2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Szent-Györgyi Albert díj jelöltjeként vár közönségszavazatokat Dr. Pap Gizella, Dr. Andriska Géza és Dr. Hajdú Zoltán– Egy e-mail címről egy orvosra, egyszer lehet szavazni

Zsiga Ferenc  |  2020. 02. 22., 16:33

Az ország hat régiójából idén is nagyon sok, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző orvost javasoltak Szent-Györgyi Albert díj elismerésre betegeik. A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány által harmadik alkalommal meghirdetett, online közönségszavazás biztosan rengeteg szavazattal ér véget, ám hogy az elismerésre érdemesnek tartott orvos-egyéniségek közül kik kapták a legtöbb szavazatot, az április 23-án derül ki.

A szervezők a rangos hazai díjat április 23-án, csütörtökön adják át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián rendezett zártkörű ünnepségen. Addig is kedves betegek és hozzátartozóik, szíveskedjenek szavazni az önök által legszimpatikusabbnak tartott orvosra, akik között három kalocsai is van: Dr. Pap Gizella belgyógyász, kardiológus, Dr. Andriska Géza sebész és Dr. Hajdú Zoltán háziorvos.

A díj hivatalos oldalán ide kattintva lehet szavazni.


Mint emlékezetes, ahogy az idén, az előző két évben is a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat olyan orvosok vehették át munkájuk elismeréseként, akik megmentették betegük életét, vagy a hétköznapokon olyan elhivatottsággal praktizálnak, amellyel egyaránt kivívják a páciensek és a szakma tiszteletét. 


Nagy örömünkre a hét közönségdíjas között tavaly ott volt Dr. Körmendy Szabolcs, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza tüdőgyógyász szakorvosa. A díjak értéke tavaly és az idén is 300 ezer forint. Az összeg egy részét Dr. Körmendy Szabolcs a gyermekosztálynak vásárolt vénaszkenner beszerzésére ajánlotta fel.


A 2019. évi díjátadón Dr. Jójárt Ferenc, a díj főtámogatója beszédében jól összefoglalta az elismerés küldetését.

„Csodálattal és hálával” – olvasható Szent-Györgyi Albert sírján. Ahogyan a Goodwill Pharma Kft. mindennapi tevékenységében is a csodálat és a hála a vezető erők, úgy a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj támogatását is ez a két érték határozza meg. A páciensek, akik jelölték, majd heteken keresztül szavazataikkal támogatták a szívüknek kedves orvost, hálájukat fejezték ki. Szent-Györgyi Albert tudására, emberségére és hihetetlen örökségére pedig mindannyian csodálattal gondolunk vissza. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj segít, hogy a betegek megköszönhessék a velük való törődést: több, mint egy szakmai elismerés, hiszen minden jelölés és minden szavazat egy-egy páciens őszinte háláját fejezi ki”.


Dr. Kardos Mária, a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány szóvivője elmúlt évi ünnepi beszédében azt mondta:

„Az Alapítvány legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet az emberséges, alapos, színvonalas orvosi gyakorlat fontosságára, arra, hogy egy ország testi-lelki egészségének rendkívül lényeges alapja az egészség tisztelete, az egészségügyben dolgozók munkájának elismerése, a jó szakmai példák megismerése, a társadalommal való megosztása, a szolgálat, helytállás, gondoskodás társadalmi tisztelete, a fiatal kollégák tanítása, segítése. Hisz nem csak nekünk, hanem a gyerekeinknek és unokáinknak is szükségük lesz jó orvosokra.

A SZENT-GYÖRGYI ALBERT ORVOSI DÍJ TÖBB, MINT ELISMERÉS. VISSZAIGAZOLÁS, MEGERŐSÍTÉS A MÚLTRA ÉS REMÉLHETŐLEG ÚJ LENDÜLET A JÖVŐRE NÉZVE.


Fontos tudnivaló, hogy a jelölt orvosok közül azokra lehet szavazni, akik hozzájárulásukat adták a szavazáson való részvételhez. Amennyiben nem találjuk a listán az általunk javasolt orvost, az azért van, mert nem egyezett bele a szavazáson való részvételbe.

A verseny tisztasága érdekében valamennyi szavazónak arra van lehetősége, hogy egy e-mail címről, egy orvosra, egy szavazatot adjon le.

További információ:www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés