2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: Ft   : Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Miniszteri elismerésben részesült Tamás Mária vezető ápoló, a Szent Kereszt Kórház munkatársa

Miniszteri elismerésben részesült Tamás Mária vezető ápoló, a Szent Kereszt Kórház munkatársa
Zsiga Ferenc  |  2022. 12. 04., 09:51

Miniszteri elismerő oklevél kitüntetésben részesült Tamás Mária, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Tüdőgyógyászati Osztály munkatársa. A vezető ápoló a belügyminiszter által jegyzett díszes okiratot 2022. november 30-án, a Belügyminisztérium márvány aulájában a Batthyány - Strattmann László születésnapja alkalmából rendezett központi ünnepségen Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkártól vette át.

Tamás Mária miniszteri elismerésére a Szent Kereszt Kórház vezetése Dr. Gondos Miklós főigazgató egyetértésével tett javaslatot. A felterjesztés szerint

Tamás Mária osztályvezető főnővér 1996-ban végzett a szolnoki egészségügyi szakközépiskolában. Az iskola elvégzése után a kalocsai kórház Psychiátriai Osztályán kezdett dolgozni, majd átkerült a Tüdőgyógyászati Osztályra. 2001-ben felsőfokú ápolói bizonyítványt szerzett. Az osztály vezető főnővéri feladatainak ellátásával 2013. március 1-jén bízták meg. 
Tamás Mária munkavégzése során mind a munkatársakkal, mind a betegekkel közvetlen, jó kapcsolatot alakított ki. Konfliktuskezelő készsége magas szintű, mindenkivel önzetlen és segítőkész. Mindig pozitívan fogadja a változásokat, az új dolgozókat. Kihívásként tekint minden egyes feladatra, nem hátrál meg, a feladatok megoldására és a lehető legjobb, leghumánusabb, leggyorsabb megoldásra törekszik. Munkatársai, felettesei tisztelik szakmai tudását, felelősségtudatát, személyiségét, környezetében az ápolói hivatás példaképe. A COVID ideje alatt a Tüdőgyógyászati Osztályon megszervezte a COVID-19 vírussal fertőzött betegek izolációját. Tette mindezt azzal a céllal, hogy munkatársait a legkevesebb kontaminációnak tegye ki; mindvégig a szakma szabályait betartva óvta dolgozói egészségbiztonságát, megakadályozta, hogy a nem fertőzött betegek fertőzötté váljanak. Aktívan részt vett a COVID- betegek ápolásában, nem ritkán főnővéri teendői mellett műszakokat is vállalt annak érdekében, hogy a biztonságos betegellátást az intézmény biztosítani tudja.”
- áll a méltatásban.


Tamás Máriának ezúton is gratulálunk az elismeréshez, további munkájához erőt, egészséget, kitartást és sok sikert kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK