2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Mind megette! – Karácsonyi ételosztás Kalocsán

Illés György Cinó  |  2017. 12. 18., 17:26

A portálunk által fölkeresett, Foktői úti helyszínen fél tizenkettő körül már el is fogyott az 1200 adag ünnepi gulyásból és fánkból ide jutott, mintegy 250 adag étel. Nekünk sem jutott: mire háromnegyed tizenkettő körül odaértük, lényegében már össze is csomagoltak.

Közel tucatnyi kalocsai és környékbeli vállalkozó adakozásából, összesen egy mázsa marhahús felhasználásával készült az a gulyásleves, amelyre az idei, karácsonyi ételosztás alkalmával vendégelték meg a város népét. A vállalkozók által összedobott alapanyagból a Kalocsai Közétkeztetési Intézmény Jókai utcai konyhájában készült a menü, amely az egy-egy tányér forró leves mellé fejenként két fánkból állt.

Ezen kívül összesen 21 kiló szaloncukrot is szétosztottak az öt, kezdeményezés óta változatlan helyszínen, a Sétálóutcában, a Széchenyi lakótelep a Csajda-kert felől eső részén, a Hősök útján a Roma Közösségi Háznál, a Bátyai út és a Vigadó-sor kereszteződése mellett, valamint a Foktői úton, a Paksi-köz kereszteződése közelében.


Forrás: Illés György / KALOhírek

Az érdeklődők közt jellemzően az idősebb korosztály a meghatározó, így volt ez most is. A hűvös időre és a kissé nomád körülményekre való tekintettel ők szívesebben viszik haza az ételt, hogy társuk, családjuk körében fogyasszák el, így sokan – mint már a korábbi húsvéti és karácsonyi megvendégelésekkor is – éthordóval érkeztek.

Hiszen nemcsak karácsonykor, hanem a másik nagy keresztény ünnep, a húsvét közeledtével is megvendégelik a város népét az adakozásban részt vevő vállalkozók. Az alkalmakat idén húsvétkor és egy évvel korábban, 2016-ban is megtartották.

Az alkalomról-alkalomra fokozódó érdeklősére tekintettel azonban ezúttal legföljebb három adagot adtak ki elvitelre, hogy ne okozzanak kísértést egyeseknek az adományételből több napra bespájzolni, és így minél több embernek jusson belőle – tudtuk meg a kezdeményezést két és fél évvel ezelőtt, 2015. húsvétja előtt útjára indító Romsics Istvántól.

Így is minden eddiginél gyorsabban elkapkodták az – elbeszélések szerint – nagyon finomra sikerült, és már tavaly ilyenkor is nagyon kapós ebédet, de már az sem az első karácsonyi ételosztás volt városunkban. A tizenegy órás kezdéstől folyamatosan érkeztek a környékben élők az ételért, így az fél és háromnegyed tizenkettő között már el is fogyott – tudta meg a helyszínen portálunk.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés