2022. 06. 30. csütörtök
Pál
: 397 Ft   : 380 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Negyedszázados fennállását ünnepelte a Vicai Látás- és Hallásközpont – ismét megújult az üzlet külső és belső arculata

Zsiga Ferenc  |  2018. 05. 02., 23:55

Minden tartósan sikeres vállalkozás életében elérkezik a pillanat, amikor az időszámláló egyszer csak a negyedszázad elérését mutatja. Valójában ilyenkor merül fel a komoly dilemma: ragaszkodjunk a jól bejáratott, sikeres üzletmenethez, a már mindenki által megszokott arculathoz, vagy a kor kihívásaihoz igazodva rukkoljunk elő valami teljesen újjal? A 25 éves fennállását május 2-án ünneplő kalocsai családi vállalkozás, az innovációban két és fél évtizede élenjáró Vicai Látás- és Hallásközpont ezúttal is hű maradt vevőihez és önmagához. Ahogy 25 éven át tette, újra a megújulást választotta! A cég a korábban is modern üzletet pár hete a kor élenjáró technológiai és arculati vívmányaihoz igazította.

A Szent István király út 37. szám alatti, valójában az 56-osok tere felől megközelíthető Vicai Látás- és Hallásközpont szinte zsúfolásig megtelt azokkal a vevőkkel és üzletfelekkel, akik közül többen távolabbi városokból érkeztek Kalocsára.

Az új üzletbelső / Forrás: Vicai Látás- és Hallásközpont Facebook

A központba lépve elsőként az egyedi belsőépítészeti megoldások, a gyönyörű világítótestek keltették fel a vendégek figyelmét, a tetszetős, tekintetet vonzó új dizájnelemek és az árukészlet alaposabb szemügyre vételezését mindenki kicsit későbbre halasztotta.

Az érkezőket Viczay Lajos látszerész mester és felesége, valamint fiuk, Viczay Endre látszerész mester, optometrista és felesége kislányukkal együtt fogadta, hogy aztán a vendégekkel közösen hallgassák meg azt a zenei produkciót, amelyet a Liszt Ferenc Zeneiskola két tanára, Betlenné Dajkó Ágnes fuvolatanár és Filus Mónika zongoratanár kíséretében adott elő.

A komolyzenei darab olyan, az ünnephez méltó atmoszférát teremtett, amelyben a vendégeket köszöntő, az elmúlt 25 évről megemlékező Viczay Endrének eleinte kicsit nehéz volt megszólalni. Már csak azért is, mert elsőként édesapjának és édesanyjának, majd feleségének köszönte meg, hogy bíztak benne, végig segítették a szakmai és üzleti célok megvalósításában. Szüleinek azért is köszönetét fejezte ki, amiért erre a pályára terelték. Mint a szakember hangsúlyozta: a legnagyobb köszönet mégis azoknak a vásárlóknak jár, akik évtizedeken átívelően kitartottak mellettük, vagy új üzletfélként a XXI. századi szakmai kihívásokra adott válaszaikat ismerik el azzal, hogy a központ szolgáltatásait veszik igénybe.

Egy kis múltidézőként az is elhangzott: a családi vállalkozás 1993-ban egy 7 négyzetméteres üzletben kezdte meg működését. A folyamatosan fejlődő Vicai Optika elsősorban vevőcentrikus szolgáltatásával vívta ki mindazok elismerését, akiket Viczay Endre mellett immár 12 munkavállaló, közöttük 3 fiatal pályakezdő látszerész és optometrista szolgál ki és fogad.

Viczay Endre örömmel szólt arról, hogy két éve bevezették a hallásvizsgálatot, azóta Vicai Látás- és Hallásközpont néven dolgoznak.

A kis ünnepség emelkedettségét fokozta, amikor dr. Mészáros István prépost kanonok megáldotta az üzletet. Az atya az áldás előtt elmondta, hogy paptársai mellett dr. Bábel Balázs érsek is a Vicai Látás- és Hallásközpont elégedett ügyfelei közé tartozik.

Az esemény alkalom volt arra is, hogy az üzlet által meghirdetett 25 éves jubileumi nyereményt, a 250 ezer forint értékű IBUSZ utazási utalványt kisorsolják. A szerencsés nyertes nevét Viczay Endre kislánya húzta ki a vevőkártyákkal megtelt dobozból. A szerencsés nyertest, Vörös Mihályné ordasi lakost telefonon értesítik az értékes nyereményről.

Viczay Endre édesapja, Viczay Lajos is szolgált egy kis meglepetéssel, amikor egy relikviát, az üzlet alapításának évében kiadott szemüveg vényt adott át emlékül a fiának.

A jubileumi évforduló alkalmából szervezett ünnepség kitűnő állófogadással zárult.Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 27., 14:19
A tavalyi élénk érdeklődés után most kisebb tömeget vonzottak a gasztronómiai különlegességei, holott az Érsekkertbe látogatókat most a LED-falas meccsnézésnél sokkal gazdagabb kiegészítő programsor várta péntek délutántól vasárnap estig. Aki lemaradt róla, vigasztalódjon összefoglalónkkal!
2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>
2022. 06. 30., 12:23
A megye több települése mellett a NAV ellenőrei Kalocsára is ellátogatnak. Még >>>
2022. 06. 30., 09:53
Megkezdődik a magyar dinnyék árusítása a Lidl és az Aldi üzleteiben – tájékoztatták a diszkontláncok szerdán az MTI-t. Még >>>
2022. 06. 29., 15:51
Vasárnap éjjel Decsen szólalkozott össze egy férfi egy másik társaság tagjaival, majd egy vasrúddal fenyegette őket. A válasz brutális volt: egy testvérpár zártszelvénnyel kezdte ütlegelni a férfit, akit a párja hívására kiérkező rendőrök és mentők eszméletlen, életveszélyes állapotban találtak. Még >>>
2022. 06. 29., 11:59
A kötelező zárt tartás továbbra is érvényben marad a magaskockázatú megyékben, ahogyan a kötelezően előírt szállítás előtti tamponvizsgálatok is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK