2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Semmelweis-napi ünnepség a Szent Kereszt Kórházban – Átadják az „Év orvosa”, az „Év ápolója” kitüntető díjakat

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 30., 09:42

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában július 2-án, kedden délután tartják a Magyar Egészségügy Napja ünnepséget. A Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” születésnapjához kötődő eseményen dr. Mócza György főigazgató-helyettes mond ünnepi beszédet, fellép a Kalocsa Kamarakórus.

Az intézmény felterjesztésére a kórház orvosai közül két főorvos Dr. Kásler Miklós humánerőforrás minisztertől vehet át elismerést a budapesti központi ünnepségen, több orvos, szakápoló és munkatárs a Bács-Kiskun megyei Kórház július 3-i, szerdai ünnepségén részesül elismerésben.

A kórházban hagyományosan megtartott Semmelweis-napi ünnepségen 2016. év óta adják át az „Év orvosa”, idén második alkalommal az „Év ápolója” díjat. Mindkét elismerésben az részesül, aki kollégáitól, titkos szavazással a legtöbb szavazatot kapja.

Tavaly az „Év orvosa” díjat Dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, az „Év ápolója” díjat Vajda Józsefné szakápoló kapta.

Dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály vezetője az „Az év Orvosa”, Vajda Józsefné szakápoló az idén először odaítélt „Az év Ápolója” elismerést vette át.
bővebben ...

A díjat hagyományosan a Kalocsai Porcelán Manufaktúra készíti, és hogy ki kapja, az egyelőre még a kórház dolgozói előtt is titokban maradt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>
2023. 03. 28., 16:57
Már nagyban zajlanak a Paprikfaesztivál előkészítő munkálatai! Még >>>
2023. 03. 28., 16:19
A legalább 20 főt foglalkoztató cégek közel háromnegyede véli úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben egy kutatás szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK