2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Szegedi Orvostudományi Egyetemen mutatkozott be a Szent Kereszt Kórház

Zsiga Ferenc  |  2016. 02. 11., 15:11

Dr. Mócza György, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház vezetője kezdeményezésére február 10-én, 15 órától a Szegedi Tudományegyetem Dékáni Hivatala előadótermében az egyetem végzős orvostanhallgatói és diplomás ápolói előtt mutatkozott be a Kalocsai Szent Kereszt Kórház. A KalocsaTV a kórházról készített kisfilmjével, a Menza Kft. a résztvevők vendéglátásával járult hozzá a kórház munkaerő-toborzásához.

Mint emlékezetes, a kórház és az egyetem honlapján is látható kisfilm eleve azzal a céllal készült, hogy a hallgatók oklevéllel a kezükben első munkahelyüknek a kalocsai intézményt válasszák.

A kalocsaiakat és az érdeklődő hallgatókat Rózsahegyi Rita tanulmányi osztályvezető fogadta, majd a leendő kollégákat Dr. Mócza György főigazgató-helyettes köszöntötte. A kisfilm megtekintését követően a látottakat dr. Deák Zoltán, rendelőintézetet vezető főorvos, dr. Bálint János, sebészeti osztályvezető főorvos, dr. Zolyomi Szilárd belgyógyászati osztályvezető főorvos, dr. Pap Gizella adjunktus, belgyógyász, kardiológus, dr. Réfy Miklós szülész-nőgyógyász főorvos szóban is kiegészítette.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az orvosok mondanivalójukba beleszőtték: az intézményben és az annak falain kívül folyó több milliárdos fejlesztéseknek, a várható Paks II. beruházásnak, az új Duna-hídnak köszönhetően a kórház új kihívások, szélesedő lehetőségek előtt áll.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Szivós Etelka ápolási igazgató-helyettes szóbeli kiegészítése a végzős diplomás ápolóknak, gyógytornászoknak, egyéb szakembereknek szólt, ugyanis a szakemberhiány nem csak az orvos státuszokat érinti. A mintegy másfél órás fórum a hallgatói kérdések megválaszolásával, a résztvevők vendéglátásával zárult.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés