2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nyugdíjas találkozó a Szent Kereszt Kórházban

Zsiga Ferenc  |  2017. 10. 17., 13:39

A több évtizede változatlanul magas színvonalon megrendezett nyugdíjas találkozók folytatásaként idén október 16-án, hétfőn ajándéktárggyal és virággal búcsúztatta az elmúlt egy évben nyugdíjba vonuló hat munkatársát a Kalocsai Szent Kereszt Kórház. Az intézmény szakszervezettel közös rendezvénye ezúttal is örömteli hangulatban telt.

Vörös Lászlóné, a szakszervezet vezetője köszöntőjében külön is üdvözölte dr. Bálint József polgármestert és dr. Mócza György főigazgató-helyettest, majd arra kérte a jelenlévőket, hogy egy perces felállással tisztelegjenek az elmúlt évben elhunyt volt munkatársak emléke előtt.

Dr. Mócza György köszöntőjében azoknak az éveknek az emlékét idézte fel, amikor az intézmény mostani dolgozói még aktív korukban tisztelettel és megbecsüléssel fordultak a már, vagy az éppen friss nyugdíjas volt munkatársaik felé.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A főigazgató-helyettes a 2016-2017. évben nyugdíjba vonult munkatársakról szólva nem rejtette véka alá, hogy munkájukra, szakértelmükre most is nagy szükség lenne. Mint elhangzott, az immár nyugdíjas orvosok, nővérek hivatásuk iránti elkötelezettsége példaként szolgál az aktív dolgozóknak, a gyógyító munka feltételeit megteremtő szakembereknek. A főigazgató-helyettes szólt arról is, hogy a Paks II. beruházás révén a kalocsai kórházban jelentős technikai, technológiai és humán erőforrás fejlesztés valósulhat meg.

Dr. Bálint József beszéde első részében szintén a Paks II. beruházás kórházra gyakorolt pozitív hatásáról beszélt, majd a város nevében megköszönte azoknak a kórházi nyugdíjasoknak a munkáját, akik a családjukról való gondoskodás mellett egy olyan nehéz területen is helyt álltak, mint amilyen az egészségügy.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Vörös Lászlóné, a kórház szakszervezetének titkára az egész közösség nevében köszönte meg az elmúlt egy évben nyugdíjba vonult Ágoston Lászlóné, Fenyvesi László Ignácné, Gombkötőné Lentner Mária, Medvegy Lászlóné, Rózsa Sándor és Sereg Györgyné eddigi munkáját, a kórház közössége érdekében kifejtett erőfeszítését.

Miután Kunosné Kothencz Anna, a nyugdíjas klub elnöke beszámolt az elmúlt év minden tekintetben színes és tartalmas programjairól, arra kérte a frissen nyugdíjba vonulókat, hogy ne szakadjanak el volt munkahelyüktől, minél többen vegyenek részt a szinte az egész évet kitöltő programjaikon, rendezvényeiken.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az ünnepség Oszmayer Hanna 8. osztályos tanuló könnyűzenei ének produkciójával folytatódott, a fiatal lány páratlan énekhangja hatalmas tapsot váltott ki a közönség soraiból.

A Liszt Ferenc AMI 3 párból álló gyermekcsoportjának kalocsai táncokból összeállított műsora ezúttal is derűt varázsolt a terembe. Az elismerő  taps nemcsak a kislányoknak, kisfiúknak, hanem a produkciót betanító tanárnak, Dudás Szilviának is szólt.

Kalocsa legnagyobb intézményének idei évi  nyugdíjas-találkozója fehér asztal mellett elfogyasztott vacsorával, jó hangulatú baráti beszélgetésekkel zárult.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei