2023. 02. 08. szerda
Aranka
: 393 Ft   : 367 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

Takaróangyalok adományoztak értékes horgolt takarókat a Kórház Gyermekosztályának – A 19 alkotás értéke egymillió forint

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 13., 08:26

Benyada Adrienn kalocsai származású, Budapesten élő és dolgozó fiatalasszony nem ismeretlen a karitatív munkában jártasak körében. A fővárosi Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos betegeinek készített horgolt takarók után jött az elhatározás: a szülővárosa kórházában gyógyuló kis betegek számára is takaróhorgolást szervez. A Takaróangyalok Facebook csoportba tömörült lányok, asszonyok készítette antiallergén, bőrbarát, színösszeállításukban gyermektekinteteket vonzó alkotásokat október 12-én adták át a Gyermekosztály részére.

Benyada Adriennt és a vele érkezett egyik csoporttársát, a kalocsai Korsós Szilviát a Szent Kereszt Kórház Gyermekosztályán dr. Réfy Miklós orvos-igazgató fogadta.
A főorvos megköszönte az adományt, majd egy kézfogás kíséretében a 19 antiallergén, bőrbarát fonalból horgolt takarót az osztály nővéreivel együtt hivatalosan is átvette.

Az első takarót és a három horgolt szundi kendő közül az egyiket a két és fél hete született Lili kapta meg.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Miután az apróság rátekintett a szép, színes takaróra, békésen elnyújtózott alatta, majd kis idő után, szundi kendővel a kezében visszaaludt.

Benyada Adrienn az adományról szólva elmondta: számára azért is fontos a kalocsai kórház, mert édesanyja 20 évig ennek az intézménynek a falai között dolgozott. Szülővárosa, egykori lakóhelye, Kalocsa elválaszthatatlan az életétől. Itt látta meg a napvilágot, élete jelentős részét az óvodától az általános iskolán keresztül a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskolában szerzett érettségiig a városban töltötte.
Jó ideje Budapesten él, könyvelőként és TB ügyintézőként dolgozik. Számára fontos a karitatív munka. Nem múlik el hónap, hogy valamilyen jótékonysági rendezvényen, akcióban ne venne részt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Mint mondta:

Ahogy a mostani akcióra, úgy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának adományozott horgolt takarók készítésére, annak szervezésére sem ösztönzött senki. Az ötletet ezúttal is a nagyon sok tagot számláló Facebook csoport tagjai valósították meg.– A közösségi médiában immár csak Takaróangyalok néven elérhető csoport valamennyi tagja elkötelezett a jótékonysági munka mellett, de azért nem mindenki horgol. Ám aki igen, az vállalta, hogy egy-egy kockát, vagy többet meghorgol a készülő takarókból, amelyeket aztán mint a legót, ezekből a szépen meghorgolt darabokból állítottuk össze – mondta Benyada Adrienn.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Hozzátette:

„A most átadott 19 takarót legalább 60-80 ember készítette. Mindenki antiallergén, bőrbarát, 40 fokon mosható fonallal dolgozott, így a kisgyermekek, vagy a nagyobbak még akkor is nyugodtan használhatják, ha valamilyen allergiás megbetegedésben szenvednek.

A takarók háromfajta méretben készültek. A 48 kockából összeállítottak a legnagyobbak. Ezeket a 15-17 éves korosztálynak szántuk. Van egy köztes méret, a 8-10 éves gyermekeknek, de természetesen a legkisebbekről sem feledkeztünk meg.

Nekem négyéves koromban volt először horgolótű a kezemben, mégis, a Tűzoltó utcai Klinikának adományozott takarók után szükség volt egy nagy lélegzetvételre. Kellett egy kis szünet, mert

nagyon sok munkával jár ennyi takaró elkészítése, összeállítása, miközben a szervező munka is időigényes. Sok segítőm akadt, köztük Korsós Szilvia, a kalocsai Szociális Otthon műszaki ügyintézője, akit erre az átadásra a kislánya kísért el.

Egyelőre saját gyermekünk nincs a párommal, de már nagyon szeretnénk. Mi sem természetesebb, hogy egyszer majd neki is ilyen szép, antiallergén és bőrbarát takarója lesz” – fogalmazott Benyada Adrienn.

Benyada Adrienn a szundi kendőkkel
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Kérdésünkre az adományozó azt is megosztotta velünk: egy ugyanilyen fonalból készült, közepes méretű takarót megrendelésre 60 ezer forintért horgolnak meg.

A most átadott takaróknak nem is annyira a mintegy egymillió forintnyi értéke a jelentős.
Sokkal inkább az az összefogás és szeretet, amely az ország legkülönbözőbb pontjain élő nőket arra ösztönözte: általuk teljesen ismeretlen gyermekekért vegyék kezükbe a horgolótűt, és ujjaikat a jótékonyság vezesse.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 02. 05., 09:01
Közel 110 ezer gazdálkodónak kell megújítania az egységes kérelem beadásához szükséges meghatalmazást. Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók – hangzott el egyebek mellett Kalocsán a NAK és a MAGOSZ szervezésében, Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke részvételével Kalocsán megtartott, a Közös Agrárpolitikáról (KAP) szóló agrárfórumon.
2023. 02. 03., 12:49
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által közel 245 millió forint értékű beruházást valósít meg az RBDZS Bölcsőde Nonprofit Kft. kalocsai telephelyén.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 08., 08:25
Az idős nő utána a Long Island-i intézményből kórházba került. Még >>>
2023. 02. 07., 17:29
Igényelje a Gondosórát, hogy biztonságban tudhassa idősebb szeretteit a nap 24 órájában! Még >>>
2023. 02. 06., 16:59
Rövid időn belül két kocsit is nyitva talált Jánoshalmán egy 26 éves helybéli, aki nem volt rest ellopni az autókban fellelt értékeket. A nyomozók azonnal felismerték a kamerafelvételeken. Még >>>
2023. 02. 06., 09:58
A farsang egyik jellegzetes édessége a szalagos fánk. Finom, könnyű a tésztája, nagyon jó fánk recept, készítsd el te is! Még >>>
2023. 02. 06., 09:39
A húsos pástétom maradékmentő receptnek is tökéletes, de friss húst is használhatsz hozzá. Még >>>
2023. 02. 06., 08:59
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét dr. Finta József plébános képviselte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK