2022. 01. 22. szombat
Artúr, Vince
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Semmelweis-napi ünnepség a Szent Kereszt Kórházban – Átadják az „Év orvosa”, az „Év ápolója” kitüntető díjakat

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 30., 09:42

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában július 2-án, kedden délután tartják a Magyar Egészségügy Napja ünnepséget. A Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” születésnapjához kötődő eseményen dr. Mócza György főigazgató-helyettes mond ünnepi beszédet, fellép a Kalocsa Kamarakórus.

Az intézmény felterjesztésére a kórház orvosai közül két főorvos Dr. Kásler Miklós humánerőforrás minisztertől vehet át elismerést a budapesti központi ünnepségen, több orvos, szakápoló és munkatárs a Bács-Kiskun megyei Kórház július 3-i, szerdai ünnepségén részesül elismerésben.

A kórházban hagyományosan megtartott Semmelweis-napi ünnepségen 2016. év óta adják át az „Év orvosa”, idén második alkalommal az „Év ápolója” díjat. Mindkét elismerésben az részesül, aki kollégáitól, titkos szavazással a legtöbb szavazatot kapja.

Tavaly az „Év orvosa” díjat Dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa, az „Év ápolója” díjat Vajda Józsefné szakápoló kapta.

Dr. Barkóczi Ilona, a Tüdőgyógyászati Osztály vezetője az „Az év Orvosa”, Vajda Józsefné szakápoló az idén először odaítélt „Az év Ápolója” elismerést vette át.
bővebben ...

A díjat hagyományosan a Kalocsai Porcelán Manufaktúra készíti, és hogy ki kapja, az egyelőre még a kórház dolgozói előtt is titokban maradt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 22., 12:58
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott „csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett tegnapi közleményében a hivatal. Még >>>
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés