Marietta szemész főorvos az átadott műszerekkel kapcsolatban elmondta: az aktív gyógyítást segítő eszközök éppen időben érkeztek, ugyanis a jelenleg rendelkezésre álló három garnitúra műszerkészletből az egyik teljesen elhasználódott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A szakrendelő a fogyóeszköz, mint például papírtörlők, nyomtatópatronok, fénymásoló papír biztosításának is örül, hiszen az egészségügy jelenlegi helyzetében esetenként ezek folyamatos biztosítása is nehézséget okozott.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint megtudtuk, más vállalkozások, például építőipari cégek és pénzintézetek is jelentkeztek, hogy az intézmény fenntartási munkáiból egyes feladatokat szükség szerint felvállalnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés