2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Miniszteri elismerést kapott dr. Csábi Péter osztályvezető főorvos

2020. 07. 08., 20:22

Miniszteri elismerésben részesültek a Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozói a Semmelweis-nap alkalmából.

A Budapesten június 6-án rendezett Semmelweis-napi központi ünnepségen Miniszteri oklevél elismerésben részesült dr. Csábi Péter, a Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának osztályvezető főorvosa.
Az elismeréseket a Pesti Vigadóban további három, a Bács-Kiskun Megyei Kórházban dolgozó személynek adták át:


  • dr. Cserényi László műtővezető főorvos (Kecskemét, Általános Sebészeti osztály)
  • Hamza Péter szállítási osztályvezető helyettes (Kecskemét, Műszaki Osztály)
  • Siklós Attila vezető ápoló (Kecskemét, Invazív Kardiológiai Osztály)

 

dr. Csábi Péter osztályvezető főorvos (Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely, Pszichiátriai Osztály) // Forrás: KALOhírek


A díjakat Kásler Miklós miniszter és Horváth Ildikó egészégügyért felelős államtitkártól rövid méltatást követően, gratuláció közepette vették át az érintettek.

Aki Semmelweis Ignác és Boldog Batthyány-Strattmann László szellemiségét követi, értéket hoz létre és értéket őriz” - emelte ki beszédében az emberi erőforrások minisztere.

Forrás: Hiros.hu

Kásler Miklós köszöntőjében azt is mondta:

Semmelweis Ignác a több ezer éves orvoslás legszebb hagyományait vitte tovább, az életet tartotta a legfontosabb dolognak, és az élet megmentése érdekében kockáztatta egészségét, életét. Felidézte, hogy ő volt az, aki pontosan felismerte a gyermekágyi láz jellegét, a betegség okát, leírta a fertőzés útját, megfigyelte a tüneteket, a panaszokat. Felfedezésével asszonyok és gyermekek százezreit, millióit mentette meg, így méltán nevezi őt az utókor az anyák megmentőjének, a legnagyszerűbb orvosnak, az emberiség jótevőjének”
- zárta ünnepi gondolatát a miniszter.

Az ünnepségen az ország területéről Batthyány-Strattmann László-díjban tizenegyen, miniszteri elismerő oklevél elismerésben tizenkilencen részesültek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei