2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Semmelweis-napi ünnepség, elismerések a Szent Kereszt Kórházban – Az intézmény Kalocsa Város Polgármestere Kitüntető Díjban részesül

Zsiga Ferenc  |  2020. 07. 02., 20:32

A Kalocsai Szent Kereszt Kórház, mintegy a koronavírus-járvány intenzív időszakának lezárásaként július 2-án, csütörtökön tartotta a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét, a Magyar Egészségügy Napját. Mi sem természetesebb, hogy valamennyi szónok a példátlan méretű világjárvány elleni küzdelem helyi vonatkozásairól beszélt, ezért a munkáért fejezte ki elismerését és köszönetét. Dr. Filvig Géza polgármester bejelentette: idén a kórház nagy közössége részesül Kalocsa Város Polgármestere Kitüntető Díjban, amelyet az augusztus 20-i ünnepi képviselő-testületi ülésen ad át. A polgármester az ünnepség valamennyi résztvevőjének egy személyesen átadott virággal is kedveskedett, ezzel is kifejezve háláját és elismerését, amiért hivatásuk magaslatán álltak az embert próbáló, a saját egészségükre nézve is veszélyes helyzetben. Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy bejelentse: a dr. Mócza György nyugdíjba vonulása miatt a főigazgató-helyettesi feladatokat eddig megbízással ellátó Szivós Etelkát július 1-jei hatállyal főigazgató-helyettesnek nevezi ki.

A program nyitányaként Molnár Tibor, a katolikus Intézmény 8. osztályos tanulója Zöld Attila alkalomhoz illő versét, a Semmelweis-napi köszöntőt szavalta el, nagy átéléssel.

Az ünnepi beszédek sorát Szivós Etelka kezdte, aki aktualitásokkal átszőtt beszédében mindazt bemutatta, amit a koronavírus-járvány idején, különösen a koronavírus-gyanús betegek fogadására kialakított új osztály munkatársai végeztek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Dr. Svébis Mihály felelevenítette a járvány hazai megjelenésének időszakát, majd leszögezte: mindaddig nem lehetünk nyugodtak, amíg az oltóanyag tömeges gyártása nem kezdődik meg. A főigazgató reményét fejezte ki, hogy

FOLYTATÓDIK AZ AZ EGÉSZSÉGÜGYRE FORDÍTOTT FIGYELEM ÉS MEGBECSÜLÉS, AMI EBBEN A RENDKÍVÜLI IDŐSZAKBAN AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK IRÁNYÁBA MEGMUTATKOZOTT.


Dr. Svébis Mihály beszéde végén bejelentette:a dr. Mócza György nyugdíjba vonulása miatt a főigazgató-helyettesi feladatokat eddig megbízással ellátó Szivós Etelkát július 1-jei hatállyal főigazgató-helyettesnek nevezte ki.Ezt követően a főigazgató és főigazgató-helyettes átadta

A COVID19 VÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉSBEN KIMAGASLÓ TELJESÍTMÉNYT NYÚJTÓ KÖZÖSSÉGEKNEK KÉSZÜLT ELISMERŐ OKLEVELEKET AZ EGYES SZAKMAI EGYSÉGEK VEZETŐINEK.

ÍGY OKLEVELET VETT ÁT DR. KÖRMENDY SZABOLCS FŐORVOS, CSATAI ANDREA VEZETŐ ÁPOLÓ, BARANYAINÉ VÖRÖS ANIKÓ VEZETŐ ÁPOLÓ, OLÁHNÉ SLEZÁK KRISZTINA VEZETŐ ASSZISZTENS, ÉS RUBI ZSOLT, A BETEGSZÁLLÍTÓK VEZETŐJE.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Dr. Filvig Géza ünnepi beszédében egyebek mellett azt mondta:

A nap névadója, Semmelweis Ignác üzenete az, hogy az egészségügyben dolgozóknak feladata a beteg ember gyógyítása, egy olyan komplex gondolkodásmód, szemlélet kialakítása, mely túlmutat a napi gondoskodáson. Minden beteg kiszolgáltatott helyzetben van, az életük az Önök kezében, legyen az orvos, vagy bármilyen egészségügyi munkatárs, együttműködéssel és jó csapatmunkával ad reményt, támaszt és hitet a segítségre szorulóknak...”

A polgármester a jövőt érintően szólt arról is, hogy

Kalocsa kiemelt fejlesztési térségbe került, a Kalocsa-Paks Duna-híd megépítésével a Paks II. beruházáshoz legközelebb eső kórház lesz a miénk. Így Önökre még nagyobb feladat hárul. Nagyon örülök, hogy a Bajai Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egészségügyi szakembereket is képez, így remélem, idővel csökken a munkaerőhiány és csökkennek a terhek is.
mondta polgármester.

A városvezető a beszéde végén bejelentette:

IDÉN A KÓRHÁZ NAGY KÖZÖSSÉGE RÉSZESÜL KALOCSA VÁROS POLGÁRMESTERE KITÜNTETŐ DÍJBAN, AMELYET AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSEN AD ÁT.

A polgármester az ünnepség valamennyi résztvevőjének egy személyesen átadott virággal is kedveskedett, ezzel is kifejezve háláját és elismerését, amiért hivatásuk magaslatán álltak az embert próbáló, a saját egészségükre nézve is veszélyes helyzetben.

 

 


Dr. Bábel Balázs érsek ünnepi gondolatai után ismertették azoknak a nevét, akik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskeméten június 30-án tartott ünnepségén vettek át Semmelweis-napi elismerést.


Mint elhangzott,

BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZÉRT ELISMERŐ OKLEVÉLBEN RÉSZESÜLT DR. PALÁSTI ERNŐ UROLÓGUS FŐORVOS, DR. SEBŐK EDIT REUMATOLÓGUS FŐORVOS.

Főigazgatói dicséretet vehetett át Dr. Mavrodin Julianna aneszteziológus szakorvos.

Kiváló kórházi dolgozó elismerést kapott Szigetiné Sánta Julianna osztályvezető ápoló.

Kiváló ápoló elismerést nyújtottak át Demsa Andrásné ápolónak és Erős Andrea osztályvezető ápolónak.

Kiváló szakmunkás elismerést kapott Orcsik László és Korsós Ervin.

Az elismerések sora a Magyar Egészségügyi Kamara kitüntetéseinek átadásával folytatódott.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírekSZIGETINÉ SÁNTA JÚLIA KAMARAI KITÜNTETÉST ÉS VIRÁGCSOKROT NYÚJTOTT ÁT ÖRDÖG KATALIN MEGBÍZOTT ÁPOLÁSI IGAZGATÓ-HELYETTESNEK, BARANYAINÉ VÖRÖS ANIKÓ VEZETŐ ÁPOLÓNAK, CSATAI ANDREA VEZETŐ ÁPOLÓNAK.

Az ünnepség műsorfolyama Benedek Viktória, városunk egyik fiatal tehetsége, aki az X-Faktorban is megcsillantotta tehetségét, az alkalomra választott dalainak eléneklésével, majd a Kék Duna Vendéglő kitűnő állófogadásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés