2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Meghitt karácsonyi ünnepség a kórházban – Több milliárdos fejlesztés az intézmény fenyőfája alatt

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 20., 10:08
Kapcsolódó
téma cikkei (19)

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában advent harmadik hetében, december 19-én, szerdán rendezték meg az intézmény hagyományos karácsonyi ünnepségét. A szépen feldíszített karácsonyfa, a versre és a Kalocsai Kamarakórus fellépésére komponált műsor egykettőre ünnepi hangulatot, vidámságot hozott a városban legtöbb dolgozót foglalkoztató intézmény falai közé. Az ünnepségen dr. Svébis Mihály főigazgató fontos bejelentést tett a kórház Kalocsa-Paks Duna-hídhoz, a Paks II megaberuházáshoz kapcsolódó fejlesztéséről.

A kórház vezetése nevében az ünnepség résztvevőit Szabó Lászlóné Bolvári Tünde köszöntötte, majd az előadásában elhangzó rövid vers után a Kalocsa Kamarakórus egyházi és karácsonyi ihletésű darabokat adott elő, Englerné Böttger Boglárka kórusvezető vezényletével.

A mély művészi átéléssel, kitűnő hangzással előadott darabok végén az elismerő taps nem hagyott kétséget a felől, hogy a műsorszámok ezúttal is kivívták a közönség tetszését és elismerését.

Dr. Svébis Mihály főigazgató ünnepi beszédében rámutatott: ahogy az egészségügyben, a kalocsai kórházban is évek óta azt várják, abban reménykednek, hogy anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett, nyugodt körülmények között tudnak dolgozni. A főigazgató úgy fogalmazott: „a remény hal meg utoljára”, de most a kalocsai Szent Kereszt Kórháznak van egy reménysugara, a Paks II beruházás.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Amikor először felmerült, hogy ebben a kalocsai intézmény komoly szerephez juthat, a hírt maga is kétkedve fogadta. Ám immár a Font Sándor országgyűlési képviselő által a nyilvánossággal is megosztott információk konkrétumokról szólnak.

Az egészségügyi államtitkár asszony január elején látogat Kalocsára, személyesen tájékozódik. Ez is azt bizonyítja:

tényleg komolyan gondolják, hogy a kalocsai Szent Kereszt Kórházat elsődleges ellátó hellyé fejlesztik a paksi beruházáshoz kapcsolódóan.

Az intézmény olyan instrukció mellett készített egy erre irányuló fejlesztési tervet, hogy nem kell visszafogni a tollat, amit szükségesnek látnak, azt tegyék bele a megtárgyalandó dokumentumba. Az így készült fejlesztési terv több milliárdos modernizálással, kapacitás fejlesztéssel számol – mondta a főigazgató.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Svébis Mihály hozzátette: a kórház vezetése azt reméli, hogy a tervek, elképzeléseik maradéktalanul megvalósulnak. Amennyiben így lesz, nyugodtan kijelenthető, hogy a kalocsai kórháznak nem csak múltja, de jövője is lesz. A főigazgató beszéde végén az egész évi munkát megköszönve valamennyi dolgozónak és családtagjának áldott karácsonyt, egy az ideinél is békésebb, boldogabb új esztendőt kívánt.

Dr. Mócza György főigazgató-helyettes, a kalocsai kórház vezetője ünnepi gondolatait azzal indította: „Ahogy egyre több gyertya ég az adventi koszorún, úgy növekszik bennünk is a várakozás a bensőséges, békés karácsony, Krisztus születésének megünneplésére. Hálát adhatunk Istennek, hogy a jó mellett ebben az évben is a kevésbé jót és a rosszat is volt erőnk elviselni.”

A kórház vezetője elmondta: az intézmény az előző évi teljesítményhez hasonlóan valósította meg a célkitűzést. A kórház dolgozói véghez vitték, amit helyzetükből és lehetőségeikből adódóan elérhettek. Mindeközben a kisebb kudarcok közepette is volt erejük mosolyogni, néha ellenséges közegben békés arcot mutatni.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dr. Mócza György annak a reményének adott hangot, hogy jövőre talán egész évben sikerül megőrizni a karácsonykor felerősödő megbékélést és szeretetet.

A főigazgató-helyettes a kórház valamennyi dolgozója nevében megköszönte dr. Svébis Mihálynak azt a támogatását, amit az intézmény működtetéséhez adott, és hogy közösen bizakodhatnak abban, hogy a paksi beruházás új pályára helyezi a kalocsai Szent Kereszt Kórházat. Végezetül az intézmény vezetője valamennyi munkatársnak áldott, békés karácsonyt kívánt, és arra bíztatta a dolgozókat, hogy az ünnepek alatt próbáljanak minél jobban kikapcsolódni, minél többet pihenni.

A kalocsai Szent Kereszt Kórház karácsonyi műsora a Kalocsa Kamarakórus adventi dalcsokrával, közte a Csendes éj előadásával zárult.

Az intézmény vezetése ezt követően invitálta a munkatársakat az ünnepi állófogadásra, amelyet a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola tanárai és oktatói a szakács és pincér tanulók közreműködésével, széles ételválaszték mellett, magas színvonalon teljesítettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK