2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Munkában az adományként kapott ózongenerátor a Szent Kereszt Kórházban - Azokat a felületeket is eléri, amelyeket fertőtlenítőszerekkel nem lehet

Zsiga Ferenc  |  2020. 04. 17., 14:20

Egy közel 150 ezer forint értékű ózongenerátor került napi használatba a Szent Kereszt Kórház Fertőző Sürgősségi Részlegén, abban a szakmai egységben, ahol a koronavírus-fertőzés gyanús betegeket fogadják. Az ózongenerátort az orvosi és egyéb eszközök, a helyiségek rendszeres, hatékony fertőtlenítésére használják. A készülék Rogács László kalocsai lakos önzetlen adománya, amelyet az intézmény részéről április 9-én dr. Körmendy Szabolcs vett át.

Az adomány jelentőségéről és használati értékéről szólva dr. Körmendy Szabolcs elmondta: Rogács László évek óta foglalkozik ózongenerátorok gyártásával és forgalmazásával. Az ózongenerátor a kórokozómentes környezet megteremtésének egyik leghatékonyabb eszköze. Ebből adódódik, hogy készülék gyakorlati alkalmazása, haszna a koronavírus-fertőzés terjedésének, veszélyének időszakában jelentősen felértékelődött. 

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, ami ötvenszer hatékonyabb és háromezerszer gyorsabb, mint a klór.”
Megfelelő koncentráció elérésével a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penészgombák elleni harcban hatékony megoldást jelent. Az élősködőkkel is leszámol, mint például a poratka, ágyi poloska, zsizsik. 

Ebből adódódik, hogy az egészségügyben, immár a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban való alkalmazása, éppen a koronavírus-fertőzés gyanús esetek fogadására kialakított részlegen a legalaposabb takarítás, fertőtlenítés mellett is fokozottabb biztonságot jelent. Köszönet érte! - mondta a tüdőgyógyász szakorvos. .

Dr. Körmendy Szabolcs hozzátette: a készüléknek az egészségügyi intézmények falain kívül is nagy hasznát lehet venni, hiszen a kellemetlen szagokat semlegesítheti és megszüntetheti, legyen az cigarettafüst, étel, vegyszer, vagy dohos szag. 

Az ózonkezelés, mint légtisztító, szagtalanító, fertőtlenítő eljárás orvosi rendelőkben, lakásokban, gépjárművekben, ipari és mezőgazdasági épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, öltözőkben, konditermekben, élelmiszerek tárolására használt helységekben, és minden olyan helyen használható, ahol szükséges a kórokozó mentes környezet, a jó és tiszta levegő, azaz a léghigiénia. 

Fontos szempont –, hangsúlyozta az orvos - hogy 

„AZ ÓZONGÁZZAL TÖRTÉNŐ KEZELÉS VEGYSZERMENTES, HISZEN AZ ÓZONGENERÁTOR A LEVEGŐBŐL ÁLLÍTJA ELŐ A SZÜKSÉGES ÓZONKONCENTRÁCIÓT. A LEVEGŐBE JUTTATOTT ÓZONGÁZ MÉG AZOKAT A FELÜLETEKET IS ELÉRI, AMELYEKET FERTŐTLENÍTŐ VEGYSZEREKKEL NEM LEHET.” 

Az ózongenerátor arra épít, hogy az ózongáz három oxigén atomot tartalmaz, míg a belélegzett levegő kettőt. Az ózonmolekulák az erős oxidáló hatásuk miatt, igen rövid életűek és rendkívül reaktív képességgel rendelkeznek. Mindig találnak maguknak megkötni való szennyeződést, kórokozót, szagmolekulát. A találkozás pillanatában bekövetkezik az oxidáció, mely során az ózon visszaalakul oxigénné. 

Az eszköz Kalocsai Szent Kereszt Kórházban való alkalmazásánál az is komoly előnyt jelent: az ózonkezelés nem csak hatékony, hanem gyors is, körültekintő alkalmazás mellett biztonságos módja a fertőtlenítésnek. 

A kezelés utáni 30 perccel már elfoglalható a kezelt terület. Az alkalmazás végeztével nem marad más csak tiszta, friss, fertőtlenített levegő. Nincs káros vegyszermaradvány.

Forrás: Facebook


Mindezt Rogács László adományozó az ózongenerátor átadásakor is elmagyarázta, így már napok óta, rutinszerűen használjuk a készüléket, amelyért ezúton is köszönetet mondok az intézmény és munkatársaim nevében!– mondta dr. Körmendy Szabolcs.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei