2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Semmelweis-napi ünnepség, elismerések a Szent Kereszt Kórházban – Az intézmény Kalocsa Város Polgármestere Kitüntető Díjban részesül

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 02., 20:32

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház, mintegy a koronavírus-járvány intenzív időszakának lezárásaként július 2-án, csütörtökön tartotta a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét, a Magyar Egészségügy Napját. Mi sem természetesebb, hogy valamennyi szónok a példátlan méretű világjárvány elleni küzdelem helyi vonatkozásairól beszélt, ezért a munkáért fejezte ki elismerését és köszönetét. Dr. Filvig Géza polgármester bejelentette: idén a kórház nagy közössége részesül Kalocsa Város Polgármestere Kitüntető Díjban, amelyet az augusztus 20-i ünnepi képviselő-testületi ülésen ad át. A polgármester az ünnepség valamennyi résztvevőjének egy személyesen átadott virággal is kedveskedett, ezzel is kifejezve háláját és elismerését, amiért hivatásuk magaslatán álltak az embert próbáló, a saját egészségükre nézve is veszélyes helyzetben. Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy bejelentse: a dr. Mócza György nyugdíjba vonulása miatt a főigazgató-helyettesi feladatokat eddig megbízással ellátó Szivós Etelkát július 1-jei hatállyal főigazgató-helyettesnek nevezi ki.

A program nyitányaként Molnár Tibor, a katolikus Intézmény 8. osztályos tanulója Zöld Attila alkalomhoz illő versét, a Semmelweis-napi köszöntőt szavalta el, nagy átéléssel.

Az ünnepi beszédek sorát Szivós Etelka kezdte, aki aktualitásokkal átszőtt beszédében mindazt bemutatta, amit a koronavírus-járvány idején, különösen a koronavírus-gyanús betegek fogadására kialakított új osztály munkatársai végeztek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Dr. Svébis Mihály felelevenítette a járvány hazai megjelenésének időszakát, majd leszögezte: mindaddig nem lehetünk nyugodtak, amíg az oltóanyag tömeges gyártása nem kezdődik meg. A főigazgató reményét fejezte ki, hogy

FOLYTATÓDIK AZ AZ EGÉSZSÉGÜGYRE FORDÍTOTT FIGYELEM ÉS MEGBECSÜLÉS, AMI EBBEN A RENDKÍVÜLI IDŐSZAKBAN AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK IRÁNYÁBA MEGMUTATKOZOTT.


Dr. Svébis Mihály beszéde végén bejelentette:a dr. Mócza György nyugdíjba vonulása miatt a főigazgató-helyettesi feladatokat eddig megbízással ellátó Szivós Etelkát július 1-jei hatállyal főigazgató-helyettesnek nevezte ki.Ezt követően a főigazgató és főigazgató-helyettes átadta

A COVID19 VÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉSBEN KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYT NYÚJTÓ KÖZÖSSÉGEKNEK KÉSZÜLT ELISMERŐ OKLEVELEKET AZ EGYES SZAKMAI EGYSÉGEK VEZETŐINEK.

ÍGY OKLEVELET VETT ÁT DR. KÖRMENDY SZABOLCS FŐORVOS, CSATAI ANDREA VEZETŐ ÁPOLÓ, BARANYAINÉ VÖRÖS ANIKÓ VEZETŐ ÁPOLÓ, OLÁHNÉ SLEZÁK KRISZTINA VEZETŐ ASSZISZTENS, ÉS RUBI ZSOLT, A BETEGSZÁLLÍTÓK VEZETŐJE.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Dr. Filvig Géza ünnepi beszédében egyebek mellett azt mondta:

A nap névadója, Semmelweis Ignác üzenete az, hogy az egészségügyben dolgozóknak feladata a beteg ember gyógyítása, egy olyan komplex gondolkodásmód, szemlélet kialakítása, mely túlmutat a napi gondoskodáson. Minden beteg kiszolgáltatott helyzetben van, az életük az Önök kezében, legyen az orvos, vagy bármilyen egészségügyi munkatárs, együttműködéssel és jó csapatmunkával ad reményt, támaszt és hitet a segítségre szorulóknak...”

A polgármester a jövőt érintően szólt arról is, hogy

Kalocsa kiemelt fejlesztési térségbe került, a Kalocsa-Paks Duna-híd megépítésével a Paks II. beruházáshoz legközelebb eső kórház lesz a miénk. Így Önökre még nagyobb feladat hárul. Nagyon örülök, hogy a Bajai Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egészségügyi szakembereket is képez, így remélem, idővel csökken a munkaerőhiány és csökkennek a terhek is.
mondta polgármester.

A városvezető a beszéde végén bejelentette:

IDÉN A KÓRHÁZ NAGY KÖZÖSSÉGE RÉSZESÜL KALOCSA VÁROS POLGÁRMESTERE KITÜNTETŐ DÍJBAN, AMELYET AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEN AD ÁT.

A polgármester az ünnepség valamennyi résztvevőjének egy személyesen átadott virággal is kedveskedett, ezzel is kifejezve háláját és elismerését, amiért hivatásuk magaslatán álltak az embert próbáló, a saját egészségükre nézve is veszélyes helyzetben.

 

 


Dr. Bábel Balázs érsek ünnepi gondolatai után ismertették azoknak a nevét, akik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten június 30-án tartott ünnepségén vettek át Semmelweis-napi elismerést.


Mint elhangzott,

BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZÉRT ELISMERŐ OKLEVÉLBEN RÉSZESÜLT DR. PALÁSTI ERNŐ UROLÓGUS FŐORVOS, DR. SEBŐK EDIT REUMATOLÓGUS FŐORVOS.

Főigazgatói dicséretet vehetett át Dr. Mavrodin Julianna aneszteziológus szakorvos.

Kiváló kórházi dolgozó elismerést kapott Szigetiné Sánta Julianna osztályvezető ápoló.

Kiváló ápoló elismerést nyújtottak át Demsa Andrásné ápolónak és Erős Andrea osztályvezető ápolónak.

Kiváló szakmunkás elismerést kapott Orcsik László és Korsós Ervin.

Az elismerések sora a Magyar Egészségügyi Kamara kitüntetéseinek átadásával folytatódott.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírekSZIGETINÉ SÁNTA JÚLIA KAMARAI KITÜNTETÉST ÉS VIRÁGCSOKROT NYÚJTOTT ÁT ÖRDÖG KATALIN MEGBÍZOTT ÁPOLÁSI IGAZGATÓ-HELYETTESNEK, BARANYAINÉ VÖRÖS ANIKÓ VEZETŐ ÁPOLÓNAK, CSATAI ANDREA VEZETŐ ÁPOLÓNAK.

Az ünnepség műsorfolyama Benedek Viktória, városunk egyik fiatal tehetsége, aki az X-Faktorban is megcsillantotta tehetségét, az alkalomra választott dalainak eléneklésével, majd a Kék Duna Vendéglő kitűnő állófogadásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK